lørdag 3. april 2010

Må ha det!

På denne tiden av året bare må jeg ha perleblomster på kjøkkenbordet hele tiden. Det er noe svært bedårende og søtt over denne løkplanta som jeg liker så utrolig godt. Den himmelblå fargen med en liten hvit blondekant nederst på hver perle - helt uimotståelig!


Et kjøkkenbord blir straks trivelig og vårlig med ei potte perleblomster på bordet. På kjøkkenet vårt har jeg innredet med en del blå detaljer, det er sikkert derfor jeg føler denne planta passer så ekstra godt inn her.
De strekker seg jo temmelig raskt i været og varer ikke akkurat i ukesvis, men da unner jeg meg rett og slett en ny. Den ferdigblomstrede planta tar jeg vare på og planter ut i hagen til våren, så får man jo glede av den utendørs neste vår.Under ei lita osteklokke har jeg satt påskeegget mitt fra da jeg var lita. Dette fikk jeg av mormor og morfar, og synes det er så koselig å kunne pynte med mitt barndoms påskeegg. Ei venninne spurte meg hva som er grunnen til at påskeeggene ser ut til å være mer forbruksvare i dag. Er de av dårligere kvalitet enn før eller var vi bare mer forsiktige med tingene våre? Jeg vet ikke helt, men en blanding kanskje?


Gode gamle, trauste kjøkkenting som er med å skaper en trivelig kjøkkenstemning med sin nydelige blå dekor. Slike ting er jeg svak for (ja, jeg vet. Jeg er svak for mange ting). Ekstra hyggelig er mugga som vi har arvet etter besteforeldre til mannen min. Krukka har jeg kjøpt i Vikingskipet på brukt- og antikvitetsmesse for noen år tilbake, men det er første gang den står på bordet med perleblomster i. De kjente kjære tingene vi ser på samme plassen hver dag får nærmest et nytt liv når man ser dem i en annen sammenheng. Skåla under kubbelyset er det kjente stråmønsteret fra Egersund.
Kjøkkeneliv ved påsketider.

En annen skjønn plante som heller ikke var til å gå forbi i blomsterforretningen, var denne primula obconica. Så søte enkle blomster tett i tett med nyanser i hvitt og rosa gir vårglede på sitt beste!
I samme deilige fargenyanser som blomster har konvolutten fra Isabelle Smith. Jeg fikk den av ei venninne som hadde fått tilsendt frø i den i fjor.


Med denne primulaens buskete egenskaper, går det fint å bryte av en liten stilk og sette den i en vase. Sammen med den rustikke symaskina blir det et koselig lite stilleben.


Håper dere alle har det bra i påsken. Fortsatt god påske!!! Klem Trine
9 kommentarer:

Ninni sa...

Så kjempesøt primulaen din var! Perleblosmter er fast inventar her også på denne tiden av året, jeg pleier å få vårblomstfeber i begynnelsen av mars. Det er så deilig at vi har kommet til april, den aller første ordentlige vårmåneden :)

Nooria sa...

Jeg deler din begeistring for perleblomst. Jeg kjøper mine første når de kommer ved nyttårstider og fornyer hele våren.

Koselig på kjøkkenet ditt! Skjer det spennende saker i hagen din nå som det er vår?

Mira sa...

Nydelig innlegg Trine.
Liker alt sammen.

Påskeklem fra Mira.

Tonerose sa...

Vakkert! Perleblomst er så søte og sjarmerende, og de passer jo virkelig PERFEKT inn på ditt kjøkken! :o)

Nydelig primula du har fått tak i, jeg er også veeeldig svak for slike vakre vårplanter - nydelig farge! Kjempesøtt i den lille vasen ved symaskina.

Riktig god påske til deg videre Trine!

Monicas Hage sa...

Så nydelig den primulaen var. Har ikke sett slike før jeg... Perleblomstene er også nydelige:)

liven sa...

Er så enig med deg Trine....kjøper perleblomster hele tiden nå!!
Primulaen din var jo så søt også!!
Flotte blå og hvite saker hos deg....kan ikke få nok av det heller jeg :o)
Neste helg er det Antikkmesse her i Bergen....og det gleder jeg meg til!!
Ha en fin påskedag :o)

Monica fra Koseleg sa...

Den primulaen hadde nok fått bli med hjem til meg også- om jeg bare hadde funnet den! Nydelig var den! Men perleblomster har jeg da- enig med deg, det må liksom til nå om våren! Mange flotte og koselige bilder her. Takk for inspirasjonen!
Ha en fortsatt fin kveld!

josimo sa...

Hei

Så hyggelig at du kom innnom bloggen min en tur,man liker jo besøk *smiler*
Fargen på mine Blåstjerner...de er nok ikke så lyse som bildene viser solen lysnet de nok litt,men de er vel slikk blåklokkeblåe...
Vil du ha noen så skal jeg sende deg noen løker,da trenger jeg adressen din. sivmj@hotmail.com

Ønsker deg en flott dag

fru Blaa sa...

Hei, koselig at du har blitt følger av fru Blaa :-) Du har et utrolig fint hus! Og stil! Hørte av Kristine at Lev landlig kommer. Det blir spennende å se! Du var på Lekeverden når jeg var hos søster får lenge siden, så jeg har så vidt hils på deg :-) Klem Rebekka