torsdag 10. januar 2008

Back to basic

Hadde aldri trodd jeg skulle si det, så glad som jeg er i julen, men litt godt synes jeg det faktisk er å rydde bort julepynt og komme "back to basic". Nå har jeg fått ordnet litt på de siste juleblomstene som fremdeles står i blomst. Jeg er av den typen som ikke kaster blomster når de står og viser sin skjønnhet, juleblomst eller ei, så derfor kuttet jeg av stilken på denne svibelen og satte den i en liten vase av pressglass. Der kan den fremdeles spre glede en stund til.


Det samme gjorde jeg med amaryllisen som stod i potte med granbar og kvister rundt. Granbaret ville ikke beholde nålene på lenger, og det var derfor greit å gjøre kort prosess. Bort med potte og ting som drysser og så kan denne siste stilken få komme i blomst i en vase på stuebordet.

Alt som har vært rosa har vært klinisk fraværende i mitt julehus, men nå skal de små detaljene med rosa frem igjen. Det ble så mye mer vårlig da jeg satte tilbake pionene i silkeblomst i vinduskarmen, der amaryllisen hadde lånt plass i julen.

På fredag hadde jeg og min kjære en kjempehyggelig dag sammen. Vi reiste en tur til Oslo, bare jeg og han. Plutselig kjørte vi forbi en butikk som het Gult, og jeg roper "stopp, der vil jeg gjerne inn!" Det er sikkert en del av dere bloggere som kjenner til denne butikken, men for meg var den et nytt bekjentskap. Det var en kjempekoselig butikk (hadde dessverre ikke med kamera), og julepynt m.m. var på salg. Vi handlet en del nytt til juletreet som vi får glede av til neste jul, og så kjøpte vi denne lysestaken som jeg syntes var skikkelig flott. Den er merket Bohemia og er i krystall. Ordentlig tung sak.
Jeg syntes den var så staselig, og prisen var da også stiv, kr 1500 kostet den. Men da det var
70 prosent avslag, ble det ikke så verst!
I dag er det mildvær hos meg. Det drypper litt fra takene, og sola skinner. Det er så deilig når sola skinner! Jeg fikk skikkelig vårfølelse og syntes det er så koselig at sola kaster sine stråler inn til meg her jeg har holdt på med ordning og rengjøring. Eføyen har akkurat også blitt pottet om fra en juledekorasjon jeg har fått gjennom jobben, og står nå på spisestuebordet. Dere ser kanskje at ingen her i huset er noen store konfektspisere, for her har ingen rørt konfekten i osteklokka siden jul (selv om sjokolademomsen i familien er meg selv, men mørk sjokolade liker jeg rett og slett ikke!)


Tenk, vi går lysere tider i møte, og sola vil etterhvert komme frem bare oftere og oftere! Det er da fint å tenke på!!! Gleder meg så til å se de første spirene titte opp av jorda! Men først, ta vare på hver en dag og leve her og nå. Viktig det også!

Fikk denne søte "You make my day award" fra Emmeline. Takk, Emmeline, jeg synes såklart det var kjempekoselig! Denne bringer jo også bud om vår med sine små tusenfryd som lyser opp under en blå himmel.
Jeg vil gjerne gi denne hyggelige utmerkelsen videre til 10 andre, og da velger jeg disse bloggvennene:


Ellie, Interiør og hage, My little footprins, Modern country, Mias Landliv, Madicken, Helens dagbok, Dans på roser, Nostalgias, Ninas gale verden,

Ha det fint alle sammen! Klem fra Trine14 kommentarer:

Madicken sa...

Så flott lysestake du har kjöpt, og så bra pris det ble!! Den var skikkelig statlig. Visst er det koselig å ta en tur selv, som kjärester ;-) Helt utrolig hvor mye man rekker å snakke om og gjöre...

Syns det ser så koselig ut hos deg; jeg kommer gjerne og spiser opp sjokoladen din hi,hi... Vår yngste sönn hjelper meg sikkert. Han er ikke som alle andre barn- han elsker nemlig mörk sjokolade!

Takk for formidlingen med Mette og takk for award´en...Vet ikke om jeg gjort meg fortjent av den så raskt, men jeg takker og bukker!

Enig med deg at det er godt å la jula få hvile seg litt, og nå vil jeg bare ut å lete vårtegn- og det förste er jo faktisk lengere dager!

Ha en fin kveld! //klem Gry

Ellie sa...

Tusen takk for utmerkelse. Kjempehyggelig! Så deilig og vårlig det så ut i stua di nå! Det er godt å få fram litt pastellfarger etter jul, synes jeg. Så mye sjokolade hadde ikke vært igjen hos meg, altså! Hadde nok forsvunnet ganske fort, er jeg redd :-). Ha en hyggelig trim!

Dans på roser sa...

Tuusen takk, Trine. Så søtt av deg. =) Så herlige bilder du viser i dag! Rene vårstemninga! Ahh... selv om det er noen måneder til den virkelig er her.

elisabethj sa...

hei kjære venn...Takk for sist, hehe- og GODT nyttår sånn på ordentlig.....

Jeg er vel tilbake i byen min, etter to koselige uker med juleferie...HAr også vært på jule(kule)-salg til juletreet, og det er superstas å gjøre noen kupp! Må le av meg selv, der jeg går å velger alle interiør-butikkene først; før jeg går på leting etter ny bukse på Bik Bok....Koser meg jo med det også, men interiør av gammel eller ny-gammel dato er helst tingen for meg.....syns det er deilig med jul ut jeg også, selv om jeg har beholdt noen få kuler og kaller dem "helårskuler" istedet......

Nattaklem:)

Emmeline sa...

Jeg rett og slett NYTER innleggene dine Trine. Du har alltid så mye å fortelle og du gjør det så hjertelig.
Vakre ting står jo også i kø hjemme hos deg. Mine juleblomster trives jo i overkant godt her hjemme så jeg har svibler og amaryllis til den store gullmedalje. FOr ikke å snakke om Azaleaen. Min mor var så sjokkert over hvor lenge de to azaleaene hadde stått i kurven hos meg. De gir ikke opp, de blomstrer og blomstrer rett og slett! ( Ikke får de særlig godt stell heller skal jeg være ærlig)
Den sjokoladen skal jeg spise opp på mindre enn ett minutt, hehehe!
Heldig du som kan ha sjokolade i en glassklokke--det kan ikke jeg ha, da kommer junioravdelingen og støvsuger glassklokken umiddelbart, og etterlater knapt nok smuler!
De to skjønne pionene ser bare HELT ekte ut, og så var de kjempefine. Tror jeg må dra ut på pionjakt. Ekte pioner står jo ikke så lenge som de som er laget av silke selv om de er vakre de også;)
Du har som vanlig fått deg et røvekjøp med den flotte lysestaken. Den kommer du til å kose deg med hele din levetid, en flott og staselig stake syns jeg!
Her hos oss har det vært vinterstormer med sludd og massevis av regn i flere dager nå.
Kan ikke akkurat si at vårfølelsen lurer rundt hushjørnene her nei;)
Awarden din er vel fortjent. Du er en av mine absolutt favorittbloggere, så lun og varm og snill og god-- og ikke minst flink. Gleder meg til å gå våren i møte med deg som min hageguru i bakgrunnen:) Det skal bli det beste hageåret hos meg ever!!! hehehe:)

Moderncountry sa...

Hei i natten Trine!

Ja, du ser riktig, klokka er halv to på natten. Du skjønner jeg var veeeldig trøtt i kveld og la meg tidlig. Så våknet jeg opp nå og var lys våken, så da får jeg bare ta meg en bloggerunde. Jeg så du hadde vært innom og i tillegg lagt igjen både hilsen og utmerkelse, TUSEN TAKK SNILLE DEG!! Synes det er så moro å ha blitt kjent med deg, og at du har så herlig blogg og i tillegg er så hyggelig gjør dagen min også topp. SÅ jeg sender den direkte tilbake til deg! :))

Posten din i dag bare stråler av varme, kos og lengtelse etter vår, sol og varme. Du er ikke alene!
Akkurat nå her jeg sitter hamrer det på taket. Jeg er glad jeg har holdt katta inne, ho ligger her så nydelig og sover på stolen i ullpleddet. De siste dagene har det herjet med stormer, skikkelig ufyselig! Men jeg har kost meg for det jeg. Gjordt som du, pyntet litt med lys og blomster. Vakker lysestake du fant deg! (holdt jo på å dåne av førprisen!)
Vakre bilder av blomstene, falt helt for det med skumring og to vaser.

Nei, nå får jeg vel snart gå og legge meg igjen. Ha en god natt og fin dag i morgen. Klemmer :))

My little footprints sa...

Hei! Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg ;) Og tusen hjertelig takk for utmerkelsen! Kjempekoselig!! Den satt jeg stor pris på!

Jeg er helt overveldet for responsen jeg får på bloggen min, synes det er kjempekoselig at så mange tar seg en tur innom, ekstra hyggelig er det jo også når noen legger igjen en kommentar. For 4 mnd siden(eller er det enda mindre) visste jeg jo ingen ting om denne bloggeverdenen, og jeg er innmari glad for at jeg nå tar del i den! Jeg har jo i grunn alltid vært glad i å skrive også, så det passer meg jo egentlig utmerket ;)

Nå er det endelig helg og mye står på planen, både barnebursdager og dåp, så det blir nok litt styring utenom bloggen i helga. Men jeg måtte jo iallefall ta meg litt tid til å sende hilsen tilbake til deg, det er jo ike hver dag man får en utmerkelse ;)

Synes du har gjort det riktig så koselig i hjemmet ditt! Lysestaken var jo kjempefint, og prisen da, hm.. hva skal man si om den? Mannen min hadde vel trodd jeg var sprø om jeg hadde kjøpt den til den prisen, men som du sier, med 70% avslag så går det jo ann! Man kan virkelig få tak i mye fint om man tar turen rundt når det er salg! Nå venter jeg på at et sengeteppe jeg har gått og sett på lenge nå, skal bli på salg. Prisen er fryktelig;1700 kr! Så det kan jeg bare ikke ta meg råd til. Da tror vel ikke mannen min bare at jeg er gal, men da sparker han meg vel ut i tillegg *ler*

Ønsker deg en riktig god helg! Nå må du kose deg masse, så får vi håpe sola skinner like mye hos deg som hos meg!

Klem fra Beth

Marie sa...

Nydelege bilete frå heimen din!

God helg :)

NinaS sa...

Tusen takk for awarden!
Utrolig koselig for en fersking som meg selv å få en sånn utmerkelse!
I tillegg skal du ha tusen takk for en halvmeter med kommentar i innlegget mitt! ;)
klart hagen blir med på flyttelasset! Alle de sjeldne plantene som jeg selv har importert eller sådd blir selvfølgelig med, for jeg har mer enn nok vanlige stauder å fylle opp beddene med! Får jo 50% rabatt på alle planter/vekster på planteskolen jeg jobber på!
Ang.kjøleskapet er det en vanlig IKEA skap-stamme som bare er belagt med panel utvendig. Kjøleskapet kan derfor tas ut på vanlig måte slik de andre fra samme leverrandør.
:))

Lene sa...

Så nydelige bilder du viser - med deilig vårlig fornemmelse, ja :) Det er ikke så mye som skal til for å kome i stemning :)

Og jeg slutter aldri å elske den skjenken din. Utrolig vakker :)

Ha ei god natt - og en fin dag i morgen :)

Hem & Lyckas Mia sa...

Vilka vackra bilder, man blir så glad när man ser solen! kram

Mia sa...

Tuuuusen hjertelig takk for denne herlige awarden, Trine! Jeg er utrolig glad for den, og så vil jeg veldig gjerne gi den tilbake til deg. For bloggen din er så koselig å besøke, og kommentarene dine i bloggen min virkelig "make my day". Tusen takk!

Så ser jeg at du har kjøpt deg en alldeles herlig lysestak i krystall. Voksen pris hadde den også, men når du får den til 70% avslag er den jo så absolutt verdt det. Og når deg gjelder juleblomster, så kaster ikke jeg de heller før de har blomstret... faktisk så kaster ikke jeg de i det hele tatt. Sviblene setter jeg i blomsterbed til våren, hvor de året etter gleder meg med sin vakre blomstring. Amaryllisen setter jeg i uthuset, klipper ned, for så å ta den ut på terrassen igjen til sommeren. Riktignok har jeg hittil ikke fått annen blomstring på amaryllisen, men jeg lever stadig i håpet...

åsemor sa...

Så koselig med en voksentur :)
Rene våren inne hos deg, her bringer både været og temperature bud om vår, men jeg lar meg ikke lure for plutselig er vinteren her.
SOLA får vi tilbake om ei lita uke, gleder meg , den blir viktigere og viktigere jo eldre en blir.

Ha ei fin uke Trine, kos deg med sola, blomstene og lysene dine!

Mor Grethe sa...

Hallo Trine.

Jo da... jeg er enig. Det er greit å komme i det normale igjen. Men du store min.... jeg synes det er masse jobb å ta bort jula også jeg. Har fortsatt ikke fått opp kappa på kjøkkenet. Sjefen hadde fryktelige magesmerter på søndag.... var sikker på at det var blindtarmen. På natta begynte hun å spy, nå har det heldigvis gått over. Er så spent på om det blir noen neste, og i tilfelle hvem som blir den neste. Vi krysser fingrene. Nå skal jeg prøve å komme meg i seng, er fæl til å legge meg FOR sent.

Ps.... her har jeg jo plapret mest om meg selv. Lysestaken din var jo et kupp. Så gøy å finne fine ting på 70 %. Jeg har også satt amaryllis i vase. Jeg fikk tre løker med åse-søster da hun var på besøk i november.... fortsatt har jeg blomster. Det er ikke verst. Koselige bilder som alltid Trine.
Nå MÅ jeg si god natt;o)