torsdag 8. november 2007

Tekstiler og litt "kreativitet"

Da jeg fikk pute inni putevaret jeg kjøpte i Vikingskipet, ble jeg godt fornøyd. Slike gamle tekstiler er jo en skatt i mine øyne!Her er det gamle overlakenet i bruk som duk på spisestuebordet. Nydelige broderier som en eller annen en gang har sittet med i fanget...Kjøpte også en rund duk til dette lille bordet i glassverandean. Her synes dessverre ikke den heklede blondekanten nederst.
Så noen gode ord om min kjære igjen. Han var innom et loppemarked her en lørdag og kom hjem med bla. dette fatet til meg. Man blir ikke sur av slikt! Jeg hadde vært der noen timer tidligere, og må ha gått elegant forbi det. Det er litt shabby og rustent dette, men hva gjør vel det? Litt av sjarmen, er det ikke?
Hm, tør jeg vise dette bildet? Jeg brøt av en kvist langs veien på veg hjem i dag, og surret det til en krans. Har hatt rosekrans på døren til nå, og tenkte denne svært så enkle lille krans passer bedre til årstiden før julekransen kommer opp. Etter å ha sett en del skjønne kranser på forskjellige blogger, er denne gjort i en fei og litt stusselig. Men forandring fryder!Har altså prøvd mine skaperevner såvidt i dag. Jeg er ikke den typen som betegner meg som særlig kreativ, dessverre, men kjenner inspirasjonen trykke på etter å ha sett mye fint i bloggverdenen, og fikk lyst til å prøve å lage noen slike strutar som de kaller dem på svensk (synes det er et artig ord!). Ute i uthuset visste jeg vi hadde noen gamle aviser, og de har nå kommet frem i lyset i en litt annen funksjon enn den opprinnelige. Koselig med slike strutar til jul.Det er jo slett ikke noe vanskelig å lage slike kremmerhus, selv jeg kan gjøre det! Har foreløpig bare laget dette ene, men jeg syntes det ble litt søtt, så det blir nok flere. Den lille hvite hylla er etter mine besteforeldre og er en liten koselig sak som jeg setter stor pris på. Tallerkenen med jenta på veggen fra Figgjo Flint er etter min manns bestemor, så her har vi samlet litt av arven etter de gamle på begge sider.Det at jeg tok turen ut i uthuset, var et lite lykketreff. Blant gamle aviser fant jeg nemlig dette gamle kortet, sendt som julekort en gang i svunnen tid. Ble så glad da det dukket opp, det er helt etter mitt hjerte! Her står det foreløpig på kommoden i trappeoppgangen.

Blir så fint stemning og nydelig skinn når man tenner litt lykter i skumringstimen.


Snart er det helg! Ønsker dere som er innom en riktig god helg og tusen takk for koselige kommentarer som jeg får. Det er veldig, veldig hyggelig! Klem fra Trine13 kommentarer:

Berit sa...

Så heldig du er som får fine loppefunn, og finner både gamle aviser og kort. Du er absolutt kreativ. Både kremmerhuset og kransen tyder på det. Kjempefine begge to!

Nostalgia sa...

Ikke noe å si på kreativiteten her nei;)
Takk for kommentaren i bloggen min også, det er verdsatt!
Spennende å se andres funn og påfunn, det inspirerer meg masse!
Klem

Grip dagen sa...

For noen kupp du har gjort på høstmarkedet! Må være utrolig gøy å komme hjem med så mye fint, og så finne plass til alt!!
Jeg er også svak for gamle redskaper! Jeg har fått endel gamle kjøkkenting fra min farmor, og de er for meg gull verd! Alt den gode maten ho har laga med de redskapene og all den omtanken som ligger bak... Det er så flott!
Nostalgisk hilsen fra Marit

Kathrin sa...

Hei Trine, og takk for sist. Ja det var artig å treffes igjen etter så mange år. Og at vi fikk det til å sitte så fort med stemmene. Enkle sanger, riktignok, men likevel. Artig. Så koselig post du har postet nå igjen! Klem og god helg til deg. =)

Emmeline sa...

Oi oi Trine. Mye fint å se her hos deg i dag!!! Så gøy å få se de vakre tekstilene fra Vikingskipet igjen. Jeg skjønner jo at dette virkelig var noen varp, likte så godt de lekre broderiene på dukene/lakenet ( hehe)
Skjønner at denne mannen din ikke er som min. Et flott fat, veldig gøyalt og sjarmerende og ikke minst hadde du jo en av dine fine blomster som en lekker del av stillebenet! Kransen din oser av sjarm, du må sette et lite hjerte fast på den så er den fullkommen!
Skjønner at du bor i et gammelt hus med sjel, siden du bare kan gå ut i uthuset og hente papir til vakre kremmerhus. Det liker vi...
De ble kjempefine!
Her er lyktene tent hos meg og bøttene står på rekke og rad. Det er storm her vest og det pøser ned! SUKK...men det kommer nok bedre tider etterhvert tror jeg! Håper dere koser dere i høstkvelden dere også! Takk for koselig hilsen på bloggen (-som alltid kjekt når du har vært innom:0)

Marie sa...

Masse fint du viser i dag! Ser koseleg ut hos deg!

God helg :o)

moderncountry sa...

Åå, du har det så koselig hjemme altså Trine. Ja, så mye flotte gamle saker du har!! Har sett på alle loppefunnene og ville hatt mye av det selv. Jeg sparer også på litt av hvert, men her vi bor er det bare så veldig lite at det blir fort fullt. Hadde en oppryddning her om dagen, det ble noen poser!
Synes ikke forsøket ditt var så verst jeg! Det enkle er ofte det beste sier dem jo :)) Gleder meg til å lage noen arrangementer og kranser selv. Pleier å gå innom Minna i Blomsterverkstad jeg da, der er det ideer nok!

Ha en fin helg! Klem fra Aina

åsemor sa...

Ville bare innom for å ønske deg god helg, og på tur til sengs får jeg med meg mange fine bilder fra ditt innlegg. Det er så koselig å se hvor fint du lager det irundt deg, og hvor "tro" du er mot din stil.

Ellie sa...

De gamle tekstilene kommer virkelig til sin rett nå, ser jeg. Godt å se at andre også har sansen for slike gamle håndarbeid! Både kransen og kremmerhuset synes jeg var veldig skjønne, og pyntet fint opp. Koselig fat som mannen hadde kjøpt, også! Ha en fortsatt fin helg!

My little footprints sa...

Hei!
Så utrolig mye fine bilder! Jeg deler din begestring over gamle tekstiler, som jeg så ofte sier; Helt nydelig! Gå gjerne inn på bloggen min og se hva jeg fant meg i dag, kan tro jeg ble glad!!
Ønsker deg en god søndag!
Med hilsen fra Beth

Lynetmor sa...

Hei, så fin strut og krans du har laget :-)
Og kortet og fatet var kjempe fint.

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Må si at du har en snill mann:) Så koselig at dere har samme interesse for interiør, og at han kommer hjem med sånne ting:) Da kan man ikke bli sur nei.
Strutar ja, stilig ord. Ble fin den du viser. Blir koselige med gammelt avispapir, kan tenke meg at de passer fint til sjokoladebiter og annet godis.
Jeg blir også veldig inspirert av å se på alt det fine andre bloggere lager, og jeg må stadig prøve nye ting. Hadde garantert ikke kommet på alle disse tingene ellers.
Ha en fin kveld, nå skal jeg tenne lys i stua:) Klem

Olstad sa...

åhhh den puten du hadde kjøpt var virkelig flott. Jeg er også svært begeistret for slike gamle tekstiler.

Så mye flott du viser i dette inlegget blir jo bare sittende og stirre.

Ha en riktig fin og kreativ helg.

Vi har forøvrig en felles bekjent som fortalte hun funnet min blogg hos deg. Hint dame med vakker hage i totenvika.