lørdag 2. februar 2008

Lillebrors værelse

Wow! Jeg har fått så overveldende masse kommentarer for min malte gamle kjøkkenbenk! Tusen takk, alle sammen, det var kjempemorsomt å få så mange gode ord tilbake for min innsats! Det ble mange svenske hilsner også, for Lantlifsanette la inn en link til meg i sitt innlegg, og det gjorde jo sitt. Dette innlegget handler om noe helt annet; nemlig Lillebrors værelse.

Vår ferske 3-åring har det fineste og nyeste soverommet i huset. Da han kom til verden i 2005, var dette rommet overhodet ikke ferdig. Våren 2003 begynte vi på på tilbygget, hvor soverommet utgjør hele annen etasje. Lillebror flyttet inn først til jul i 2006.
Det er et ganske hyggelig rom, synes vi. Det er høyt under taket og det gjør at man føler at rommet virker enda større. I taket laget min flinke mann dragere og vi valgte å male takpanelet i samme farge som veggfargen.


Lillebror sover fremdeles i sprinkelseng, men til våren blir det vel ei skuvseng på ham. Vi har faktisk hele to stykker stående i uthuset, så det er bare å gå i gang og male... Han er vel egentlig litt stor til å sove i sprinkelseng enda, men det er jo så koselig med himmel og greier! Alle tre gutta våres har sovet i denne. Da broren min var liten var det han som sov i senga.
Stolen også er koselig å ha her inne. Den er nemlig etter oldeforeldrene til den vesle poden. Husker godt denne fra stua til mormoren og morfaren min. Har sittet i den mang en gang og kost meg med lørdagsgodt foran barne-tv da vi var på besøk.
Husker så godt da jeg var på Ikea før vår første sønn ble født i 99. Jeg kjøpte stoff og blonder som jeg skulle sy himmel over senga hans av. Jeg visste ikke da at det ble en gutt, men siden skulle det vise seg at den skulle passe kjempefint hele tre ganger!
To gode venner over senga.
Ved siden av senga står et gammelt Gustaviansk nattbord som er skikkelig fint, synes jeg. Jeg liker så godt den dekoren på skapdøren. I samme serie stående i uthuset har vi seng, konsollbord, kommode og to stoler. Disse møblene skal inn i huset etterhvert, men det blir antakelig ganske lenge til. Vi har foreløpig ikke plass.

Jeg er svak for gamle bilder. Et Jesusbilde og englebilde henger over nattbordet og vokter den lille.Skatollet stod på barnerommet til pappaen da han var liten. På hver side, kan man dra ut en pinne og så kan man vippe ned platen. Men den platen sitter ikke på møbelet lenger, men skal skrus på igjen. Siden lillebror ikke trenger den så voldsomt på en stund, så det kan bare være slik så lenge. Den er fin slik også for da synes de små skuffene inni.
Etter møysommelig søken, fant jeg disse gardinene som ble sydd som liftgardiner. De er lette og trivelige gardiner med nydelige avstemte farger. De fine listene som pappaen har satt opp rundt vinduet, synes skikkelig godt med slike gardiner.

Dette skatollet malte jeg hvitt og det ble bare så mye finere enn den kjedelige trehvite fargen som det hadde før. Her har jeg dessverre ingen før-bilder, men jammen er det rart hva litt maling kan gjøre!
Er ikke denne gamle bamsen skikkelig sjarmerende? Mannen min kjøpte den på en auksjon sammen med flaggstanga i hagen sier han her. Seilbåten er fra ferietur for noen år siden i Ebeltoft.
Vi er så glad i denne fargen på veggen. Den heter Lista og listene er malt i eggehvit med blank oljemaling. De siste årene har vi begynt å male listverket blankt og det er skikkelig lekkert , altså (tillater meg å si det...)! Panelen på veggen heter perlerustikk. Det er en gammel og typisk sveitserpanel, forteller min kjære, og det passer jo ganske fint i et gammelt sveitserhus.
En liten titt inn i overskapet på skatollet.

Lillebrors tøffe første sko. Tidene forandrer seg. Da vi var små hadde jo alle hvite sko som de første skoene. Jeg er så glad i lyseblått på små gutter, og disse passet perfekt til det meste!
Den hvite kommoden her ble malt samtidig som skatollet. Den var i utgangspunktet stusselig kongeblå, og prisen vi kjøpte den for var deretter. Kommoden har fått nye beslag og huser nå alle Lillebrors lyseblå klær.
Har søte minner med boksen oppå kommoden også. Den kjøpte jeg på ferietur i Gøteborg da den lille bare var bitteliten i magen...
Den nostalgiske bilen er bare til pynt, og det har foreløpig gått greit.
Noen av de små og herlige plaggene som Lillebror brukte da han var baby. Sukk....Dette skapet er gammelt og kjøpt på en uteaukjon vi var på for ca seks år siden. Det er et sjarmrende gammelt skap, som min mann ikke har latt meg male. Det er egentlig helt greit, det passer godt inn slik det er, synes jeg. Vi trenger mer skapplass i huset vårt. Derfor er ikke innholdet i skapet like sjarmerende. Det huser både en masse klær og en masse leker. Stappende fullt med andre ord...

På ei gammel hylle står noen småsaker. Den lille apen var min da jeg var mindre. Han heter Tommeliten og en yndet kosebamse i mine barneår. Det samme gjelder for pianoet ved siden av som er en spilledåse. Den spiller fremdeles like fin og koselig spilledåsemusikk.
Den hvite lysestaken er i pressglass og er et kjøp fra Vikingskipet. Så en genser som jeg liker godt. Lyseblå, ja..


Må dere som titter innom ha en fin søndag og ei god neste uke! Klem fra Trine

36 kommentarer:

Kari sa...

For et nydelig rom til lillegutt.
Ble rent nostalgisk da jeg så de gamle lekesakene. Fin blogg du har.

elin1976 sa...

For et flott soverom til prinsen.
Nydelig.
Ha en fin søndag:O)

Bara Gry sa...

Jeg er så imponert over dere, Trine!! Det er veldig trivelig med blaningen av nytt og gammelt, og spesiellt med de gamle tingene med egen historie- som bestefars stol, leker fra din og mannens bardom. Ekstra koselig at alle barna har hatt samme seng og sengehimmel! Rummet blir så personlig da :-)

Ikke dumt rum for en litten pjokk det der! Liker veldig godt malt panel selv, og det er utrolig praktisk når man har småbarn. Lett å törke bort flekker (uten å gni så tapeten går i stykker...) eller male om.

Du jeg likte det gustavianske nattbordet godt, ha,ha...Kan ikke skjönne at du ikke har plass till flere deler ett eller annet sted i huset. UT med noe annet, hi,hi.. Antagelig har du så mye fint over allt at du ikke kan velge. Jeg har rett, ikke sant??

Har også funnet ut at det ikke bare er fint, men også praktisk å male med hög glans på endel detaljer. Samme med bord. Malte kjökkenbordet i fjol og det er så lett å törke av nå som det er höyblank farge...

Nei nå skravler jeg meg bort (ikke så uvanlig kan jeg si...). Minstingen (5 år) har begynt med hockeytrening og i den aldern har de selvsagt så morsomme treningstider (söndag kl 8!), og han er på vei hjem nå, og nå er han helt sikkert supersulten! Skal ta fram litt frokost.

Ha en fin söndag, Trine! Klem Gry

Lindas Hus.. sa...

Hei!Flott rom hos minsten.Nydelig kommode og skatoll.Masse fine detaljer.Flott nattbord.Koselige ting.Ha en fin søndag!Hilsen Linda.

åsemor sa...

Så koselig rom til lillebror, for ikke å snakke om all nostalgien som finnes der.Blir så imponert over dere, hvor flinke dere er til å ta vare på gammle minner, samtidig som dere lager miljøet som passer til det. Det er så bra at slike som dere tar vare på husene og er tro mot stilen. Det er en fryd å lese innleggene dine.

Ha ei fin uke Trine:)

Anita sa...

Så flott rom, med såå mange fine detaljer og mye nostalgi!!! Kjempkoselig!! Skulle likt å sett det som hørere til nattbordet!!!
Ha en flott uke!
Klem fra Anita

silje sa...

Det var et kjempekoselig gutterom,med mange fine ting:) Klem fra silje

Kine sa...

Helledussen da,for et supernydelig rom!!Her går det i DRAGER til vår rett-rundt-hjøret 4 åring;) SÅ ikke noe nostalgisk på rommet hans,desverre:/ Men er SÅ gøy å se noen som faktisk får til slikt!Mitt "håp" nå,er rommet til lillemor,det blir i en slik stil(håper vi)Ha en fin søndag!

Lynetmor sa...

Hei, så fint et rom til lille prinsen :-) Så mange fine detaljer alle steder. Likte panelet og listene også.
Ønsker deg en fortsatt fin kveld.

Lisbeth sa...

Nydelig prinserom i herlige farger.
Ha en trivelig uke!
Hilsen fra Lisbeth

Minnelita sa...

Utrolig fint og koselig rom lillebror har fått. Rett og slett nydelig. Gleder meg til flere bilder.

LantlivsAnette sa...

Men åhh så fint..ojj vilket vackert rum..alla fina detaljer och allt !!
Kram Anette

Hulda sa...

Virkelig nydelig soverom, med SÅ mange herlige detaljer. Jeg likte så godt sjenken du har pussa opp i innlegget under. Virkelig nydelig!!

Hulda sa...

Glemte å si at jeg gjerne linker til deg, så kommer jeg snart tilbake og kikker. :)

Hobbyhuset-Merete sa...

Utruleg koseleg barnerom du har laga til lillebror!! nydeleg blåfarge og eg syns det var kjempefint å mala taket i samme farge som veggene :o) mange herlege detaljar og koseleg med gamle leiker...kjenner igjen apekatten som sit på eine hylla der! Hadde ein lik når eg var liten og den har jenta mi i lekesakene sine nå!
Ha ein fin kveld :o)

Mia sa...

Jammen er han heldig, han lillebror, som har et sååå nydelig rom å bo i! Alt er like vakkert og delikat, fra fargen på veggene og tak, til den herlige sengen med blåhvitrutete sengehimmel, den koselige gamle stolen med alle de gode minnene for mor og de nydelige hvitmalte møblene. Og så det gamle umalte skapet også da! Du er veldig flink til å gjøre det så delikat og vakkert rundt deg, Trine, at det er en fryd å se.

NinaS sa...

Å, så mye fint!
Veldig fin farge og stil på dette rommet. Fargen ligner også veldig på den jeg har på barnerommet, men den heter Risør.
Det gustavianske nattbordet var utrolig flott! Dere er heldige som har hele settet med soveromsmøbler da! *misunnelig*
Eller var paneleringen i taket svært pent gjort!

hannemor sa...

Hei der!! Nå har jeg lest og sett til øyet er sårt og tørt,,,ja om ikke vått til tider, for maken til flotte bilder og historier bak!!
Er ganske ny her inne jeg, så jeg klikker meg stadig inn på nye blogger som ligger hos andre,,,og jeg angrer IKKE på besøket hos deg ! (o:

Holder også på å male, omtrent alt jeg eier, eller kjøper etterhvert på finn! Skulle nok lest denne før, for å se de tipsene du kommer med,,men det blir nå fint da, selv med oljemaling, og litt slipte kanter!! Den kjøkkendisken din var jo bare et SYN!! Kan nesten se for meg tingene inni den fra svunnen tid,,og kjenne lukten som i min mormors matskap..hehe.

Ja dette var virkelig en høydare på kvelden min...tror nok jeg må legge deg til i listen min over flotte blogger!! Skal absolutt komme igjen! (o:

Ha en finfin mandagskveld!!

HildeS. sa...

Dette var eit fantastisk koseleg barnerom med mange flotte og gamle skattar.
Nesten så eg skulle ønske meg ein liten igjen:)
Ha ei fin veke:)

My little footprints sa...

Hei!
Åååå jeg ble så glad når jeg kom inn på siden din og så alle bildene dine! Jo flere bilder jo bedre ;) For et nydelig rom da! Så mange flotte detaljer, og så fint du har pyntet! Det ser ut som et veldig stort rom? Jeg likte godt at dere også hadde malt taket i samme fargen som veggene, det gjorde seg veldig godt! Og en slik blåfarge er jo så nydelig! ;) Skikkelig flink har du vært, som har fått til et så flott rom, og jeg regner nok med at den lille prinsen er like glad i rommet sitt!
Ønkser deg en fortsatt fin uke!
Klemmer fra Beth

Millas hem sa...

Vilket underbart sött rum...
Kram Camilla

Pia..... sa...

Ojojo..ja jag tycker det blev ett superläckert rum till lilleman...du har mycket fint och roligt i din blogg..kiker inom då och då..hej..PIA

Marie sa...

Rommet er berre nydeleg! Fine detaljar og koseleg pynt og leiker!

Ha det bra :)

Tonje sa...

gud for ett vakkert barnerom...så mange vakre detaljer og den blåfargen var bare helt nydelig!

Dans på roser sa...

Superfint, Trine!
Du er kjempeflink, altså. =) Jeg blir så imponert her jeg sitter. hmmmm.... veldig inspirerende. Nydelig å henge fram noe av babytøyet på noen hengere. Lekker lysblå farge på veggene. Mmmm.. ja, dette var bare kjempefint og helt etter mitt hjerte også. =) Ha det godt, klem.

Lene sa...

Hei, Trine.

Dette var et nydelig gutterom. Og så så mange fine detaljer du viser oss! Utrolig morsomt at ting går i atv - leker du selv har hatt og stolen fra dine besteforelsdre med massevis av gode barndomsminner som guttene dine også får del i.

Blåfargen var bare helt topp, og de hvite bjelkene i taket ble prikken over ièn. Vi har et gjesterom som skal pusses opp her i gården, og dette gav virkelig inspirasjon. Tror jammen det skal bli blått - og i kombinasjon med den duse grønnfargen på smådetaljer. Avslappende, gode farger :)

Ha en fin dag, Trine - og takk for mange gode ideer. Nå fikk jeg lyst å finne igjen den trommen din - vet jeg har sett den i en eller annen nettbutikk.

Mor Grethe sa...

Hallo Trine-mor.

Så fint rommet til lillebror ble i påbygget. Synes det var fint med samme farge på taket. At du er glad i lyseblått var jo ingen overraskelse for meg. Du har jo alltid vært ei "dus-farge-jente". Ikke mye knæsj-farger på deg nei Trine. Nattbordet var så koselig, synd dere ikke finner plass til de andre møblene inne. Nå har vi kommet til onsdag allerede, så da får jeg si: Ha en fin slutt på uka Trine;o)

Sussen sa...

Oi for et nydelig gutterom! Jeg må sannelig hive meg rundt og få gjort noe med rommet til den yngste poden her... Her skal males!
Nydelige bilder forresten, koselig å bruke litt tid inne på bloggen din.
Sussen

Anne-Berit sa...

Rommet var bare nydelig,og så mange søte detaljer.Må være deilig for lilleprinsen å sove der.Syns bildet med de to små bamsene over sengen var aldeles skjønt:)

Tidsmästarinnan sa...

det var ett så härligt rum, vad roligt att få se! Jag har också en son som är född -05, han har just flyttat ur sin spjälsäng också.
Många vackra saker att kika på, jag tror jag får titta en gång till nu.
Glada hälsningar,
S

Lene sa...

Bare en snartur innom og beundrer bildene dine igjen. Og jammen oppdager jeg ikke nye detaljer. Lillebror er heldig :)

HA en fin kveld :)

Emmeline sa...

Ja jeg er ikke overrasket over at du får overveldende mange kommentarer på innleggene dine for tiden Trine; Her topper du det ene innlegget etter det andre. Det er jo bare sånne flotte ting å se her hos deg, blir helt målløs...Ikke minst så mange flotte bilder og så mye spennende du forteller, Hvert innlegg er jo en LANG KOSELIG FORTELLING:) Koser meg her inne.
Jeg har faktisk vært innom her og lest og tittet flere ganger, Jeg har ikke kommentert enda fordi jeg febrilsk har forsøkt å komme på hva din lille åttitallsapekatt het??? Disse hadde nemlig et helt spesielt navn og kunne putte tommeltotten i munnen;) Jeg hadde også en sånn og det gir gode minner å se din igjen. Skjønner at dere er flinke å ta vare på gamle skatter i familien din!!
Kjempekoselig rom dere har laget til den lille mannen. Nydelige farger har du også:) Likte så godt det fine skatollet uten plate, syns du hat tatt et elegant grep med å la dette stå åpent for å vise frem de fine skuffene inne her.
At himmelen med stoff og blonder har holdt seg så tidløs gjennom alle dine tre gutter er jo også en bragd i seg selv den var virkelig supersøt.
Gustaviansk nattbord likeså, skjønner at dere har litt av hvert på lager slik at interiøret kommer til å fremstå som den reneste perle tilslutt:)
Ja jeg blir bare så imponert over hva du kan vise frem Trine, alltid masse inspirasjon å hente hos deg, håper du har en fin uke. Kanskje jeg finner apekattnavnet tilslutt!! Klem

Emmeline sa...

Aaaahhh TUSEN TAKK... Det apekattnavnet har kvernet rundt i hodet på meg, eller rettere sagt det navnet jeg ikke kunne komme på Monamie eller Min venn selvfølgelig! Jeg ser at det er mange ting jeg kunne ha kommentert på innlegget: bla de flotte dragerne og de aldeles fantastiske lekene som dere har på pynt, og at dere faktisk finner skatter på tur som dere tar i bruk rundt i huset, Skikkelige funn hele veien. Det imponerer meg skikkelig!! Men takk for Monamie inputen iallefall:)

Aalerud Stall sa...

Hei Trine!

Takk for koselig kommentar i min blogg :-) Jeg har ikke vært inne i bloggverdenen på et par dager fordi jeg har fått meg en liten magesjau med feber og litt sånt... Ikke så morsomt, men alle i familien har hatt det etter tur og nå var det min tur... Nå skal jeg legge meg igjen, men vil bare si at jeg setter stor pris på å ha deg som venn :-) Ha en God Natt!

Klem fra Britt

P.S Lekre bilder fra soverommet til minsten, du har virkelig sansen, men det visste jeg jo :-)

Lappesola sa...

Kjempekoselig rom til minsten. Hilsen Lappesola som også er mamma til tre gutter på 8,6 og 3

Anonym sa...

Nydelig gutterom!
Skal male rommet til vår lillebror, og lurte på hvilken farge kode du har brukt. Syns denne blå fargen var veldig fin:)