søndag 15. januar 2012

Komfyren fra England er her!

Jippi, den nye komfyren vi bestilte fra England er endelig ankommet Godager! Da vi fikk laget kjøkkenet vårt, ble det gjort plass for 90 cm bred komfyr. Det har vært i bruk siden februar 2011 og siden da har vi brukt vår vanlige 60 cm brede komfyr, med litt ekstra luft på begge sider. Etter massevis av undersøkelser rundt brede og nostalgiske komfyrer i både inn- og utland, bestilte vi i begynnelsen av oktober en engelsk kremhvit komfyr av merket "Leisure" via internett. Spenningen var derfor stor da vi for få dager siden endelig kunne plassere vår nye komfyr på plass og dermed nærmest fullende vårt nye kjøkken (noen få, småting står fremdeles igjen bla. fliser over komfyren).
Markedet for komfyrer som oppfylte våre kriterier noenlunde, er ikke stort her til lands og er i såfall veeeeldig dyre. Utvalget i England er atskillig større og rimeligere. Vi ønsket oss en 90 cm bred komfyr med induksjon eller keramisk topp (denne er med keramisk) med nostalgisk utseende. Å bestille ovn fra England har heldigvis gått noenlunde greit, men det tok tre måneder fra vi bestilte til vi fikk ovnen. Det var lite informasjon og kundeoppfølging fra produsent underveis, og vi måtte skrive en del mailer for å få vite noe som helst. Ovnen var ikke en gang produsert flere uker etter at firmaet trakk pengene for varen (noe de gjorde temmelig raskt). Å frakte ovnen til Norge var ikke noen problem. Vi brukte postens tjeneste, Bring, de var klart rimeligst av alle vi undersøkte, og leverer på døra (kr 1600 for frakt må vel sies å være en god pris!).


Vår komfyr har tre kammere, en grill øverst, en vanlig stekeovn med varmluft og et skap (til høyre) som er kun varmluft. Jeg må nok venne meg til bruken av de små ovnene. Synes det var veldig uvant og upraktisk da jeg skulle lage knekkebrød her forleden og måtte bruke mange små rister (det fulgte ikke med plater, kun rister og et par langpanner) for å få til den samme mengden som jeg vanligvis baker. Håper jeg synes det går greiere etterhvert. Skjønner ikke helt hvordan engelskmenn gjør det når de baker boller, rundstykker o.l. Mulig de ikke lager så store posjoner som jeg, for når jeg baker gjærbakst, lager jeg mye når jeg først er i gang. Fordeler med å dele komfyren inn i kammere kan være at man fint kan bruke et kammer til å steke middagen, mens et annet rom steker feks. kake samtidig. I tillegg tar det kortere tid å varme opp stekeovnen da rommene er såpass små.
I flere år har vi planlagt å skaffe oss en slik ovn, og det kjennes såklart herlig å få dratt i land prosjektet. Veldig lite typisk norsk denne ovnen, men vi synes den passet godt inn og er ikke rent lite stolte av vår nyanskaffelse!
Tar gjerne i mot om noen har innspill eller erfaringer i bruken av komfyrer med små kammere.

Ønsker alle som titter innom her ei riktig god uke! Takk for alle koselige kommentarer jeg får av dere også. De varmer skal jeg si dere. :-)
Klemmer fra Trine

19 kommentarer:

merethe sa...

Den var rålekker! Forstår godt at du er stolt av denne. Ble prikken over ien på kjøkkenet ditt dette. :) Ønsker deg en flott uke. Klem Merethe

Mamsens hus sa...

Den var virkelig lekker!!
Verdt å vente på vil jeg tro ;)
ha en fin uke.
klem

En moderne husfrue - tips og triks sa...

Wow, den var jo bare utrolig lekker! For en inspirerende blogg du har. Gleder meg til å følge med videre!

liven sa...

Neimen åh.....så koselig den var!!
Passet perfekt inn Trine :o)
Så håper jeg bare du synest den er praktisk, når du blir vant til de små rommene!

Du tilbringer nok mye tid på kjøkkenet nå tenker jeg :o)

Ha en fin uke
klem fra meg!!

Kenneth Ingebretsen sa...

Oi, Oi, Oi ! Den var flott! Vi har ønsket oss slik Engelsk ovn, men viste ikke at vi kunne få tak i en så lett. Dette skal jeg skjekke ut :-) Vi har vikrelig sansen for Engelsk stil. Jeg har sett slike ovner i bruk i ett flott gammelt Engelsk hus og den falt virkelig i smak :-)

Tante Titti sa...

Wow, den var lekker!!!
En sånn står høyt opp på min ønskeliste, men det blir nok en god stund før jeg er der... Gleder meg til å høre mer om dine erfaringer når du lærer å kjenne komfyren bedre.
KLÆMM!

Grip dagen sa...

Den var råflott! Jeg synes også at slike nostalgiske komfyrer er som en diamant i kjøkkenet!
Kan forstå det er uvant med de små brettene. Men du blir vel kjent med den etter hvert.
Jeg synes dere var vågale som bestillte fra England. Selv er jeg ganske så pinglete med den slags.
Godt dere endelig har fått den trygt hjem!
Skal gi deg et heklekurs en gang. Det er ikke vanskelig å lage søte blondekanter.
Kreativ hilsen Marit

Dans på roser... sa...

Hei Trine!

Så kjempekoselig med hilsen i bloggen, og ikke minst, praten på søndag. =)

du viser masse, masse fint i kavalkaden din.
Og som krona på verket; den knallfine komfyren! Wow!
Rålekker.
Har ingen erfaring med sånne komfyrer, men syns dere har gjort et utmerket valg. Pen! Landstil og kremfarge er toppers! =)

Har tenkt litt på gassovn på kjøkkenet, det sies at det er så enkelt å justere varmen, men syns det er litt skummelt også....
Men vi er ikke i oppussings-fase på kjøkkenet enda. Vi venter noen år til.


Jeg gleder meg til hage-sesongen, og ønsker meg liljer og roser i år. Tips på roser som tåler å bo her, mottas med hjertens takk. Har hørt at Louise Odier er sterk. Har du erfaring? Kunne veldig gjerne tenkt meg en Odalsrose eller to også. De blir ganske høye, har jeg hørt, og det ville passet fint....
Skal sjekke litt mer rundt den klubben, kanskje jeg blir en litt bedre "gartner", dersom jeg legger litt mer innsats i det?....

Takker for titten.
Så kan det vel hende vi treffes om ikke altfor lenge, en annen søndag...

Klem, Kathrin.

Claus Dalby sa...

Kære Trine - HVOR set det godt ud. Det bliver du helt sikkert glad for. Jeg har et italiensk komfur - Ilve - som også rummer en del.

Brocante sa...

Så koselig! Minner meg veldig om de koselige gamle emaljerte man hadde før.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du for en koselig komfyr!! Og samtidig så nydelig - som et smykke på det fra før så koselige kjøkkenet deres. Det må ha vært utrolig spennende å gå og vente på den, og mange tanker har sikkert fart gjennom dere. Neimen om jeg hadde våget:-) men den som intet våger inter vinner:-) Hvilken glede dere må ha følt da den endelig var på plass! Når dere bare blir kjent med den, får dere garantert masse glede av den. Skulle gjerne satt her og kost meg med te i en av alle de skjønne koppene dine:-)
Ønsker deg en riktig god lørdagskveld!!
Klem fra Hjørdis

Millygarden sa...

Vilken pärla till spis ni köpt...den vackraste jag sätt!
Nyfiken att få höra hur du tycker den är att grädda bröd i och laga mat.

Kram Marina

Lisbeth sa...

Hvor er det lækkert og det passer super godt til dit skønne køkken.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Trine!
Så fantastisk tøff og lekker! Grattis, den får du nok mye glede av.
Klem

Anonym sa...

Åhhh, så nydelig ovn. Sånn vil jeg også ha:-) Kjempe fintg kjøkken forøvrig også der ovnen blir prikken over i`en. Men er kanskje finere enn den er praktisk...? Hva gjør du hvis du skal bake pizza? Det gjør jeg ofte;-) Jeanette

Maggevarden sa...

Flott komfyr. Vi har også falt for slike og vil ha en selv.
Hvor fikk du noen i UK til å sende den hit? Jeg har spurt mange leverandører, men ingen er villige til å sende til Norge.

Anonym sa...

Har du kontaktinfo ang komfyr?

Villa Birkely sa...

Vi forsøker også å finne noen som vil selge oss en slik. Vi holder også på med restaurering av et eldre hus, fra 1926.

Se http://villabirkely.blogspot.no/2014/08/kjkkenet-pa-villa-birkely.html

Har du en adresse til forhandleren dere benyttet?

Mvh Kim

Anonym sa...

Hei Trine! Googla nostalgisk komfyr og kom over denne bloggen din! Så mye fint! Falt pladask for komfyren. Ser at andre også har spurt, og det er jo noen år siden du skrev om den. Men jeg lurer også på hvilken forhandler du brukte, ei nettside. Det kan vel variere litt med frakt, moms og toll i forhold til hvem man kjøper av. Og så lurer jeg på om du er fornøyd med den. Du har jo brukt den ei stund. Hvordan er den til brødbakst, knekkebrød, flere brett om gangen ( i det høyre kammeret)? -Katrine