mandag 8. oktober 2007

Snøbær, rose og kjøkkeninspirasjon

Her om dagen da jeg var ute og gikk tur, kom jeg over en liten busk med snøbær som hadde forvillet seg til en grøftekant. Jeg kneppet av noen få kvister og tok med hjem. Vel inne i egen hage tok jeg med meg rosen Louise Odier som fremdeles står og blomstrer. Tilsammen synes jeg disse to, snøbær og fru Odier, er et vakkert par. Snøbær har aldri før lyst opp i stua vår, men det skal definitivt ikke bli siste gang. Så hvit og ren og delikat. De hvite bærene minner meg om forestående jul. Må nok ut flere turer og plukke snøbær grøftelangs fremover...Denne gamle vasen er litt annerledes enn mine andre vaser, som gjerne er i blankt pressglass. Denne runde vasen har nydelig rosedekor på og jeg synes den er veldig søt.


I helgen har jeg og min kjære mann vært på tur alene. Årets kjærestehelg gikk til Oslo, nærmere bestemt Frogner hvor vi bodde på koselig hotell. Har hatt det så fint, altså! Det er jo så mange flotte bygg å se i denne bydelen av Oslo, og siden vi begge har stor interesse for gamle hus og eksteriør, har vi hatt stor glede av å traske rundt og kikket på disse store herskapelige husene med nydelige balkonger, flotte vinduer og inne i vinduene kunne man se gipsrosetter i taket og flotte lyskroner (lyskrone er forøvrig et ønske jeg har lyst til å anskaffe her hjemme. Vi får se hva vi kommer over etterhvert...). I tillegg til all denne inspirasjonen fikk vi en god dose kjøkkeninspirasjon da vi kikket i vinduet hos kjøkkenprodusenten Lidhulst. Vi ble begge begeistret over dette kjøkkenet og ikke minst over den flotte komfyren. Bildet ble tatt gjennom vindusruta, så det skinner litt, men man får jo et intrykk av kjøkkenet.
Her er et glimt av vårt kjøkken i dag. Et eldre Noremakjøkken fra 60-tallet som vi bare malte og omorganiserte da vi kjøpte huset. Dette kjøkkenet må duge et par år til. Men så smeller vi i gang og kommer til å gjøre en ganske omfattende jobb med utskifte av både gulv og vegger og tak. Vi vil ha panel i dette rommet også, både på veggene og i taket. Og et lekkert og praktisk kjøkken med god nostalgisk sjarme. Gjerne med kjølerom og god benkeplass, og med skuffer som dras lett ut og som gir god oversikt over innholdet. Moro å drømme og planlegge er det iallefall!

8 kommentarer:

Emmeline sa...

Å hjelpe og trøste Trine. Nå måtte jeg lese en gang til... Først trodde jeg at du hadde kjøkkenet med alle skuffene og klaget over det??? Men nå skjønner jeg at kjøkkenet med alle skuffene faktisk er drømmekjøkkenet -og at den blå versjonen er din egen!
Om det ikke er helt up to date så er det iallefall utrolig koselig, det er godt å ha en drøm å strekke seg mot!

Så koselig det var med de vakre snøbærene og rosen Louise Odier, en veldig fin kombinasjon. er enig i at det var nydelig med snøbær. Kan ikke si at jeg har sett noen i grøftekanten her jeg bor, men jeg skal jammen holde øynene åpne!

Kjærestehelg høres vidunderlig ut! Vi var en uke alene i syden i fjor, det var fantastisk, men likevel tok vi oss i å snakke om ungene hele tiden; dette hadde de likt og dette skulle de ha sett osv. Helt merkelig!! Men på flyet hjem satt vi like ved en familie der ungene gikk helt bananas (hehe)da var jeg glad at jeg hadde ungefri og at det ikke var mine barn!
Tusen takk for dine gode råd.. Som du sikkert ha skjønt så er jeg ikke så veldig begeistret med tanken på å kjøpe en ovn som jeg egentlig ikke liker... Lilly har gitt meg et råd om en mann som selger spennende gamle ovner, så jeg håper på å få fatt i en flott gammel sak. Det hadde bare vært prikken over ien. Vi har tross alt både høyt under taket og stukkatur lister i stuen så du skjønner hvor drømmene bærer hen.
Takk for maletipset. Jeg har bestemt meg for å gå for malte gulv, og har allerede fått rådet om bengalakk, tror det kan være lurt! Vi har mulighet til å låne en leilighet i november og tenker da på å prøve å flytte ut mens vi maler...Kan ikke nytte å bo 6 personer med et gulv som man ikke kan gå på...
Nå bruker jeg all plassen din her, men må bare takke og bukke for alle kloke og koselige ord som vanlig. Ha en fin høstferie dersom du skal ha det! Klem

Ellie sa...

Det var da et fantastisk flott kjøkken du hadde tatt bilde av! Men jeg må jo si at jeg synes deres så veldig koselig ut også! Så hyggelig det hørtes ut med en Oslo-tur. Deilig å komme litt bort noen ganger. Enig med deg i at det er fint med panel på kjøkkenet. Jeg har det selv, så jeg er jo litt inhabil, kan du si ;-). Takk for dine hyggelige ord hos meg. Det er alltid så koselig å lese kommetarene dine. Ha en fortsatt god uke!

åsemor sa...

Hei Trine!
Kjøkkenet ditt er jo sjarmerende, tror du er flink til å lage det koselig irundt deg. Kjempefint med roser og snøbær sammen, og vasen "matchet" blomstene.
Jeg og trenern hadde også ei helg alene på Oslotur for året da ungene var små, vi var på konserter. Gode opplevelser å se tilbake på.
Ønsker deg ei fin uke :)

Mor Grethe sa...

Kjærestetur til Oslo er ingen dum ting. Vi var på tur med jobben til kjæresten..... og da er han på jobb.... så jeg kan ikke kalle det kjærestetur....men deilig likevel. Fine bilder Trine, koselig liten bukett du har på bordet i en koselig vase. Blir spennende å se når dere begynner med prosjekt kjøkken... selv om det er en stund fram i tid. Ha ei fin høstferie-uke.

Marie sa...

"Draumekjøkkenet" mitt du har tatt bilete av! Blir nok aldri mitt da... Fin bukett også.

HildeS. sa...

Så søt bukett du har i søt vase:o)
Eg skjønar godt at du falt for det kjøkkenet, det var jo aldeles nydeleg. Det ser nå ut som du har det koseleg på det kjøkkenet du har nå også da:o)
Ha ei finfin veke.

Anonym sa...

Kjøkkenprodusenten heter Lidhults
og de har butikk i Bygdøy alle.

Kvanum i Drammensveien er heller ikke å forakte :-) men kjempedyrt.

Lita mor sa...

Heisann:)Var å smugtittet på bloggen din.Å må si jeg angrer ikke,du verden så glad jeg ble av å se så masse nydelige bilder av hjemmet ditt,bakingen,med flittige barnehender,samt masse pynte bilder å mere til...Virkelig en inspirasjon.Gledelig jul til deg og dine:))Mvh.Lita mor-Tr-lag.