lørdag 31. desember 2011

Året 2011 - del 2 (inklusiv kjøkken i juleskrud som lovet)

Juni er en flott måned. Da nærmer sommerferien seg med stormskritt og man har nærmest hele sommeren foran seg. Den kanadiske rosa Therese Bugnet var den føreste rosa som blomstret i hagen dette året. Hyn slo ut i blomst i begynnelsen av juni, og blomstret kjærkomment sammen med akeleier og syriner. Mot slutten av måneden er blomstringen på topp i hage min. I juni hengte vi opp den koselige blå hylla på kjøkkenet og jeg fylte min nye blåprikkede mugge fra loppis full med fioler.












































I juli startet mannen min på å tørrmure lysgroper av kalkstein foran alle kjellervinduene. Det var et møysommelig arbeid som ikke var ferdig før langt ut på høste.Vi var på en kjempefin ferietur til Oslo, og koste oss virkelig som turister i hovedstaden vår. Den blå og hvite mugga med små fat til ble kjøpt på salg på Kremmerhuset.































I august fylte mannen min 40 år, og vi hadde et lite overaskelsesselskap for ham. Vi to hadde også en herlig tur med sykkel og båt, og overnatting ved vannet. Minstegutten og jeg var på en liten blåbærtur denne måneden, og jeg plantet en Klematis Warzawska Nike som jeg inderlig håper overvintrer.


































September kom med nydelige høstfarger på villvinen vår på uthuset. Bursdagshelgen min hadde jeg stand hvor jeg solgte koselige gamle ting på en gård i Stange Vestbygd. En fin erfaring som gav mersmak.





















Så kom oktober med høstferie og epleinnhøsting. Jeg hadde god hjelp av gutta mine, og vi hadde en koselig stund sammen under innhøstingen. Ingen storavling i år dessverre, og det ble ikke så vi fikk lagd epleråsaft, slik jeg hadde tenkt. Satser på neste år..



















Det ble flere loppebesøk i løpet av høsten, og i november kjøpte jeg nydelige kaffekopper i blått og hvitt. Oktoberbergknapp ble plukket inn og satt i vaser og den siste rosa av Constance Spry ble også satt i mugge.




















Så var endelig julemåneden her og jeg kunne pynte mitt nye kjøkken. Jeg sydde nye gardiner til det brede vinduet, som ikke er spisestue lenger, men med i allrommet. Hele familien har, tradisjonen tro, bakt pepperkaker sammen og vi har hatt venner her på grøt med mandel i. Ellers ble desember en temmelig travel måned med masse jobbing i kjelleren, og dertil masse støving i julepyntet hus. Men vi er sjeleglade for alt som har blitt gjort. Nå som også desember og juleferien snart er over, føler vi heldigvis at vi har fått en del etterlengtet tid sammen, og hatt det deilig.












































































































Da gjenstår å ønske dere alle en herlig nyttårsfeiring og de beste ønsker for 2012. Håper året vil bringe masse glede, kjærlighet og fine opplevelser for oss alle. Håper året vil inneholde mye godt samvær med familie og venner, at man er bevisst de små nære ting og evner å glede seg over dem. For som en kamerat sa en dag her i romjulen -det beste i livet er gratis. Det er så sant, så sant.

Takk for alle hyggelige kommentarer jeg har fått av dere på bloggen min gjennom dette året. Det gir meg inspirasjon og glede, og gjør at jeg fortsetter med Trines hus og hage inn i det sjette året.

Ha et riktig godt og velsignet nytt år!
Nyttårsklem fra Trine

5 kommentarer:

liven sa...

Åh for en kavalkade...her må jeg innom å kikke igjen og kose meg med bildene dine!!
Så vakkrt og så mange koselige saker du viser Trine!
Et flott år har du hatt....og ikke har du heller fritidsproblemer ser jeg :o)
Takk for det gamle....så glad for at du er min bloggvenn :o)
Et godt nytt år ønskes deg.
Klem!!

Pauline sa...

FOR en flott bildekavalkade!!
Tuusen takk for at du deler, og riktig godt nytt år! :-)

anneskreative sa...

Så mange nydelige bilder,,,,de får meg til å glede meg til vår, sommer blomster, ferie og masse uteliv og hageggelede....
Koselig julekjøkken hadde du også.
Godt nytt år til deg også.
Klem Anne

Guttemamma sa...

Hei og tusen takk for hilsen på bloggen min! Din blogg var en av de første jeg oppdaget før jeg ble blogger selv..,men hadde helt "glemt" deg....så jammen godt jeg fant deg igjen! En nydelig bildekavalkade...og for et utrolig flott kjøkken!! Godt nytt år til deg og guttene!
Klem♥

Hjemme hos meg sa...

Hei!
Masse herlige bilder:) Kjempefint hus du har med masse fine detaljer...

Godt nyttår!

Klem Anette