torsdag 13. mars 2008

Snart påske

Påsken er rett rundt hjørnet, kun en arbeidsdag igjen og så er det påskeferie! Jeg har pyntet litt til påske og handlet inn litt blomster for å gjøre det litt vårlig og koselig inne.


I dette innlegget tenkte jeg å vise litt påskestemning i stua vår, og så kommer det litt påskestemning fra blant annet kjøkkenet etterhvert.
Reiret på spisestuebordet har stått og ventet på at noen fjærkledde ville legge sine egg i det. Jeg kom over noen søte egg med fjær som jeg la i kvistreiret mitt, og likte resultatet godt. Høna i pressglass bor som regel i vinduskarmen på kjøkkenet, men nå som det er påske passer hun godt i stilleben sammen med reir og eføy.Et tovet egg som eldste sønnen har laget på skolen for et par år siden.
På sofabordet er det pyntet med ny og søt blomst, bitterurt. Verdens enkelste påskedekorasjon ble laget av kvister med gåsunger, litt hamp, fjær, kjøpte påskeegg og barnas selvmalte påskeegg. Alt lagt på et avlangt fat som jeg liker skikkelig godt. Kjøpte to slike i Danmark for to år siden og er så glad i disse fatene.

Fatet er så fint i enden, synes jeg, og kanten rundt likeså.
Denne blomsten er jo så yndig, søt og ikke minst vårlig!
I dag har jeg hatt muligheten til å kose meg helt alene en stund. Alle tre barna var ute av huset, og jeg kunne nyte en kopp te, et glass juice og kose meg med bladet Lev Landlig. Deilig!!!
Familiens påskeegg ligger nå på et stettfat, klare til å fylles opp med påskegodt!
Dette påskeegget er litt spesielt for meg, for dette fikk jeg av mormor og morfar da jeg var lita jente. Jeg har greid å bevare det, og man ser at det er mer nostalgisk og eldre enn dagens påskeegg. Koselig minne for meg er det iallefall å ta frem hvert år.
Jeg kommer tilbake med flere påskebilder om noen dager. Ha det fint inntil da! Klem fra Trine

23 kommentarer:

Lena i et bæssmorhem sa...

Så koselig påskepynt!

Hulda sa...

Så fine bilder av påskepynten din. :) Jeg har ikke pynta noe enda, men litt blir det.

Trønderpia sa...

For noen koselige påskebilder, skikkelig stemningsskapende var de!

Jeg har ikke pyntet noe ennå, men nå ble jeg skikkelig inspirert, så i morgen må jeg sette i gang.

Ha en fortsatt fin kveld!

Bara Gry sa...

Jeg la merke til akkurat det egget, för du sa at det var gammelt. Så koselig å ha det fra du var liten,da. Og veldig godt gjort å bevare det så fint!! Blir det noe godt i det da? Er det mannen i huset som ordner eller er det barna som overrasker? Godterier blir man aldrig for gammel for, i alle fall ikke jeg. Jeg blir bare värre og värre...

Må holde med deg om at fatet du kjöpte i Danmark var veldig fint. Ser nesten litt gammeldags ut, og det er koselig!

Dere begynner påskeferien allerede i morgen. Vi venter en uke til. Her går barna i skolen tom skjärtorsdag, men har fri uka etter påske i steden. Litt forskjeller er det på sånne ting, merker jeg.

Vil önske deg og dine en fin påske! Klem Gry

silje-sin sa...

Så koselig du har pyntet! Og påskeegget ditt var kjempefint! Ha en riktig god påske alle sammen:) klem fra silje.

FrkSnupp sa...

Koselig påskepynt! Jeg har nettopp startet min egen hageblogg, og tillater meg å linke til deg- håper det er ok. Ta gjerne en tur innom meg =)

Min verden sa...

Så koselig du gjør det. Jeg har bare kommet til rydding og støvsuging, men det er da noe. I morgen skal jeg kjøpe inn litt blomster. Jeg tenker på en hvit hortensia og noen hvite liljer. Vi får se. God helg. Hanne

Dans på roser sa...

Herlig påskepynt!
Det fatet fra Danmark var nydelig. Hjelp til med navn på blomst? -Den heter Exacum på latin, bitterurt på norsk. Finns også i lilla.

Ha en fin helg!
Klem.

Mona. sa...

Åhhh,så koselig påskestemning det var blitt hos deg !!! Holder på med pyntingen nå,jeg...ikke det at jeg har sååå mye,men litt blir det jo.... Ønsker deg iallefall ei knallfin påske,med masse sol og fregner :O)

Hespe sa...

Ja, her var det påskestemning! Så flott du har pyntet. Likte spesielt det kvistreiret med egg og fjær i - nyyydelig!

Selv har jeg ikke pyntet noe hjemme hos meg selv. Reiser hjem til Nordfjord i ettermiddag, og blir der hele påsken. Krysser fingrene for sol og silkeføre.. :O)

Ønsker deg en riktig GOD PÅSKE - kos deg masse!!!

Lindas Hus.. sa...

Hei Trine!Flotte egg og dekorasjonen var enkel.På jobb laget jeg 16 dekorasjoner,med utgangspunkt i gule ildtopper og eføy.Den laget jeg søm krans rundt blomsten,pluss litt egg,kyllinger og fjær.Påskebingo ble det også tid
til.Ha en flott påske!Klem fra Linda :))

Anita sa...

Koselig påskepynt! Og det fatet er vakkert!! Ha en strålende helg!

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Så fint du har pyntet til påske! Det gamle påskeegget ga meg samme stemning som jeg får av gamle Donaldblader :-)
Håper dere hadde det fint på hytta i helgen! Kanskje vi kan treffes i påsken? Vi er hjemme så hvis dere har tid kan du bare ringe meg!
Faren vår er bedre, han var faktisk hos oss i går for første gang på snart et halvt år; det var stort! Alt normaliseres liksom og jeg håper så inderlig at vi får beholde han og at han får mange gode år! Tusen takk for all din støtte, den trengs fremdeles hvis det er greit:-) Håper dere får en flott påske, jeg setter stor pris på deg Trine!

Klem fra Britt

Hobbyhuset-Merete sa...

Nydelege påskebilder!! ønsker deg ei fin helg og ei koseleg påske :o)

Emmeline sa...

Det er to ting jeg forbinder meg deg Trine... Det ene utrykket; Det enkle er ofte det beste ( hentet fra Rema sin reklame tror jeg??) Syns du er flink til å bruke enkle midler til å få det fantastisk koselig og lekkert. Påskepynt med kvister på lekkert dansk fat er en typisk sånn Trine ting. Inspirerende og stilig syns jeg!!
De hvite eggene med fjær passet perfekt inn i ditt hjemmelagede reir; det var helt delikat. Stilleben med hvit og nydelig høne, kvistreir og eføy er også et sånt lekkert resultat med relativt enkle midler, gøy å se syns jeg!!

Det andre jeg forbinder deg med er at du er EKSTREMT flink til å ta vare på gamle ting. Enten det er ditt eget påskeegg ( Helt utrolig at du har klart å ta vare på det, det var skikkelig Donald Duck anno 1934 aktig) eller det er Monamie:) Det imponerer meg Trine.

Håper guttene dine blir like flinke til å ta vare på tingene sine når de blir store. Da tenker jeg at de kan gjøre det stort når pokemonkortene blir populære samleobjekter, hehehe....

Du hadde skrevet et knallkoselig og kjempekjempelang kommentar til meg på innlegget mitt her forleden, Jeg ble så glad for det!! For ja, jeg tenker litt på hagen som jeg har tenkt at jeg skal klare å holde litt bedre i år. Du spør hva jeg vil ha, om jeg vil ha roser og om jeg vil ha andre stauder og om hva jeg vil ha??
Jeg er åpen for alt. Her i Bergen regner det jo mye, så det må være noen blomster som liker vann; gjerne noen blomster som kommer igjen år etter år. Jeg pleier jo å plante i alle pottene mine og i altankassen min, men det er jo bare med sommerblomster...Jeg hadde virkelig hatt lyst til å lage noen bed som kunne ha blomstret med blomster som kommer igjen. Jeg har noen gamle roser i hagen og masse rhododendron, og et plommetre som la seg flat i fjor, OG det er det liksom.... Men jeg har jo solrike bed som står uluket som jeg tenkte at jeg skulle ordne litt i, og fylle på med ny jord og litt gjødsel og noen fine planter.
Jeg har kjøpt noen frø i dag---men det var bare sånne vanlige ringblomster og noen andre sorter...Håper du gir meg tips om noen som varer litt mer enn en sesong når vi kommer så langt??

Jaja nok om det. I morgen drar jeg på påskeferie og skal altså ha en hel uke ferie fra bloggen min. Det har jeg veldig godt av. Er ikke like flink som deg til å sortere tidsbruken min, og bloggen fungerer nok både som kos og som tidstyv her hos meg!! HÅper du og dine får en deilig ferie; kos dere masse----Nå ble det et langt innlegg som vanlig her hos deg, men det er du jo vant til så det får stå sin prøve. Klem!

Ditaur sa...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Hilde sa...

så koselig du har det.. her blir det vel pyntet litt i morgen. da er det bursdag i huset og den siste vaskingen unnagjort..

Riktig God Påske i et nydelig hjem

Trønderpia sa...

Hei hei!
Titter innom for å ønske deg en riktig GOD PÅSKE!
Klem fra meg

åsemor sa...

Så koselig du har pyntet til påske, ble litt inspirert til å begynne litt jeg og nå.
Skulle kjøpe meg noen blomster i går tenkte jeg, men de pengene ble spart. Jeg liker ikke signalgule ildtopper og krysantemum. Blir en bytur til uka tenker jeg, ar så lyst på en krukke med perleblomster.

Her er alle ungene kommet hjem til påske, så de stundene de er hjemme skal vi kose oss sammen. Det blir lange sene frokoster i "slumreklær" med mange te kopper. Trivelige stunder der vi ofte ender opp med gode dype samtaler.

Ha en fortsatt fin palmesøndag:)

morgrethe sa...

Hallo Trine.
Er innom for å ønske deg en fin påske.

Håper du koser deg i det fine påskepyntet huset ditt.

Mia sa...

Heia Trine! Så vakkert du har pyntet til påske, med nydelige blomster, reir, fjær, egg og det hele. Egget fra din mormor og morfar er nok et kjært minne, tenker jeg. Utrolig at du har klart å ta vare på det i alle år, men desto koseligere. Og så likte jeg fatet ditt fra Danmark kjempegodt. Slike fat er jo så anvedelige, og man får rett og slett ikke for mange av dem.

elin1976 sa...

Så koselige bilder....å tenk at du har påske egget ditt enda...sukk så herlig. Jeg skulle ønske at jeg var flinkere til å ta vare på slike saker jeg også men jeg tar det gijen med prinsessas ting. Samler på alt. Noe som har resulterte i et vanvittig ryddesjau her hjemme. he he. Ha en fin mandag:O)

My little footprints sa...

Hei Trine!
For noen fine bilder Trine, så utrolig koselig påskestemning du har skapt! Jeg bøyer meg virkelig i støvet! Jeg er jo helt håpløs med slik påskepynt! Men nå som jeg har blogget litt og sett litt rundt på bloggene, kan jeg ikke unngå å få en herlig påskestemning og inspirasjon nok i massevis til å gjøre det litt koselig rundt meg i påsken jeg også ;) Så i morgen den dag, tenkte jeg å gjøre noe med det! Først litt innkjøp av påskepynt da, siden jeg ikke eier en eneste liten høne, en påskehare eller ett egg ;) Ikke en gul påskeduk en gang! Nei og nei, slik kan det vel ikke være! Nei, nå får jeg ta meg litt sammen og lære litt av dere ;) Er herlig å få inspirasjon til å gjøre det koselig rundt seg! Det er jo det som er så utrolig positivt med denne bloggingen!
Jeg håper du skal ha en herlig påske hvor det blir noen ekstra dager til mye kos!!! Jeg skal ikke jobbe noe særlig i påsken i det hele tatt, så jeg skal nok få mye av tid til å momse i med innholdet i påskeegget mitt ;) Joda, noe har jeg visst! Et gedigent påskeegg! hihi ;) Det kan jeg jo ikke være foruten ;))
Påskeklemmer fra Beth