fredag 4. januar 2008

Et eventyrlig hjem del 2

Her kommer mer bilder fra min gode venninnes hjem. Hennes hjem er et helt spesielt nydelig hjem, synes jeg. Det er bare så utrolig gjennomført og det er noe vakkert å hvile øynene på hvor man enn snur seg. Dessuten er venninna mi så flink til å tenne lys rundt i huset, varte opp med noe deilig ved bordet og gjøre det hun kan for at gjestene skal trives og ha det bra.

Noe av det jeg liker aller, aller best i hennes julehjem, er denne mosebekledde stanga som henger fra taket mellom kjøkkeneavdelingen og spiseavdelingen. Her henger så mange fine ting, mange kjøpt i Danmark. Jeg synes dette arrangementet er så utrolig fint! Festbordet på nyttårsaften ses i bakgrunnen.
Tok bilde av denne lille oppsatsen på bordet, og den var så søt at jeg måtte ha den med. I virkligheten var den en god del finere, jeg tok mange bilder av den, men greide ikke helt å få frem hvordan den virkelig så ut. Skåla under er en sjarmerende sinkskål og oppi ligger mose, brudeslør, en hvit rose og hjerte i fattigmannssølv, samt to hvite lys. Legg merke til den fine Lene Bjerre-duken også.

Men jeg var ikke helt ferdig med å vise den mosekledde stanga. Her ser man noen av de lekre tingene som henger ned fra den litt bedre. Stuens andre lysekrone kan skimtes bak i bildet. Den henger over sofagruppa, og er også en gammel lysekrone (tror jeg) som er kjøpt i Danmark.Og her ser man man detaljer fra mosestanga ENDA bedre. Denne trompeten synes jeg er så nostalgisk og sjarmerende. Bedelys som henger i hampetråd er slettes ingen dum idè.
Jeg fasineres ordentlig av denne stanga (skjønner?), og tok masse bilder av den. Her har jeg fotografert mot kjøkkenet, og mot den fine røde skiferen på veggen over ovnen. Skulle ønske jeg kunne vise dere flere bilder av det vakre kjøkkenet i huset, men det kan jeg kanskje gjøre en annen gang.

Ei lita hylle i hjørnet ved kjøkkenvinduet fikk jeg imidlertid tatt. Her står kaffe- og tekopper både til pynt og er lett tilgjengelig når de skal brukes. Det er så fin dekor på disse koppene. Jeg vet dessverre ikke hva det heter. Vertinnen putter telys i disse fine kjøkkenglassene på stett fra Sia (slike glass har jeg faktisk selv).Et lite, nærmest konsollbord ved gangen. Fullt med lys som skaper hygge!Kulene i fattigmannssølv ved speilet i nærmere øyesyn. Den største er temmelig stor og veldig flott.
Og så juletreet! Venninna mi elsker tette Donald Duck-juletrær. Hun fortalte meg at mannen hun pleier å kjøpe juletre av hvert år, etterhvert har skjønt dette. Derfor tenkte han på henne og tok ut dette treet til henne spesielt da han var og hugde juletrær som skulle selges i Norge! Hun må da ha gjort litt godt inntrykk på ham... Treet pyntes i beste amerikanske stil, alltid gjennomført i rødt og gull. Hun har selv laget polkagrisstaver i trolldeig for mer enn ti år siden. Ideen fikk hun da hun så Donald Duck julefilm på tv. Jeg greide ikke få et bilde som rettferdiggjør dette treet heller. Juletrær må da være eksepsjonelt vanskelig å ta bilder av... Det stråler fantastiskt mot deg i virkeligheten, tett i tett i tett med små lys!
Stilleben på små hyller er det flere av her i huset. Dere begynner sikkert å skjønne dedt når jeg sier at det er noe vakkert å hvile øynene på overalt i huset!
Fant et fint bilde til fra hylla i gangen og de tingene som henger fra dem. Åh, jeg synes det er så fint! Kransen i mose og kremmerhusene lager venninna mi selv. Hun er både kreativ og svært talentfull når det gjelder dekorering, men det behøver jeg vel egentlig ikke å fortelle...
Tilslutt bilde av husets lille, søte kanin. Hun er bare to måneder gammel og er helt bedårende! Feline heter dette lille søte vesen, og med bildet av henne avsluttes besøket vårt hos ei god venninne. Takk til deg, venninna mi, og takk til alle dere som ville kikke innom. Håper dere har like stor glede av å se bildene og blir like inspirert som meg selv! Det er lørdag kveld og jeg skal lage pizza til mine kjære. Så skal vi kose oss. Ha en fin lørdagskveld alle dere gode jenter!
Klem fra Trine


22 kommentarer:

Madicken sa...

Mye fint var det her hos venninna di;-) Så smart det var med den mosekledde stangen! Skikkelig julestemning med masse fine saker på.

Så behagelig farge det var på den malte panelen. Er det antikkhvit som ser litt gulere ut eller er det gultone i fargen, tror du? Jeg liker så godt antikkhvit nemlig, og har nesten alltid en boks stående...
Virker som dere ikke led noen nöd på nyttårsaften akkurat;-)

Håper dere har hatt en fin romjul og dager etter nyttår. Ha en fin helg sammen med familien!

Klem Gry

Cathrine sa...

Heisann! Utolig mye fint hun har, og så nydelig det ser ut..

Anita sa...

Fantastisk! SÅååå masse nydelige ting!! Og tips!!
KLem Anita

Lene sa...

Ååååå, så mange gode ideer jeg fikk nå! Søren klype - er så opptatt fremover. Deleksamen på torsdag, så vlir ikke tid til så mye annet enn lesing. Ellers satte jeg meg sporenteks ned ved hobbybordet og kopierte litt av din vennindes godbiter :)

Kjempekoselig at du linker, Trine - har allerede tatt meg den friheten selv :)

Ha en flott kveld. og jeg vet jeg kommer inn og ser på mosestanga og mye annet du viser igjen og igjen :)

Mia sa...

Godt Nytt År, Trine! Og du og du, for et herlig hjem din venninne har. Så koselig og vakkert alt sammen er. Den mosekledde stanga var både vakker og original.

Har dere fått mye snø? Her har det lavet ned i et par dager nå, og alt er blitt så vinterlig og vakkert. Jeg får håpe det vil vare en stund...

åsemor sa...

I det hjemmet bor det en kreativ dame,maaaaaange detaljer. Tror jeg må se på bildene en gang til:)
Så koselig å bli bedt der hele huset lyser velkommen imot en :)

CresceNet sa...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Mor Grethe sa...

Hallo trine. Ja her kom del 2, masse fint å se. Og Feline var da bare nusselig;o) Forstår godt at du hviler øynene dine i dette hjemmet. Så deilig Trine, du kan hvile øynene dine både borte og hjemme. Ha ei fin uke Trine, nå skal vi kose oss med en film jeg og kjæresten.

christinasinteriør sa...

Hei! Helt utrolig hvor fint mange kan ha det! Ser jo at venninnen din kan med interiør! Skulle ha kontaktet ett interiør blad! Blir så glad jeg når jeg ser sånt! Nytelse! Ha ei flott uke Trine!!:0)

Nostalgia sa...

Nydelig hjem ja! Flotte bilder også:)!
Et lite tips når du skal ta bilder av noe som lyser uten skjerm (som juletrær)er å blende din egen blits litt. Prøv bare med hånda litt foran blitsen, det kan være nok. Dette er et helt amatørtips altså, men det funker for meg iallefall:) Hvis bildet blir for mørkt, så legg på mer lys i etterkant i stedet.

Ville bare innom g ønske deg godt nytt år, men ble her en stund jeg, det var jo så mye nytt her!

Klem

Emmeline sa...

Dette var virkelig et av de mer kreative hjemmene jeg har sett presentert både på blogg og i interiørblader forøvrig.

Den mosekledte stangen var jo bare facinerende og ikke minst ALLE de tingen som hun hadde pyntet med...Det var jo virkelig pynt OVER ALT vil jeg si, ser jo bare så spennende og inspirerende ut. Her hadde vi nok funnet gode ideer alle som fikk titte innom.

Dersom du skal ta gode bilder av juletre for eksembel så er det et godt tips å IKKE bruke blits. Ser at du bruker blits på de fleste bildene dine. Et godt tips er å skru opp taklyset på fullt og fotografere uten blits,
Det blir aller best om du har stativ selvfølgelig. Det har jo ikke jeg men jeg må innrømme at jeg vurderer å gå til anskaffelse av et...
Uansett var det kjekt å se disse gøye bildene fra venninnen din sitt hus, skjønner at hun har et kreativt hjem men har hun mosestokken fremme hele året eller?
Håper du får knipset hos henne flere ganger, kanskje til sommeren når hun har pyntet til sommerfest???

Madicken sa...

Jeg har utfordra deg på min
blogg ;-)

Klem Gry

NinaS sa...

Håper venninnen er like trivelig som huset, for dette huset er virkelig verdt sine besøk!! ;)

Prøv å få med kjøkkenet neste gang da! :))

My little footprints sa...

Hei!
Jeg forstår godt at ditt engasjement og gleden over alle de fine tingene hun har! Det var virkelig mye flott der! Hvun er vel kanskje flink til å lage mye selv også da tenker jeg, og ikke bare kjøpe alt? Det var så utrolig vakkert det med den stangen hvor hun hadde hengt så mye vakkert på, en virkelig fryd for øyet! Det var en god inspirasjon å ta med seg videre!
Ønsker deg en fin uke!
Klem fra Beth

Janickes sa...

Det så veldig koselig ut! Likte spesielt godt de flotte stillebenene rundt omkring!

mette sa...

Hei Trine!

Har vært syk i to dager... I dag begynte jeg å kjede meg litt, så jeg prøvde meg på å starte en blogg. Vet ikke om det blir noe av den altså, men det er morsomt om du vil se på det jeg har gjort.

Klem, Mette

mette sa...

Trodde det skulle komme en link til min blogg....prøver igjen...

Nostalgia sa...

Du, jeg har utfordret deg på bloggen min. Vil du?

klem

Lisbeth sa...

Kjempefine bilder og koselig blogg du har ,tusen takk for titten og her kommer jeg gjerne igjen!
mvh Lisbeth

Anne-Berit sa...

Kun en ting å si,aldeles nydelig.Ha det kos:-)

Emmeline sa...

You make my day-award er herved tildelt din blogg:)

Moderncountry sa...

Venninda di har et koselig hjem Trine! Mange fine stilleben og hygge i hvert hjørne. Kan skjønne du trives der.

Nå har jeg lett og lett etter den melkekanna di (melke/fløte/saus)
Men har enda ikke funnet den. men ville du skulle vite at jeg stadig er på utkikk. Så fortvil ikke, kanskje dukker den opp en dag. Jeg gir beskjed så fort jeg ser en lik!

Ha en fortsatt fin uke!
Klemmer fra Aina :)