lørdag 7. januar 2012

Snøvær og stuekos

Det har vært en ruskeværlørdag med litt blåst og snøvær. Jeg var bestemt på en tur ut, og har gått ei god trimrunde og tatt en liten sparktur med de to yngste gutta mine. Når man er ordentlig kledd, er det bare godt å få litt frisk luft og komme inn igjen til vedfyring i stua med friske kinn. Deilig å kunne være inne, tenne stearinlys og sysle litt rundt i huset noen timer.
Jeg har ikke begynt å kjøpe vårblomster enda. Bomstrene jeg har etter julen duger så lenge, noen av mine amaryllis er fremdeles i blomst, mens denne på stuebordet ennå ikke har rukket å folde ut sine store, snøhvite kronblader.Et brunt lys og kastanjenøtter ei en søt, gammel stettskål gir lun og rustikk vinterstemning. Sukkerklypa i sølv kjøpte jeg på en auksjon i høst.

Det søte trehjertet som henger på vindushespen fikk jeg som en overaskelsesgave av ei god venninne til jul. Kjempekoselig!
Amaryllis er utrolig vakker, også som stilkblomst, og gjør seg godt i krystallvasen. Den vakre vasen fikk vi til bryllupet vårt for snart 19 år siden, og har vært masse i brukt gjennom årene.

Jeg har funnet frem igjen boka " Franske fornemmelser på nordiske vis" og bladd litt i den. Det er jo så masse nydelige bilder i den og boka er veldig delikat. Et lite strikketøy har jeg også som jeg koser meg med i stunder med TV-titting. Det blir nok et koselig lite kjøkkenhåndkle til slutt, tror jeg. Det er tynt garn og tynne pinner, så arbeidet vokser ikke så fort, men så er ikke prosjektet så uoverkommerlig heller da.

Nå skal min kjære og jeg nyte siste rest av lørdagskvelden. Det er duket for en film og da skal strikkepinnene svinges litt.

Ha ei god helg videre og noen fine januardager fortsatt!

Klemmer fra Trine

15 kommentarer:

Pauline sa...

Koselige bilder!!
Jeg har også svingt strikkepinnene og sett film i kveld.. ;-)

Takk for hyggelig kommentar i bloggen min, ønsker deg en riktig good søndag! :-)

Hulda sa...

Så utrolig vakker den hvite amaryllisen din er. Koselig bilder fra stua hos deg. Jeg liker så godt den boka jeg også, tenkte på den her om dagen, at jeg skulle ta en titt i den igjen. :) Fikk den siste boka til JDL til jul. Den er også helt nydelig.

MumsiMumsan sa...

Så koselig hos deg...
Likte gardinene dine så utrolig godt. Flor lette og fine :)
De bøkene er bare fantastisk inspirerende. Elsker å bla i de.
Håper du hadde en deilig kveld, og at du får en flott søndag :)
Mumseklem Vibece :)

Anonym sa...

Så koselig du har det,likte også veldig godt gardinene. :)
Ha en fin Søndag.
Klem M

liven sa...

Koselig vinterstemning i stuen din Trine!
Nydelige disse hvite amaryllisene.
Her er ikke snø, men idag er det et vakkert vær ute :o)
Boken høres fin ut...har noen interiørbøker på ønskelisten :o)

Ha en fin søndag der du bor.
klem fra meg!

Claus Dalby sa...

Hyggelig blog, du har. Her i Danmark har vi endnu ikke set sne. Faktisk er det meget mildt og dejligt og stadig vejr til at gå i haven.

Hespe sa...

Så kosleig bilder - du har det så fint!!! Deilig å kunne nyte stuekos i vinterværet, men også deilig å komme seg ut!

Boken til JDL har jeg også, og jeg nyter å titte i den - hente inspirasjon i de flotte bildenen!

Ønsker deg en fin uke Trine!

Klem fra Hildegunn

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Godt nyttår, Trine!! Så koselig hilsen fra deg!:-) Her har bloggingen ligget litt på vent, men nå er jeg i gang igjen. Nå har jeg kost meg med en mengde flotte bilder hos deg! Kjøkkenet ditt er SÅ koselig!! Amaryllisen din var virkelig flott. Deilig å kunne sitte inne i en slik koselig stue! Og boken - ja, den er bare flott. Den kan tas frem igjen og igjen. Finner alltid noe nytt som jeg ikke husker var der sist gang jeg tittet:-)
Gleder meg til å følge din inspirerende blogg i 2012 også!!

Ønsker deg en fin januar-kveld!
Klem fra meg til deg:-)

Jatte sa...

Så herlige bilder!
Nydelig med amarylis! vakre blomster altså..

Ha en fin Torsdag,
Klem Jatte:)

Inger Marie sa...

Hei Trine:)..så koslig kommentar du gav meg...setter sor pris på det:))..så fint og koslig du har det i stua...likte godt lysfatet ditt og hjertene:)
God helg til deg...kos deg:))

Anonym sa...

Hei Trine, så fint bilde du har øverst på bloggen din, det likte jeg godt. Kjøkkenet ditt er blitt svært fint, og du viser mange flotte bilder. Alltid koselig å følge deg.
Britt fra Rindal

liven sa...

Tusen takk for koselige ord Trine!
Nå har vuggen blitt malt to strøk...og den blir fiin.
Om tre-fire ukers tid ligger det nok en liten rosa bylt i den :o)
Kjempefin heading på bloggen din!

Ha en fin søndag
Klem fra meg!

Grip dagen sa...

Høres ut som fine dager med frisk luft, trim, tv og håndarbeid. Du får fyllt mange kriterier da!
Jeg hekler meter på meter med blonde for tiden. Skal på dill neste helg og har planer om å sy om en kjole til da... Best å henge i for å få den ferdig.
Vi hadde også planer om mye frisk luft idag. Tenkte oss på skitur i finværet. Men solen stod aldri opp, skyene henger tung. Blir nok en labbetur i stedet.
Jeg merker at dagene allerede har begynt å bli lenger. Det er fantastisk å se! Vi går mot vår!!!
I hyttehagen så jeg påskeliljer som hadde kommet 5 cm opp av jorda. Deilig!
Mange hilsner Marit

Tante Titti sa...

Så hyggelig og fin blogg du har!! Jeg har lagt meg til som følger og gleder meg til å følge deg videre. Ser ut til at vi har mye felles.
Bøkene Franske stemninger og Franske fornemmelser ligger alltid tilgjengelig her hos meg - så mange flotte bilder og ideer.
Ønsker deg en fortsatt fin uke - og snart er det helg igjen!!
KLÆMM!!

Tante Titti sa...

Så hyggelig og fin blogg du har!! Jeg har lagt meg til som følger og gleder meg til å følge deg videre. Ser ut til at vi har mye felles.
Bøkene Franske stemninger og Franske fornemmelser ligger alltid tilgjengelig her hos meg - så mange flotte bilder og ideer.
Ønsker deg en fortsatt fin uke - og snart er det helg igjen!!
KLÆMM!!