torsdag 17. januar 2008

Den tålmodige får sin lønn

Ja, jeg er så glad! Noen av dere vet at jeg lenge nå ha ønsket meg ny sofa i stua vår. Den vi har passer alldeles ikke inn i interiøret vårt, selv om jeg gjør så godt jeg kan med å kamuflere den med tepper og puter. Man forandrer gjerne smak i løpet av en tiårsperiode, og jeg tror vi har utviklet oss og at vi gradvis har funnet stilen vi trives med i hjemmet vårt.
Endelig, etter MYE bearbeiding av husbonden i lengre tid, har vi bestilt ny sofa på pianohjul med pall til. For fruen i huset er dette bare helt utrolig!!! Det å finne sofaen vi begge likte var heller ikke gjort i en håndvending, og å velge stoff nesten like vanskelig, men også moro! Tilslutt har vi alstå kommet i mål, og er kjempespente på hvordan dette blir. Det ble ingen helt lys sofa, og det var det nesten jeg som var mest bestemt på. Jeg ser hvordan vår gule ørelappstol har blitt i løpet av årenes løp med tre små i huset, og har blitt litt skeptisk til helt lyse tekstiler før ungene er større (mulig det sier noe om våre små også, de er ikke blant de som søler og griser minst akkurat...)Derfor har vi havnet på en brunt stoff som jeg tror vil passe fint her. Den gule ørelappstolen skal trekkes opp i samme stoff, så det vil ta tid før alt er på plass. Men den som venter på noe godt, venter jo ikke forgjeves!
Dere skal nok få se bilder av alt senere, både sofaen vi har nå, som jeg har gått og skult på i flere år faktisk, og den nye. Men jeg vil vente til sofaen vår kommer og alt blir i orden her. Da skal jeg vise før- og etterbilder, og glede meg over forskjellen!
Selvfølgelig måtte min kjære få en stor bukett tulipaner fordi han har gledet kona si stort!


Fint med disse nyansene på tulipanene, synes jeg. Noen er kremfargede og noen er hvite.


Her en kveld hadde jeg en koselig gjest på besøk. Da fant jeg frem mine coockies fra jul og la på et gammelt stettfat jeg er glad i. Jeg skrev det før jul også vet jeg, at jeg liker slike julekaker som man like gjerne kan spise etter jul, og det føler jeg man virkelig kan med disse. Så ble det te i de engelske tekoppene og nøtter i skåla, og ikke minst hyggelig prat over tekoppen.


Synes det er så hyggelig å dekke på med slike ting som dette gamle stettfatet som jeg kjøpte på et marked bare dager før minstemann ble født. Det ble sagt at fatet er fra siste halvdel av 1800-tallet (om det er så gammelt er jeg ikke helt sikker på), men det er ihvertfall et skikkelig hyggelig fat å ta frem fra vitrineskapet og legge hjemmelagede coockies til en gjest på det.

Det nærmer seg helg igjen og jeg vil passe på å ønske alle dere ei skikkelig fin helg! Jeg skal på sesongens første møte i staudeklubben som jeg er medlem i, og gleder meg såklart stort! Dette møtet er liksom kick-off for hagesesongen. Da kommer jeg hjem med frøposer, også er det hele i gang! Ha det fint alle dere!!! Klem fra Trine

32 kommentarer:

Anita sa...

Åhh! Staudeklubben! Da nærmer det seg våren!! Gleder meg til å se hva du får tak i!!
De koppene syns jeg var helskjønne da!!
Ha en god helg du også!

My little footprints sa...

Hei!
Jeg må jo bare si Åååååååååååå så heldig du er! Jeg vil også ha ny sofa! Jeg har fått mannen på gli, heldigvis! Så nå venter vi på at den rette sofaen skal dukke opp og økonomien blir litt på pluss siden. For bilen vår streika og hele motoren måtte ut, så det var jo liksom mine 30 000 der da, ikke morsomt nei! Så sofaen får bare vente litt, men gleder meg virkelig til å få ny sofa i hus! Så jeg deler virkelig din begeistring, kan skjønne det er en god følelse!
En fortsatt fin torsdagskveld ønskes til deg!
Klemmer fra Beth

Berit sa...

Det kan ta sin tid å bli enig med mannen i huset (det er nå min erfaring!). Gratulerer med den nye sofaen! Tekoppene er skjønne!

Madicken sa...

Gratulerer til vellykka bearbeidning av mannen,hi,hi....Enig med deg; det er veldig fint med lyse soffaer (gjerne vite), men ikke noe for min grisefamilie heller! Vi kjöpte ny for to år siden, en mullvarpsgrå/brun som vi er kjempefornöjde med. Vi har funnet ut at det er helt håplöst å leve med barn og ha for mye restriksjoner, men det fungerer sikkert bra for endel andre. Vi er jo forskjellige, og bra er det!

De er så koselige de tekoppene dine. Stettfatet var også veldig fint, syns jeg. Også betyr det litt ekstra når du har et forhåll til tingene, ikke sant?

Har ikke sett deg hos meg på ei stund (ikke meningen å gi deg dårlig samvittighet, ånej da. Det var bare du som fikk meg til å begynne å blogge da, og du vet når jeg först gir meg inn på noe...he,he..) Alvorlig talt, så vil jeg bare anbefale deg å lese de siste inleggene som jeg har gjort om brystkreft. Snakka med Britt istad, og jeg maser på henne om dette også. Husk at det er kjempeviktig å sjekke selv, regelmessig og på rett måte (jeg har lenka til en bloggven som hoppa på tåget og la ut en istruksjonsvideo fra kreftforeningen i Sverige).

Lykke til med botaniseringen, og ha en fin helg med familien!

Klem Gry

elisabethj sa...

Hei du:) Koselige bilder fra en kooselig stund med besøk, så det ut for....Jeg tror virkelig på den gode gamle verdien av å glede seg til noe, spare-kikke, vente, og for sååååå å kunne kjøpe det tilslutt......Ikke alltid like enkelt, men når jeg klarer det-opplever jeg at sparingen og ventingen faktisk er mer enn halve gleden.....

Torsdagsklem og god helg til deg:)

elin1976 sa...

Grattsis med snart ny sofa! Så flott. Jeg vil og ha!!! he he
Første møte i staudeklubben og kick off for våren det liker jeg å høre...Da sier vi at nå er heved våren kommet til blogglandia. Her skulle jeg ønske jeg kunne stikke ut i hagen å plante litt, luke litt eller bare ta med meg kaffekoppen ut på trappa og sitte og varme meg i sola. Ønsker deg en fin fredag og ei flott helg. Masse klemmer fra Elin:O)

Pulsatilla sa...

Hehe, velkjent at det kan ta tid å finne en sofa som begge kan enes om. Vi brukte mange år på den første, men nå har mannen gitt litt opp tror jeg, eller jeg har lært meg noen triks for å få mer gjennomslagskraft?

Utrolig lekre tekopper forresten! God helg til deg!

Moderncountry sa...

Koselig innlegg Trine!
Jeg må jo Gratulere deg da som endelig har fått vennen på "Din side". Heldige deg altså! Det er jammen meg ikke lett, det vet jeg av god erfaring. Vennen min er så minimalistisk at det er ikke til å tro. Ikke alltid like lett å kombinere med en romantisk og nostalgisk stil med former og lyse farger.Her har vi "kjempet" i snart 10 år, men det begynner å komme seg. Det eneste problemet er sofaen. Men vi får se. Jeg har en lur plan :)) Så fort jeg har blitt flink nok med maskinen skal jeg sy meg et trekk. Da har han jo beholdt sofaen sin ikke sant? hihi..ler som en rev :))
Jammen har du det koselig hjemme du, vil jo komme på besøk med en gang! Vakkert stettfat og med like vakre kopper!

Ønsker deg en riktig fin helg, kos å komme på besøk igjen!

Mor Grethe sa...

Nå gleder jeg meg til å se bilder av den nye sofaen din... tja.. deres Trine. Vi kjøpte ny sofa på loftstua før jul, og endte også opp med brun. Så nå har vi brun sofa både oppe på loftet og nede i stua. Veldig fornøyd med det, praktisk og greit. Selv skulle jeg vært på putehandling, har bare noe gammelt "ræl". Jeg blir helt skjelven når dere skriuver om frøposer og stauder.... enda et år med et takras av en hage nærmer seg. Ja ja... i år skal jeg iallefall være fornøyd med to blomster. Ser du har kost deg med te-selskap.... koselig. Nå får du kose deg i helga også. Klem Grethe

Lena sa...

Så gøy med ny sofa:)
Fornyelse er alltid gøy...selv har vi svart skinn, ikke det som stod høyest på min ønskeliste, men må innrømme at med små barn og hund i huset, er det absolutt praktisk...
Ønsker deg en flott helg!
Klem fra Lena

Olstad sa...

Åhhh når du nenver stauder forstår jeg at det snart er vår nu vel ikke hos meg da for her er det vel snø til midten av april.... Overdriver jo men lang vinter er det på Toten.

Heldiggris som får ny sofa jeg har også lyst på men alle jeg lyst på er ubegripelig upraktiske med småbarn. Så her må jeg kanskje tenke nytt.

Ha en ritkig fin helg

Janickes sa...

Regner med det er en Howard-sofa eller lignende dere kjøper? Jeg har en slik, er kjempefornøyd - men pass på parketten! Hjulene er ikke så snille mot den, nemlig....

God helg!

åsemor sa...

Gratulerer med kjøp av ny sofa, det mesterstykket har ikke jeg klart enda. Trenern påstår fortsatt at fargen er fin(sant nok det da), og at vår sofa er god som ny(ikke spesielt følsom rompe på den mannen, da vi snart sitter på treverket under). Men en dag er det min tur :)

Jeg gleder meg med deg og venter spent på å få se!
Ha ei fin helg Trine !

Anita sa...

Hei igjen!! Speilet mitt er kjøpt på Skeidar, fantet fint på Bohus også, men valger falt på dette!!
Klem!

molly sa...

Ha en fortsatt fin kveld, og gleder meg til flere bilder:)
Bloggen din er veldig fin nå!!!

Lisbeth sa...

For en skjønn blogg, deg må jeg lenke!, venter også på våren, men det er nok noen måneder igjen til noen snøklokker titter frem , så en får kose seg med f.eks ny sofa! Gratulerer med den og takk for titten!
Hilsen fra lisbeth

Lisbeth sa...

Uff kommentaren min fløy avsted uten linken til bloggen min og det fikser jeg nu! ;o)))
Hilsen igjen fra Lisbeth

Madicken sa...

Hei Trine! Litt info på bloggen min nå... Hvis du vil väre med videre, så legg igjen mailadressen din i kommentarene mine ;-)

Klem Gry

Madicken sa...

Meg igjen...hi,hi... Nå har du fått mail!

Klem Gry

Lene sa...

Et helt utrolig nydelig stettefat. Ååå, så koselig å være skravlegjest hos deg :)

Og kjempespennende med den nye sofaen - gleder meg masset til både før og etter bildene :) Den tålmodige får sin vel fortjente lønn, ja - og husbonden sine vel fortjente tullipaner :) Jeg liker også å gi blomster til min mann - hehe, vet ikke riktig hvem som har størst glede av dem ;)

Ha en super dag, og ei god uke :)

NinaS sa...

Du må legge ut liste over det du skal så da!
Jeg likte også de koppene svæært godt! (jeg er nemlig en te-drikker!)
Gleder meg til å se ny sofaen!

Klem!

Ellie sa...

Gratulerer med ny sofa! Gleder meg til å se den. Det så skikkelig koselig ut med kaker på det vakre gamle fatet, og de nydelige tekoppene ved siden av. Det er mulig jeg har spurt om det før, men hva slags merke er det på disse koppene? Tror det er de fineste tekoppene jeg har sett! ha en fortsatt god uke!

Emmeline sa...

Hei Trine:)
Nå har jeg ikke vært innom her på en stund og da kribler det i fingrene etter å kommentere.
Aller aller først: GRATULERER MED NY SOFA.
Jeg vet jo at du har ventet og ønsket og drømt om ny sofa i lange lange tider:) Gleder meg masse til å se bilder fra ny sofa med pianohjul...Den høres jo både lekker og eksklusiv ut:) Her i huset har ungene knukket den nye lenestolen fra IKEA. Jeg har ingen anelse om hvordan det har foregått, men vips så var den blitt ødelagt... Skal ta den med ut til butikken og høre om vi kan få en ny, de skal vel tåle litt vel?
Så koselig med tulipaner og Cookies til besøket ditt. Her spises absolutt alle søtsaker opp på et blunk og ungene støvsuger alle skapene på jakt etter godsaker hver eneste dag. Til og med mandlene blir spist opp i mangel på noe bedre:)
Gleder meg til å høre mer om frøposer og planteprosjektene dine. Du er jo min egen planteguru vet du;) Ha en fin uke...Klems

Hem & Lyckas Mia sa...

Vad härligt! Grattis! kram

Bara Gry sa...

Har du lyst, så tenk gjerne litt ekstera på faren vår i morgen. Han skal gjöre en stor operasjon og det er fint med litt stötte...

Klem fra Gry (og Britt)

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Gratulerer med ny sofa, alltid morsomt å fornye med sånne store ting- siden det ikke akkurat blir ofte. Gleder meg til å se hvordan alt blir når dere er ferdige.Her ble det ny salong etter jul i fjor, hadde visst forandret litt smak vi også. Rart med det, husker jo hvordan det var i det huset jeg bodde i på 90-tallet, helt annen stil det gitt.
Var forresten på besøk hos morgrethe i går, og hørte at det hadde blitt litt forvirring ang. minsinlilletue:) Hihi, nå stemmer det kanskje mer at jeg er glad i hobbyvirksomhet:)
Klem fra tua mi.

Marie sa...

Så koseleg innlegg og fine bilete! Så kjekt at du skal få ny sofa! Skal bli kjekt å sjå bilete på bloggen når du har fått han i hus.

Godnatt og god torsdag :)

Bara Gry sa...

Takk Trine! Godt at du ber for han. Du er en klippe!

Klem Gry

Aalerud Stall sa...

Trine, du er toppen altså! Setter utrolig stor pris på at du har sånn omsorg for oss alle :-)
Jeg har skrevet en beskjed på bloggen min til deg, slik at du vet hvorfor jeg ikke sa noe om mine skumle bloggplaner...
Bloggen din er helt utrolig fin og jeg har ingen ambisjoner om å få til noe sånt, men jeg kan hente mye inspirasjon fra deg ikke minst når det gjelder hage til sommeren!
Håper du har en flott kveld!

Klem fra Britt

Kine sa...

Gratulerer med ny sofa da,gleder meg til bilder!Skjønne kopper:)

Marihøna sa...

Gratulerer med ny sofa! Den gleder jeg meg til å se. Dette er mitt første besøk i bloggen din, men det blir garantert ikke den siste. Masse flott her hos deg!
Klem fra Marihøna

Karoline sa...

så gøy!!!flote bilder og aldeles nydelige kopper!!!!
ha en trivelig helg!!
klem fra Karoline