onsdag 2. januar 2008

Et eventryrlig hjem! Del 1

Nyttårsaften feiret vi sammen med to gode vennepar og familiene deres. Vi var hjemme hos et av venneparene, og dette hjemmet er bare så utrolig nydelig at jeg tenkte jeg kunne vise noen bilder.
Kos dere og nyyyt!


Bare man svinger inn porten, slår stemningen innover en. Her er tente lys i lykter, vakre stilleben og lysslynger i mosebelagte krukker foran garasjen.


Kjempelekkert spør du meg! Her er det samme stilleben tatt fra siden.
Når man beveger seg mot inngangspartiet, møter man dette fine arrangementet med stemningsfulle lykter og lys både i trær og på bord, og min venninnes amerikanske dekkstol som hun bruker i hagen om sommeren.
Her er den flotte trappa og inngangspartiet. Du har sikket allerede skjønt at min kjære venninne elsker lys og er svært dyktig til å dekorere og få frem en herlig stemning. Vel, her kommer fortsettelsen; nå går vi inn døren og inn i gangen... Det vakre stopper nemlig ikke her!
Dette er det første som møter gjestene i gangen. Her føler man seg velkommen (i tillegg er vertskapet veldig flinke til å fortelle deg at man er varmt velkommen og gir klemmer når man kommer. Koselig!)
En nærmere kikk på trekassen med plass til mange små, søte ting oppi.
Bilde fra en vegg i tv-stua. Venninna mi har hengt opp en hampetråd på veggen og henger opp ting hun er glad i i denne. Det er så mye å se på i hjemmet hennes! I mine øyne har hun en utsøkt smak og er utrolig flink til å sette sammen ting og klekke ut gode ideer for å få det koselig rundt seg. Vet det gir henne masse glede å skape og få frem gode stemninger. Samtidig er ikke dette noe hjem det ikke leves i, her brukes tingene og med tre barn i huset og en nydelig kanin (skal nok vise bilde etterhvert) er dette et hjem som er i bruk!

Her har hun dekket festbordet! Er det rart at maten smaker fortreffelig? Sjekk lysekronen i taket.... Den er gammel og kjøpt i Danmark. Vakker! (Et ord jeg kommer til å bruke mange ganger i dette innlegget merker jeg!)

En kvist henger fra taket med små lys, prismer og et par søte kremmerhus. På bordet under står masse fine ting. Jeg sa hun hadde sans for detaljer...


Fra spisebordet kan man sitte og se på flammene fra den kjempefine peisen. Venninna mi har alltid en slik girlander av granbar med lysslynge i oppå peisen og gullkonglene og de to englene i gull hører til her hver jul. Her er også plassen for de selvlagede julestømpene i ekte amerikansk stil, en for hvert barn med brodert på føste bokstav i navnene deres.

Jeg har mer bilder på lur... Men dere skal få fordøye dette sålenge, så kommer jeg tilbake i neste innlegg med flere bilder av dette eventyrlig vakre hjemmet. Jeg får den følelsen nemlig, nesten som å være i et eventyr!
Ellers vil jeg bare takke for alle gode tips når det gjaldt den engelske mugga som ble knust i romjulen. Vi har sett en lignende mugge på ebay, men selgeren sender ikke til Norge. Det som er bra er at min kjære mann fant frem araldit-limet sitt samme kveld, og greide å lime det ødelagte ganske bra. Den kan iallefall fortsatt brukes og det er jeg så glad for! Men jeg håper dere sier ifra om noen kommer over en slik mugge. Og det rare er jo at Hulda også har ei slik mugge som ble knust rett før jul! Merkelige greier!!!


Ha det godt så lenge! Klem fra Trine19 kommentarer:

Anita sa...

Wow! Sååå lekkert og stilfullt!
Klem Anita

Madicken sa...

Hei Trine! Takk for den fine kommentaren på bloggen min. Det er hyggelig å få litt feedback (jeg har värt ganske produktiv i jula, så det er litt slitsomt å lese allt..).

Så fint det var hos vennene deres! Som en "sagovärld". Moro at det er et hjem også, og at man kan få väre barn i huset. Endel av stilen påminner litt om din, men din er enda mere min smak (brutalt ärlig, dessverre. Håper jeg ikke fornärmer vennen din). Det skal bli spennende å fölge bloggen din under våren og sommeren!

Klem fra Gry, som önsker alt godt til deg og din familie//

hjemme bra sa...

hei. Koselig å kikke i bloggen din. Her var mye vakkert. til inspirasjon og glede.
Kjempe koselig med den første julegaven som barna har kjøpt selv - til dere. De har god smak.

Ellie sa...

Det var virkelig et nydelig og gjennomført hjem vennene deres hadde. Fantastisk lysekrone. Jeg ønsker deg et godt nytt år og må bare takke for alle de dine kjempehyggelige ord hos meg! Alltid så koselig å få besøk av deg! Gleder meg til å lese mer i bloggen din i 2008, og se flere bilder fra ditt koselige hjem og ikke minst din fantastiske hage når det begynner å våres! Klem fra Ellie

My little footprints sa...

For et eventyrhjem! Ja jeg forstår godt at du ville bevare inntrykkene med å ta mange bilder!
Gleder meg til å se resten av bildene også! Lysekronen over spisestuen var jo bare helt nydelig! Ja alt var i grunnen nydelig ;)
Ønsker deg alt godt for det kommende året 2008!
Klem fra Beth

NinaS sa...

Oi, så flott! (må granskes EN gang til!)
Herlig med inspirerende venner!
Godt nyttår til deg også!!

Anonym sa...

NYDELIG!!!
inngangspartiet var så vakkert, her blåser jo lat bort...sukk!
Gleder meg til PART TWO;)
ha en fin dag:)

Lena sa...

JEg er stum av beundring:) For et nydelig hjem! Litt eventyr...

Dans på roser sa...

Oi, oi, oi! Så nydelig! Ja, det er koselig å komme på besøk når man kjenner seg så varmt velkommen. Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min. Du er så skjønn! =) Velsigna godt 2008!

Mor Grethe sa...

Hallo Trine-mor.
Så fint at du fikk det til. Jeg er jo egentlig ganske grønn, iallefall hvis instruksjonene er på engelsk. Blogspot er jo på norsk, det liker jeg;o)
Ja det var et eventyrlig hjem. Jeg bruker masse lys jeg også, men venninna di slår meg nok ganske kraftig..... det ser jeg. Men det blir så fin stemning med lys, så her tennes de sent og tidlig. Likte kvisten godt. Vurderte å kjøpe en trollhassel før jul, men lot det være. Jeg har en veldig enkel grethe-stil vet du, så jeg så ikke helt for meg hvor jeg skulle ha den. Gleder meg til
del 2. Var koselig å snakke med deg i dag. Vi får ha et nyttårsforsett å møtes i 2008. Men Trine, du har da et eventyrlig hjem selv:o)

Madicken sa...

Å, så fint bilde du har lagt in som hovedbilde... Man lengter så forferdelig etter vår og sommer- og det blir ikke bedre av sånne härlige blomsterbilder...

Ha en fin kveld ;-)

Klem fra Gry

silje sa...

For et nydelig hus! Bildene kunne jo vært tatt rett ut fra et interiørblad! Så koselig å ha ei venninne med samme interesse for interiør som seg selv! Gleder meg til å se del 2:) klem fra Silje

Emmeline sa...

Åååå her skal vi få være med på en reise i flere deler; SÅÅÅ flott, det liker vi!!!!

Du viser så fine ting fra dette huset, men jeg falt jo spesielt for vinduene med kryss i, det var lekkert rett og slett;)

Skjønner at dette er en dame som har sansen for detaljer, men det har jo du også. Nydelige dekorasjoner utenfor, tenker det må være flott å komme inn i hagen med lykter og lys;)
Likte veldig godt den trollhasselen som hun hadde hengt opp med lys prismer og kremmerhus, det var rett og slett utrolig flott syns jeg!
--og engelsk peis med vakkert tilbehør, kan tenke meg at du fikk masse inspirasjon fra dette huset. Gleder meg til å se mer.
ER så bra at din superflinke mann fant frem aralditen; Det lønner seg å prøve å fikse, så kanskje den kan brukes likevel:) Jeg gleder meg til innlegg nummer to.....

elin1976 sa...

Så flott dette var. Ønsker deg en fin dag:O)

Berit sa...

Det var utrolig lekkert alt sammen! Det er noen som får det til.

åsemor sa...

Hei Trine !
Har nå sittet og kost meg med de siste innleggene dine. Virker som du har hatt ei koselig jule og nyttårshelg, foruten uhellet med mugga. Satser på at noen kan hjelpe dere, hvis ikke er jeg overbevist om at plutselig en dag kommer dere over maken.

Ønsker deg et godt nytt år, og jeg gleder meg til å følge med på bloggen din i 2008 :)

Lene sa...

Du, Trine - jeg kan bare repitere deg her - VAKKERT! og jeg storgleder meg til de 2 :)

Ha en super dag :)

Helen sa...

Hei Trine og takk for hyggelig mail og innlegg i bloggen min. Her viser du virkelig et eventyrlig hjem. Her ser ikke noe ut til å bli overlatt til tilfeldighetene.
Blomsten jeg har vist bilde av bloggen min, og som jeg har lyst til å forsøke og så, heter anemonesøster.
Klem fra Helen på Toten

Amelie78 sa...

Kan jeg spørre hvilken hvitnyanse du har på vegger og på møbler? :) Har utbasunert et spørsmål på bloggen min idag. I tvil om fargevalg :)

Fiiiin blogg og mange flotte bilder!

:)

Hilsen Amélie