torsdag 7. februar 2008

Kikk tilbake

Jeg har aldri tatt så mange bilder av hagen min som i hagesesongen 2007 av den enkle grunn at det var første året med digitalt kamera. Det ble ganske mange bilder tilsammen som er samlet i ei mappe på dataen min. Her om dagen ville jeg kikke litt på disse bildene, (det er vel derfor man tar bilder, kanskje, for å se på dem senere...), og jeg kjente meg nesten litt begeistret over å se all denne blomstringen som faktisk fant sted i min hage i fjor sommer.

Jeg skal innrømme at selv om jeg er hageentusiast, synes jeg det er litt godt om høsten når hagesesongen er over og man kan "glemme" hagen litt. Men nå som vi er på rette siden av jul, kjenner jeg at jeg begynner å lengte for alvor.
Tenkte jeg kunne dele noen av blomsterbildene fra hagen i min i fjor. Et par av bildene kan det hende jeg har vist før, mens andre er aldri vist. Kanskje dere også kjenner inspirasjonen komme og gleder dere til å ta fatt etterhvert?


Salvie, pionvalmue, fløyelstjæreblomst, bergmynte og bergknapp (sedum monard)danner en ganske fin harmoni sammen. Dette var på sensommeren.
En flik at terrassen der jeg hadde pelargonier i massevis. Man ser noe av innkjøringen vår, skimter den gamle benken og bordet og litt av ungenes lekestue.Tett på de gamle møblene med albarosa Dronningen av Danmmark rundt. I bakgrunnen synes albarosa Maidens Blush, som også er den rosa som ønsker velkommen helt først på bloggen min.

Nærbilde av ei staude som jeg liker svært godt. Stjerneskjerm (astrantia major) er så fin til roser og mange stauder. Den er liksom så stillferdig, ikke prangende i hele tatt, men om man ser godt på den er den ganske vakker. At stjerneskjerm er en god gammel staude som ble brukt i mange hager før i tiden, er noe som jeg tilregner den som et stort pluss. Disse har jeg sådd selv. De er lette å så. Det er jo så moro å så sauder, for de kommer jo igjen år etter år, når de først er produsert.
Denne rosa er også ei albarose som heter Celestial. Her er hun i blomst samme med den hvite moskuskattosten (malva).


Litt av huset og deilige blomster i forgrunnen. Jeg er jo så glad i rosa blomster, og særlig lyse rosetoner! Den litt knæsje rosafargen på pionene dere ser, er en av hagens skatter selv om den ikke er blant det jeg betegner som noe av hagens vakreste. Den piontua stod her nemlig da vi overtok eiendommen, og jeg er ganske sikker på at dette er pioner fra gammel tid. Navnet på den vet jeg ikke, men jeg tror det er en silkepion.
Etter min smak er dette gode fargekombinasjoner med lammeøre, moskuskattost i rosa og hvit, bergmynte og stjerneskjerm (astrantia major). I bakgrunne mitt skjønne bed med herlige Sarah Bernard pioner. Når de står i blomst, slik som her, synes jeg det nesten ikke finnes noe vakrere å se med det blotte øyet!
Revebjeller (digitalis purpurea) og prinsessespirea sammen. Det var litt morsomt at prikkene inni revebjellene var helt lik blomstene til spireaen. I høst spredde en god del revebjellefrø rundt i hagen, så i år håper jeg på masse slike deilige fingerbølleblomster rundt i hagen både her og der! Det er jo alltid spennende med hage. Det blir ikke helt likt fra år til år, den er stadig i utvikling og forandring!
Nesten som å trekke himmelen ned, slik farge synes jeg disse scabiosaene har. For en nydelig blåfarge!!!! I pilstativet vokser erteblomst. Og bakerst et dekk som fungerer som huske for ungene.

Et lite glimt fra et bord på terassen. Blodberger i små terecottapotter og en kløverblomst som er delt fra en ordentlig gammel plante. Små lykter som jeg kjøpte på ferieturen i Danmark i fjor sommer.
Duse og delikate farger som vever seg inn i hverandre og utgjør en frodig helhet. Det ønsker jeg å oppnå i min gamle eplehage. Akkurat her må jeg innrømme at jeg er fornøyd med blikkfanget.
Og med dette siste bildet fra min hage 2007, vil jeg ønske alle dere gode, oppofrende og snille mammaer og alle andre flotte damer en riktig god morsdag! Vi fortjener alle en dag hvor vi får litt ekstra oppmerksomhet! God helg og kos dere! Klem fra Trine


26 kommentarer:

Anita sa...

Åh! for en nydelige hage!! Så masse nydelige plantekombinasjoner!! Åhhhh! Gleder meg til vårs jeg!
Ha en strålende vinterhelg!
Klemmer fra ANita

Hobbyhuset-Merete sa...

Så mange flotte bilder...som fekk meg til å gle meg til sommaren! håpar den kjem snart :o) ønsker deg ei fin helg og ein super morsdag på søndag!

Lindas Hus.. sa...

Hei! Nydelige blomster i din hage.
Jeg har også skabiosa,elsker blått å da må den til.Nydelige roser...
Fint bord og benk.
Hadde slik benk før men den knakk.
Må kanskje få min far til å lage ny.Kjøpte gammelt bord jeg hadde tenkt å bruke i hagen. Men vi regnet jo bort i fjord.Deilig med gode sommerminner.God helg!Linda :)

Lynetmor sa...

Hei, så mange fine hage bilder fra sommeren du viser frem :-)
Ønsker deg en fin helg.

milly Garden sa...

Hejsan!

Jag rammlade in på din blogg!
Massor med fina och inspirerande bilder du har! Lägger dig till mina favoriter hoppas det är okay?

trevlig Helg
Marina

Elisabeth sa...

Åee..for en vakker hage og ikke minst for en blomstring. Det er deilig å kunne nyte slike bilder når vinteren ligger over oss. Det bringer løfter om at det nok en gang skal bli vår og sommer igjen. Tusen takk for titten.

Bara Gry sa...

Du har virkelig en fin hage, Trine. Jeg elsker å se på og väre i andres fine hager, men er ikke noe glad i hagearbeid- med andre ord ikke noe hagemenneske, ha,ha.. Er bare så imponert av din hage og vakre kombinasjoner av forskjellige arter, farger og miljöer i hagen. Har selv hatt ikke mindre enn fem hus de seneste 13 åra, alle med hage, men har aldrig riktig fått det til....

Liker også de duse og skjöre rosafargene. Den gamle stauda, hva hette den- eh...Stjerneskjerm, den likte jeg godt! Akkurat i min stil og smak. Uanselig men har enda så mye å by på.

Håper vi har mulighet til å treffes neste gang jeg kommer oppover. Som det ser ut nå så har vi sikta oss inn på helga om to uker (uke 8). Er du hjemme da?

Hvis du vil väre med og påvirke innlegget mitt på söndag, så pass på å stemme senest i morgen. Valglokalet finner du höyest opp i mine sideinlegg, hi,hi....

Ha en strålende fin helg! Klem Gry

Tonje sa...

din hage og dine bilder er bare helt utrolige...kosa meg masse med bildene dine i løpet av sommeren som gikk og jeg ble like glad nå....har du noen gode tips ang bøker som tar for seg ulike former i hagen??? Jeg er nybegynner og har nå flyttet til ett nytt hus hvor vi har ca 3,5mål med tomt som er som ett blankt lerret!

Hulda sa...

Virkelig skjønne hagebilder! Så fine kasser du har også.

Minnelita sa...

Utrolig vakre hagebilder. Jeg gleder meg bare så til våren/sommeren. Kan ikke vente. I dag er det sol og skikkelig "påskevær" her i Trøndelag. Herrrrlig. God Helg ;D

Lene sa...

Helt herlige tilbakeblikk, Trine. Og nå er det helgidvis ikke såååå veldig lenge til vi er der igjen :) Leeeengter, ja :)

Ha en fin lørdagskveld - og en riktig så god morsdag i morgen :))

Klem :)

Marie sa...

Åååå så skjønne bilete frå hagen din! Ser me har mange av dei same staudene.

Eg har det som deg at det er godt med ein hagepause om vinteren, men når eg ser desse fine blommane klør eg i fingrane etter å starte. Eg må grave opp ein del stauder i år og reinske dei skikkeleg for gras. Graset har ein tendens til å dukke opp der ein minst skulle vente det. For to år sidan hadde eg rikeleg med kukompost frå ein gammal gjødselkjellar rundt rosene. Det voks opp ei mengd med vassarve... Nå kjøper eg alt kukompost. Har planar om varmkompostbinge, men er ikkje kome så langt ennå.

God morsdag i morgon :)

My little footprints sa...

Hei Trine!
Jeg sitter her og er utrolig imponert over to ting! Nr 1; For en utrolig vakker hage du har! Så mye nydelige blomster, du må ha lagt mye arbeid i dette! Og Nr 2; Jeg er så imponert over at du kan alle navnene på disse blomstene!
Som helt fersk hageeier, vet jeg neimen ikke et eneste navn, jo kanskje bare en, men det er alt også! Jeg gleder meg sånn til å se hgen i full utblomstring! Vi overtok jo på høsten, så det var jo en god del vi ikke fikk sett! Jeg gleder meg til å sette meg på kne i virkelig god hageånd og grave i jorda og plante litt ;) Åhhh jeg gleder meg sånn at jeg nesten ikke kan vente! Og innlegget ditt gjorde meg jo bare enda mer entusiastisk! Skal bli så morsomt, og jeg har allerede planlagt noe av det jeg skal gjøre! Er så deilig, for til våren og sommeren, så er vi iallefall ferdig innvendig i huset her, så da kan vi konsentrere oss om utvendig! Takk for at du viste disse nydelige bildene med oss, nå kan jeg drømme videre ;)
ønsker deg en fin morsdags-søndag!
klemmer fra Beth

Landlig sa...

Hei!
Har ikke besøkt deg før men skal si du har en flott blogg!!
Jeg er også en hageentusiast, så når jeg blar gjennom de flotte blomsterbildene dine kjenner jeg kriblingen begynner. Gleder meg utrolig til vårsesongen med frøsåing og nyplanting...og jord under neglene!!!
Ha en fortsatt fin Morsdag! Kom gjerne på besøk til meg også!!

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Å, nå er det på tide med vår altså. Koselig å se på alle blomstene dine igjen.
Koselig rom du har til minsten, og jammen tror jeg ikke at broren til Tommeliten bor her- han var også et yndet kosedyr da jeg var lita, for det er en sånn apekatt som kan putte tomlene i munnen vel? Mimre, mimre:)
Så flott den benken din ble. Utrolig hva litt maling kan gjøre ja. Jeg har også forvandlet litt gammel syrelutet furu her i huset, mye jobb, men så får man nesten "nye" møbler for en billig penge.
Ha en fortsatt fin morsdag.

Moderncountry sa...

GOSH! Er det noen som bor i et paradis Trine, så måtte det vel være deg! Så mye flott du viser fra din hage er jo bare til å dåne av! Dette er helt i min stil, med både valg av blomster/planter og farger. Må si både roser, pioner og ikke minst Stjerneskjermene gjorde inntrykk! Herlig!!
Både du og Mia får meg til å ville enda mer. Ville jobbe hardt for å nå min drøm. En drøm om en gang å få bo på landet og la meg omringe av slik vakkerhet. Takk for alle herlige bilder!

God klem fra Aina :))

Mia sa...

Herlige, åååh, så herlige bilder fra den utrolig vakre hagen din, Trine! Jeg elsker de pastellfargene i hagen din, fra de nydellige rosene til den blå scabiosaen. Og alt står så vakker til det vakre hvite huset ditt. Og ja, jeg lengter virkelig til sommeren og en ny hagesesong nå (selv om jeg også synes det er deilig med en liten "pust i bakken" på høsten... men allerede i november hadde jeg vært klar for en ny sesong...hihii) Som du er også jeg glad i astrantiaen. Jeg far fått min som avlegger av naboen, og etter noen år har den frødd seg slik at jeg har den flere steder i hagen min. Jeg har en del gule blomster i hagen min, som jeg ikke er så begeistret for. Så planen til våren er å redusere mengden gult, samt å introdusere flere roser og pastellfargede blomster (jeg har fått meg den nye boken "Franske fornemmelser i nordiske haver, og er blitt nokså inspirert av den...)

Tove sa...

Vårstemning, så absolutt! Vakker hage du har. Utrolig flotte farger sammen, jeg har desverre ikke grønne fingre, men jeg forsøker..og i hagen vår har jeg også basert meg på hvite, lilla, blå og rosa stauder.

Har bladd meg bakover i bloggen din og er kjempeimponert over hvor flott du har det. Jeg legger deg til i favorittene mine jeg, for her må jeg følge med:) ( håper det er ok..)

Klem

My little footprints sa...

Hei Trine!
Jeg har linket deg i mitt nye innlegg i dag, håper det er i orden ;)
Ønsker deg en god mandag ;)
Klemmer fra Beth

Berit sa...

Nydelig hage! Fikk skikkelig lyst på vår nå.
Ha en fin uke!

Camilla at home sa...

Kjempefin blogg du har, kommer snart tilbake:)

Harmoni Interiør - Hilde sa...

Sukk.. Ser virkelig fram til late dager i en blomstrende hage. (men da må det først jobbes litt for å gjøre den fin). "Nybegynner"
Bor forresten i sommarvegen..

NinaS sa...

Etter å ha sett dette innlegget tidliger i dag, gikk jeg ned i planterommet mitt i kjelleren og tok ett tak der. Det har stått på 'Skal-gjøre'- listen min lenge nå, så du skal ha tusen takk for å gi meg den motivasjonen! ;)

Det var altså noen flotte bilder, og nydelig fargesammensetninger! Gleder meg til sommeren...

Klem!

Anne-Berit sa...

Å guri,jeg får sånn sommerlengsel når jeg ser disse flotte hagebildene dine,så fin hage du har:o)

Aalerud Stall sa...

Hei Trine!

Nydelige bilder fra hagen! Nesten dårlig gjort å vise slike bilder nå i februar... Jeg har tatt opp mine Mårbackapelargonier fra kjelleren nå og klippet dem ned, er det for tidlig tror du? De så faktisk veldig fine ut, selv om en av dem hadde tatt kvelden...
Til våren får vi dele noen stauder, slik vi har hatt planer om tidligere :-)
Ønsker deg en god natt!

Klem fra Britt :-)

P.S Du vet det sikkert fra Gry, men det er fint hvis du tar med vår kjære far i dine tanker og bønner nå; han har fått et lite tilbakeslag (nyresvikt) og ligger på Lillehammer sykehus. Vi ønsker så gjerne at han skal få lov til å bli frisk etter alt han har vært igjennom :-)

Mor Grethe sa...

Inspirasjon.... treng deg på. Du vet det Trine, at min hage er en sorgens kapittel. Men det er fint du lager slike innlegg, for jeg blir virkelig inspirert av hagen din. Men det er bare det at jeg får det ikke til. Jeg vil, jeg vil, men får det ikke til!

Men når våren kommer, så får jeg en ny mulighet... ikke sant?