søndag 24. februar 2008

Kvist og kvast

Det har vært vinterferie, og gode dager med mer tid til ungene og andre koselige aktiviteter. Her en dag gikk gutta mine og jeg en tur i skog og mark. Jeg hadde beskjæringssaksa i lomma og hadde planer om å hente meg litt bjørkekvist. Om ettermiddagen satte jeg med til på stuegulvet og laget denne dørkransen til utgangsdøra. Veldig enkel, ingen stæsj av noe slag. Helt naturlig og rett fra naturen!Inngangspartiet har vel vært litt for julete litt for lenge. Det var greit å fjerne alt som het mose og kongler nå, og istedet fylle terracottapottene med bjørkekvist i påvente av noe mer vårlig, som påskeliljer for eksempel?


Temmelig lettvint og naturlig pynt må man si! Men litt tøft, rått og rustikt også!

Av de siste kvistene som ble igjen, lagde jeg et lite fuglereir. Dette ligger nå på spisestuebordet i påvente av påskeeggene som skal oppi. Hva slags utforming disse påskeeggene får, vet jeg ikke, men det er vel stor sjanse for at det blir malte egg av barna her i huset.Og se hva jeg fant på turen vår! Mitt første møte med vårens gåsunger! Små lodne knopper som bedyrer at våren er i anmasj... Klart meg måtte ta med en liten bukett hjem og sette i ei lita mugge!

Så er det snart ei ny uke, og jeg ønsker for alle dere som kikker innom at dagene blir fylt med smil og glede! Klem fra Trine

27 kommentarer:

♥ Harmoni Interiør ♥ sa...

Heisann! Så koselig inngangsparti du har! Kjempefint det hjerte du har laget. Har tenkt å henge opp et hjerte utenfor døren jeg også, men ikke kommet så langt med uteprosjekt på denne årstiden, for her er det veldig innevær for tida.. Kjøpte et ferdiglaget hjerte, hadde tenkt å ha det som julepynt, men kanske jeg skal ta det fram. Er jo litt kjekkere å ha et man har laget selv, så kanskje jeg får prøve. Er så deilig at det snart er vår, så hagen kan få litt orden..

Hilde sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg!
Og tusen takk for tips ang.pelargoniane mine.. Er første gang jeg har latt de overvintre, se-Blir spennende å se om de overlever..
Så flott du har gjort det ved inngangsdøren din, flink du!!
Blir deilig når våren kommer..
Ønsker deg en deilig søndagskveld!

Bara Gry sa...

Det er klart du skal få vite den hemmelige daton, ha,ha.... Vi bare pröver å lure oss selv litt, jeg og Britt- så vi kan late som det blir spontant liksom....

Ja, du den vogna jeg viste er langt ifra aktuell for oss heller. Vi har (som du kanskje skjönte av innlegget under) gjort helt andre prioriteringer. Dessverre gjorde vi ikke det för; syntes liksom vi skulle skynde oss litt så vi blev ferdige så vi kunne gjöre andre og morsommere ting... Vi har i hvertfall lärt oss å ta bort sånt som er unödvendig, kan du si!

Så koselig å gå på jakt etter vårtegn. Björkeris er så fint å plokke med seg og lage fine saker av. Veldig söt kransen og redet du har lagd. Enkelt og naturlig. Det er den fineste pynten :-D

Håper dere har hatt en flott söndag og en koselig helg. Vi snakkes om ikke allt for lenge ,-)

Klem Gry

Marihøna sa...

Så flott hjerte du har laget! Det er så herlig med at det flotte man kan finne ute i naturen - og det er så herlig at det går mot vår og lysere tider. Ønsker deg en fin uke!

elin1976 sa...

Høres ut akkurat som meg når jeg er på tur. Plastpose og saks...plastposen er hvis jeg finner noe fint jeg kan ta med hjem. Gåsungene mine her hjemme skal byttes ut i morgen. Da skal jeg plukke en stor flott bukett slik at jeg har gåsunger til begge stuene og kjøkkenet. Ha en fin dag:O)

LantlivsAnette sa...

Såååå fint du har det...
Kram Anette

Mor Grethe sa...

Ja så er vinterferien over....trøtte unger her i dag. Vi er alltid flinke til å snu døgnet i ferier... dessverre. Vi har kost oss, selv om været har vært ruskete. Solen skinner inn av vinduet mitt i dag, deilig å se blå himmel igjen;o)

Så fin "kvist-pynt" du har laget. Jeg fikset og ordnet litt av bjørkekvister i fjor jeg også.... så jeg må nok på leit snart jeg også. Koselig med gåsunger.

Ha ei fin uke Trine.

Hespe sa...

Her var det mye flotte "kvistearrangementer" - rett og slett nyyydelig !!

Ønsker deg en flott uke :O)

Therese sa...

Hei. Tror ikke jeg har vært innom din blogg tidligere - den ser veldig koselig ut. Og nå vet jeg hvordan jeg skal ta stikninger av pelargonian min også, kjempfint, så slipper jeg kanskje å kjøpe nye :-)
Så fine "ting" du har laget av bjørkekvistene - mange gode ideer
Ha en god dag og uke.

Grip dagen sa...

Jeg må bare takke og bukke for veiledning når det gjelder pelargonia stiklingene!

Ifjor leita jeg over alt etter gammeldagse, rosa pelargonia. De er vanskelige å få tak i!
Da jeg endelig fant en eneste plante(!), så har jeg voktet den godt!
Den har overvintret lyst og kaldt og har mange nye skudd som jeg skal dele opp - og nå vet jeg hvordan. TAKK!

Ha ei strålende uke!
Marit

Lena i et bæssmorhem sa...

Hei!
Har akkurat oppdaget bloggen din og jammen har jeg ikke fått enda en favoritt! Du har et nydelig hjem! Og det fine sveitserhuset...din heldiggris :-) Hos meg råder kaos (se bloggen min, så skjønner du hvorfor), derfor er det ekstra deilig å kose seg med bilder fra vakre hjem innimellom all maling.
Klem fra Lena

Anita sa...

Nydelig hjerte! Imorgen skal jeg ut og finne meg bjørkekvister jeg også, har skullet det sidenfør jul, men..... Skal også ta opp flere av mine pelliser, men det blir bare ikke gjort!
Helen Frdholm sin hage er bare helt fantastisk!! vil Ha!
Ha en strålende uke!

Tove sa...

For et flott inngangsparti du har. Helt perfekt!

klem

Moderncountry sa...

Gåsunger nå!? De gir meg så god følelse! Kanskje de er å finne her og, har bare ikke lufta nesa mi så mye i skog og mark i det siste :) Koselig med hjemmelagede kranser, og denne var enkel men vakker! Ja, og inngangspartiet ditt er jo så vakkert :)) Du har jo drømmehuset du!

I dag har jeg sett godt gjennom ditt innlegg om maling av møbler med en gammel utstråling. Jeg dro for å finne antikkvoks, men kom hjem med bivoks. Kunne ikke finne helt den riktige. Lurer på om den fungerer like bra?
Skal ta meg en tur før ni og se en gang til. Nå er iallefall det store skapet malt og det ble jo sååå fint i hvitt :))

Ha en fin kveld!
Klemmer

Bara Gry sa...

Kjäre Trine! Det er allt annet enn bra med faren vår nå. Er det for mye å be om litt ekstra bönn?

Klem Gry

Sanna sa...

Jeg var på tur på søndag og jeg osgå fant STORE flotte gåseunger. Aaaah våren er definitivt i anmarsj her på Østlandet (.....håper jeg - holder fingrene krysset!). Flott krans du laget til ytterdøren, tenk så enkelt, men så dekorativt ! Det er utrolig hvor lite som skal til. Ha en fortsatt fin uke !

Bara Gry sa...

Takk Trine! Nyt av livet, hverdagen og kjärligheten. Pass på deg selv.

Klem Gry

Mia sa...

Nyyydelig hjertekrans du har laget da, Trine! Jeg er virkelig imponert; så vakker, rustikk og enkel. Herlig fuglereir også, tenker meg at det blir fint til påske med malte egg i. Og så har du funnet gåsunger allerede... jeg tenkte på det nettopp i går, at jeg burde ta en titt ved skogskanten, om jeg muligens fant noen. Men nå skal jeg gjøre mer enn bare tenke, gitt!

Hulda sa...

Virkelig flotte dekorasjoner du har laga. Likte så godt både hjertet på døra, benken på terrassen, og den flotte kassen på benken. Akkurat i min gate. :) Har forresten en benk på terrassen min som ligner veldig på din. :)

Flower Power sa...

Så herlig innslag av vår!! nydelig kvisthjerte du har laget, det enkle er ofte det beste vet du:)
Inngangspartiet ditt var veldig innbydende, det inspirete meg veldig til å rydfde unna granbar og pjusk etter jula utenfor hos meg. Må nok ordne litt ute i morgen jeg.....
Jeg likte den kassen din så godt:)
Kos deg med gåsungene, og ha en fin kveld:)

Emmeline sa...

Å JA JEG VIL OGSÅ HA DAGER SOM ER FYLLT MED SMIL OG GLEDE;)

Jeg var litt uheldig i går og fikk skulderen nesten ut av ledd.... Min tøffe fotballmann kom løpende da han hørte skrikingen og satte skulderen bestemt tilbake. Men i dag har jeg UTROLIG vondt i skulder, nakke og nedover i ryggen...Hmmm--det har i grunnen bare blitt verre og verre i løpet av kvelden. Dermed ønsker jeg meg litt smil og glede og håper natten vil være til hjelp med en god natts søvn!

Du tar så vakre bilder her på bloggen din Trine:) Disse bildene bærer virkelig bud om vår. Lyse og lette, hvite og svale!
Nydelige kranser du har laget deg, du er så flink til å få det til:)
Og så alle de lekre og enkle detajene fra stilleben på benken til gåsunger og fulgereir som venter på barnas påskedekorerte egg.
Helt perfekt og veldig koselig!
Kjekt å komme innom til deg som alltid,. Lurer på om jeg skriver det hver eneste gang jeg er her??
Det er rart med det Trine; dette er og blir en av favorittbloggene mine,kanskje fordi det enkle ofte er det beste?? Eller kanskje fordi du er så flink til å tenke gjenbruk, ta vare på gamle ting og gi det et nytt liv?? Det er inspirerende for meg iallefall!

Marie sa...

Eg har ikkje hatt tid til å kikke innom på ei stund. Her hos deg er det mange fine bilete med sommarlengt i seg i det siste.

Innlegget i dag er nydeleg. Naturleg, enkelt og vakkert...

Ha ein fin kveld :)

My little footprints sa...

Hei Trine!
Så nydelig ingangsparti du har! Nydelig benk og detaljer! Og hjertet ditt var kjempefint! Jeg har mye kvist å ta av rund huset her, men ingen krans ;) Jeg er helt håpløs til det, jeg forsøkte til jul, og om den ble rund? hm.. hehe.. Ikke så veldig ;)
Inngangspartiet mitt domineres noe veldig av den gamle døra mi, håper vi snart får skiftet den ut ;)
Ønsker deg en fortsatt herlig kveld! Jeg "koser meg" med listemaling ;)
Klemmer fra Beth

åsemor sa...

Så mye kreativt du greier å få ut av en tur med beskjæringsaksen din, deilig med litt vår rundtomkring !
Å så gåsunger da, et bud om vår!

Pulsatilla sa...

Vakkert hjerte du har laget! Som alltid er det stemningsfullt ved inngangsdøra di. I dag skal jeg ta meg en tur ut og begynne vårrensking i hagen - det er deilig solskinn i dag og jeg har tatt meg fri!

Du, de slangetemmerene, jeg hadde ikke like da du handlet, men har fått nye forsyninger nå. Så bare si i fra om du vil bytte :-)

Maria / Frøken Fryd sa...

Hej :)

Første gang jeg er inde og kigge i din blogg. Hvor er her bare fantastisk i dit hjem og hage !

Her kommer jeg bestemt igen, så jeg legger dig til i min liste.

Tak for kigget.

Maria

Bara Gry sa...

Ha,ha....sitter og kikker på profilen her på sidelinjen och lurer på en sak: hvor lenge har du tenkt å väre 35, ha,ha.... Eller har du oppdatert på det siste? Syntes bare det har stått 35 lenge...Unnskyld hvis jeg tramper i klaveret, men det er litt morsomt hvis du har juksa, fniss....

Klem Gry