mandag 17. mars 2008

God påske!

Det er påske, en viktig høytid for meg og mine. Ikke bare noen dagers ferie, men noe langt dypere. Likevel nyter jeg følelsen av å ha fri, og det kjennes så godt å slippe alle rutinene. Min kjære har også fri hele påsken i år, og da blir jo ferien enda bedre. I går var vi sammen en stor gjeng og grillet pølser ved vannet, og hadde det fint i vårværet (innrømmer at det var litt sur trekk..). I dag har vi også hatt en morsom opplevelse, men det skal jeg fortelle om senere. Her kommer litt mer påskestemning fra Trines hus.

I kjøkkenet spises påskefrokostene sammen stort sett hver dag, så der må vi ha påskestemning. Denne fyren er plassert foran kaffekrukkene og salt- og pepperbøssene. Han har vært med oss en del år nå, og hører liksom til når påskepynten plukkes frem. Duken han ligger på er en av ungenes verk. Det er små fingeravtrykk i gult som har fått påtegnet rødt nebb og ben etterpå, og vips er det mange små påskekyllinger på hvitt lerret.

Denne lille krabaten er laget av mellomste gutten vår i barnehagen i fjor, og er nå med og pryder kjøkkenbordet. En artig liten sak, synes jeg. Og så vet jeg at det betyr mye for barna at vi setter frem (noe av!) det de lager og viser at vi verdsetter det. Men slike sjarmører som denne her er da bare hyggelig å sette på bordet!
Og så til påskens store gjenganger i alle år. Dette er sjarmøren med stor S, og er laget av min kjære da han var omtrent 10-12 år. Denne glade lille krabaten må vi ha fremme for at det skal bli påske i heimen. På ryggen har den en svart skikkelig fin og forseggjort skinnsekk. Det er ingen hemlighet at jeg er stolt av min flotte handyman, og allerede som liten var han flink til å forme og skape (skryt, skryt).
I forrige innlegg var det flere som kommenterte positivt det å ta vare på ting. Særlig Emmeline har påpekt dette flere ganger hos meg, og det er jo koselig. Tenker hun får bekreftet sitt inntrykk av meg med den lille gule under.Kjøkkenvinduet med den glade kylling i selskap med stiklinger, lys, gammel zinkmugge og ei koselig kaffekvern. Hvis man kikker ut vinduet til bislaget, så er det i ferd med å våres bittelitt der også.
Det er sikkert mange som har sett dette inngangspartiet til det kjedsommelige, men her kommer det alstå igjen. Nå med en liten touch av vår. Mine nyinnkjøpte krokus, valgte jeg rett og slett å bare sette oppi blant kvistene, og synes det ble bra slik. Så er det bare å vente på blomstringen. Kvisthjertet som har hengt noen dager på døra har måttet vike for en påskekrans, og deler nå benken med lykta og krokuskvistene.

Denne kransen kjøpte vi i Arvika for mange år siden (apropos det å ta vare på ting, fnis). Men faktisk synes jeg den er litt søt enda, og hengte den opp på inngansdøra også denne påsken .
Ha en riktig fin og forhåpentligvis solrik påske! Kos dere masse og ta vare på de du er glad i! Klem fra Trine

For så høyt har Gud elsket verden
at han gav sinn Sønn, den enbårne,
for at hver den som tror på ham,
ikke skal fortapes, men ha evig liv.
Johannes 3. 1621 kommentarer:

mali-mo sa...

Koselig påskepynt du har, med masse historie og tilhørighet og personlighet! men jeg må si jeg frykter fremtiden hvis ny pynt skal lages hvert år og føyes til den gamle. hehe. Du har jo begrenset deg, men hvor kan man ende? Hehe. Tiden vil vise om jeg tilslutt sitter med et påskebord så dekket av pynt at det ikke er plass til pålegget ;) God påske.

Min verden sa...

Kjempekoselig. God påske og kos deg med familien, alle de pene tingene dine, påskegodt m.m. Hanne

Moderncountry sa...

Hei Trine,

Tusen takk for hyggelig melding i går! Jeg satt foran skjermen og leste gjennom posten din, men jeg var for trøtt til å legge igjen en hilsen.
Jeg skjønner at påsken betyr noe spesiellt for deg og din familie. Koselig å ha en høytid som samler og som bringer noe godt med seg.

I nederland er tradisjonene litt annerledes enn i Norge. Det er mer kommersiellt og jeg merker ikke så mye til den for å være helt ærlig.
Ikke har de heller påskeferie som i Norge, hvor det er tradisjon å dra bort på hytte eller fjell. Vennen har fri en dag neste uke, men det er alt. Men det gjør absolutt ingenting. Vi har hverandre og vi har mye annet å tenke på. Ja flyttingen vettu. I morra kommer enda en megler, håper vi får enda en god verdivurdering og kanskje han er enda billigere? hihi..ja, vi må jo få mest ut av pengene våre. Det er så godt hele prosessen er igang, og det skal bli så spennende nå tiden frem til flytting. Gleder meg til å komme tilbake til Norge!

Du får kose deg med dine gode. Med god mat, tradisjoner og hygge. God Påske!!

Klem fra bloggevenn :)

Anita sa...

Koselig påske pyntet! Ha en strålende påske! Klem Anita

Berit sa...

Koselig påskekrans!
God Påske!

Dans på roser sa...

Søte Trine. så fint du skriver. Herlig påskepynt, laget av guttene dine, stor og små.
Påsken er en herlig høytid med så godt et budskap. Så fantastisk at vi ikke fullt ut fatter det. Tenker jeg må se Passion i løpet av påska, da blir jeg igjen minnet på det mirakelet påska er.
Bless you! Klem.

Bara Gry sa...

Nå har Trine värt igang igjen, hi,hi... Så fint det er hos deg med alle koselige saker som barna og maken har gjort! Det er virkelig en herlig blandning av gammelt og nytt hos deg ;-)

Bislaget ditt blir jeg aldrig lei av, så vis det gjerne oftere! Krokus og kvister i sammen ble superfint og enkelt- Trine i ett nötteskall ;-)

Budskapet må ikke glemmes, og takk for påminnelsen!

Ha en fin påske med familie, venner, god mat og fine tradisjoner! Klem Gry

NinaS sa...

Er så utrolig koselig den der benken din med pynten på!
Skal prøve å være litt kreativ i de kommende dagene jeg også. Her har det bare vært stress de siste dagene, og bekymringer om bilkjøp og oppussing...
God påske til deg også!

Minnelita sa...

Hei,hei. God påske til deg også. Mye fin påskepynt ser jeg. Så arti med gamle hjemmelagde ting. Gjemmer på alt sånt, selv om jeg ikke er særlig glad i gult, så må det fram i påske likevel. Dessuten så er pynten så moro å leke med at den er overalt i huset, og fuglehunden blir helt sprø av alle fjærene.Blomstene begrenser jeg til hvitt eller blå, så jeg ikke får overdose av alt det gule!!! God påske igjen;D

Hem & Lyckas Mia sa...

Så sött pynt och fint utanför dörren! Glad påsk, kram!

morgrethe sa...

Hallo Trine.
Nå er jeg på en runde i blogglandia for å se på påskestemningen rundt omkring. Og påskestemning fikk jeg masse av her Trine:o) Ser du skriver om våren, så du er nok litt skuffet over det hvite som daler ned nå i kveld. Vi får satse på at det forsvinner raskt. I dag har jeg hatt skikkelig kosedag.... uten heavy-musikk....alene i huset.... i fred og ro satt jeg rundt symaskinen. Deilig!
Ha en koselig påske Trine:o)

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Så fin påskepynt guttene dine har laget! Selv har jeg bare pyntet med Mathilde sine malte egg samt tulipaner og påskeliljer i år. Denne påsken har vært ekstra fin så langt fordi vår kjære far har blitt bedre, og har til og med vært på besøk hos oss for første gang på 1/2 år! Påskebudskapet er viktig og det er du også Trine :-)
Ha en fortsatt god påske! Stor klem fra Britt :-)

My little footprints sa...

Hei Trine!
Så koselig du har pyntet til påske! Og jeg må også få lov til å si at det var hyggelig at du gav en liten påminnelse om hva påsken egentlig er. For de fleste betyr nok påsken godteri, fri og en tur på hytta!
Jeg sender deg mange gode ønsker om en koselig påske! Her blir det nok en del besøk av venner og familie, og vi skal også dra på besøk. Påskeværet er ikke akkurat det vakreste jeg har sett, for i natt begynte det å snø, og det blåser skikkelig og gradene har krøpet seg under null! Men det forsvinner vel like fort som det kom! I kveld skal vi til et vennepar av oss hvor vi har en hyggelig tradisjon vært år. Vi tenner bål og spisser ertesuppe m/kjøtt. Vi er ca. 30 stk, og det er skikkelig koselig! Men spørs hvor koselig det blir om dette været fortsetter ;) Da må vi nok pent krype inn i stua gett! Jeg får pakke på meg bobledressen så blir det nok bra! I dag har jeg baket en sjokoladekake som jeg skal med meg, og har nå sjokolade fra topp til tå.. hihi.. Det blir akkurat som med malinga mi det vettu ;)
Ønsker deg og dine en herlig påske!!
Påskeklemmer fra Beth

milly Garden sa...

Vill önska dig en riktig glad påsk
Kram Marina

SBTVD sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the SBTVD, I hope you enjoy. The address is http://sbtvd.blogspot.com. A hug.http://sbtvd.blogspot.com/

Lindas Hus.. sa...

Hei!Flotte bilder hos deg.Ja her var det vår,men nå er det vinter igjen.Vi har fått ca 50 cm snø,sola er oppe så det blir en flott dag.God påskeaften!
Hilsen Linda :))

Kazilar sa...

See here or here

Drømmen om en eplehage sa...

Jeg googlet etter "hvit lysekrone" i går kveld og kom over bloggen din og måtte jo se om det var noen lysekrone her...

Jeg fant ikke det, men oi så mye annet jeg fant. Ble sittende alt for lenge oppe og øynene ble både tørr og rød.
Du har en helt herlig blogg og huset deres er utav en annen verden. Jeg er helt forelsket!
Gangen deres, det nydelige vinduet ved inngangspartiet, den utrolig flotte benken du har pusset opp, epletrærne dine... Ja, jeg trenger kansje ikke gjengi hele bloggen din, men jeg ble rett og slett helt bergtatt.
Stor fare for at jeg kommer på besøk hit flere ganger og jeg håper det er greit jeg legger deg til som favoritt :)

Den gamle skuffen du viste med de flotte håndtakene på var litt morro å se. Vi har pusset opp en gammel benk etter min manns farmor og den har helt like håndtak som på din skuffe. Vi har den som baderomsinnredning nå og er superfornøyd med det.

Ha en god påske videre, varm hilsen fra meg :)

åsemor sa...

Så koselig et påskehus du har Trine, mange sjarmerende ting du viser oss. At handymannen din har vært handy i alle år viser du oss bevis på her;)

Kos deg vider sammen med dine kjære resten av påska, klem fra Åse.

Magny sa...

Hallo! Så koselig du har laget det til!
Påsken er en flott høytid!
Klem fra magny :)
Ps! Kommer gjerne innom igjen...

Emmeline sa...

Jeg sitter her og smiler for meg selv...For nesten FØR jeg hadde begynt å lese så tenkte jeg med meg selv at Trine sikkert har tatt vare på noe gammel påskepynt som vil være artig å se igjen også for oss andre... Litt nostalgi fra åttitallet og ikke bare fra forrige århundre skal man ikke kimse av, og vips der dukket det opp en god gammel kylling laget av handymannen--og så kommenterte du at jeg sikkert vil komme til å legge merke til akkurat dette. Og det gjorde jeg jo-hhehehe---Koselig!
Jeg tenkte faktisk på deg da jeg satt med en bærepose med gamle falmede filtkyllinger og annet dill som var laget av mine fire barn i ulike stadier av påskeforberedelseskarrieren.- Jeg liker jo godt å kaste og pleier ikke å ta vare på for mye gammelt rot... Da bestemte jeg meg for å ta vare på en eller to små ting fra hver av barna. De fikk faktisk bestemme selv hva det ble og jentene plukket ut både på vegne av seg selv og sine brødre. Det fungerte flott, falmede og hodeløse kyllinger er nå forkastet og resten har fått et nytt liv. Alle tingene hang vi på bjørkeriset sammen med kyllinger og annen pynt... Dersom du er innom bloggen min kan du jo legge merke til den store rosa kyllingen som står langt der inni bjørkerisskogen. Min yngste datter mente at dette var en av de vakreste påsketingene som hun hadde produsert, hmmmmm.....
Jaja nok om det!!
Den glade kylling er utrolig dekorativ der den står i det fine vinduet sammen med andre nydelige ting:) Stiklinger for eksempel.
Og tingene utenfor blir vi ALDRI lei av å se på, jeg kan nesten ikke se meg mett på huset ditt.
Skjønner at du er opptatt av påskens budskap. I dag da jeg våknet til kirkeklokkene kom jeg på det jeg også. Langt ute på landet er det ingen kirkeklokker, men her hjemme bor vi ikke langt fra kirken. Med en konfirmant i hus ( og en juniorkonfirmant også) blir det faktisk litt kirkebesøk på oss, og det er bra.
Vi hadde påskevandring med konfirmantene før påske og det var så flott og fredelig.
Snart er ferien over--håper du har hatt deilige dager og er klar for å starte på nytt i løpet av uken.
Klem