søndag 23. mars 2008

Vellykket tur til fyllinga!

Tidlig i påskeuka hadde skulle min kjære til fyllinga med et tilhengerlass med planker. Han reiste av gårde, og ringer hjem senere og forteller med glad stemme at han har gjort kjempefangst på fyllinga og at jeg kan glede meg til han kommer hjem.

Da bilden kom rullende inn på tunet, så tilhengeren slik ut. Den var alså full av gamle møbler som min kjære hadde fått av en annen som hadde vært på fyllinga for å kaste dem! Rart at noen kaller dette for skrap, mens andre kaller det for skatter...

Her kommer bilder over hva som befant seg i hengeren. De ble tatt utendørs med en gang da vi holdt på å tømme den.
Denne fine hylla var den som fanget min manns oppmerksomhet der den stakk opp fra et tilhengerlass fra bilen bak ham. Se de flotte dreide søylebeina!Benken her gledet mannen min seg til at jeg skulle få se. Ja, jeg synes såklart den var kjempefin! Og med hvitmaling blir den vel enda finere.En trehvit gammel kommode. Som også blir mye finere med hvitmaling. Vi har ikke plass til å huse alle tingene hos oss, og samlere som vi begge er, blir det nok til at vi må selge unna litt etterhvert. Uthuset er temmelig fullt som det er...Denne kurvstolen er omtrent 100 år gammel, fikk mannen min vite. Denne må vi nok også selge, men akkurat nå står den i stua vår. Skikkelig sjarmerende, spør du meg.Enda en kommode som vi satte i lekestua til gutta våre. Den er såpass liten og nett at den passet fint inn der. Med tiden blir det vel noe maling på denne også, og med andre beslag blir den jo skikkelig fin.
Skatollet er skikkelig gammelt, helt fra 1824. Det er også svært sjarmerende og oser av nostalgi og stemning. Man kan da ikke få samme stil og atmosfære med nye møbler!Innvendig er også skatollet vakkert med buer og små rom. Vi likte begge dette veldig godt og håper å kunne finne plass til det et sted... en gang...


Litt småmøbler fulgte også med: som dette nattbordet med marmorplate og et enkelt lite trebord.Det lille bordet bar jeg rett i glassverandaen for det skal få tjene som plantebord (sammen med flere andre bord) til alle såpottene mine som snart skal fylles med jord og frø. Trekassa oppå bordet ble også reddet fra å bli kassert. Den er også ordentlig gammel, og blir nok fyllt med blomster i sommer.
Til tross for at vi har fått snø og kulde i det siste her jeg bor, så har våren fått taket på meg. Så i dag satt jeg utendørs og plantet i de første stemor i en kurv. Sola varmer jo godt nå om dagen, mens lufta er kald og vinden sur. Men det gir seg nok snart og utendørslivet begynner for alvor, både for planter og mennesker!

Vel, dette var min manns fangst fra gjenvinningsstasjonen. Han var på rett sted til rett tid kan man si. Enkelte regner disse møblene som containerfyll, mens andre ser store verdier i dem. Godt vi er forskjellige! Klem fra Trine37 kommentarer:

morgrethe sa...

Oj.... for en fangst da Trine. Den benken var jo kjempefin, og kurvstolen.... du må da ikke selge den.

Men jeg forstår jo problemet med at en ikke har plass. Forstår ikke at de som skulle kaste dette ikke ser at de faktisk kunne tjent penger på det. Dette var jo virkelig skatter.... ikke gammelt ræl!

Nå er endelig jeg også klar for våren Trine, og her daler snøen lett og fin. Ja ja... været må vi ta som det er. Mulig 2. påskedag skal tilbringes ved symaskinen. Har blitt litt dett i nesen.

Klem Grethe

tinemor sa...

Jeg sitter her å er helt stum....
Ja, dette er virkelig skatter!!!!!
Enkelte klarer ikke å se verdien og potensiale i slikt. Så utrolig bra mannen din har øye for slikt!
Jeg mizunner deg ;-)
Koz deg med skattene -både dem i tre og han den levende.. he, he
Klem fra Tine

Whoopsi Daisy sa...

WOW for en fangst. Dette er jo rene lottogevinsten det. Så mye fint. Den benken var utrolig sjarmerende, syns den var nydelig slik den står, men slik som du tryller med hvitmalingen blir den nok kjempe skjønn som hvit også. Også nattbord med marmortopp .... det er jo helt forferdelig at slike ting skal på dynga.
Her har du jammen vært heldig. Kos deg med skattene.
Mvh
Whoopsi Daisy

Lene sa...

Det er jo helt utrolig, skal dra oftere til tippen ser jeg....
Alle möblene var/kan bli superfine.

Fin blogg du har.

sol&bolig sa...

Hei! Så flotte og sjarmerende ting. Det skal bli spennende å se hva du gjør med dem. Eg likte bloggen din og kommer nok på besøk igjen.

Bara Gry sa...

Men hjelp, vad folk kaster!! Vill ikke dömme noen, men det er som du sier SKATTER!! Flaks att mannen din stod i samme kö, så han kunde redde tingene. Jeg kunne lett ha befria deg fra vilken ting som helst, ha,ha...

Håper du har hatt en fin påske med koselige stunder med familien. Väret har vel värt ganske kaldt har jeg forstått på meldinger fra gamlelandet. Hos oss snör det akkurat nå, vi som knapt har hatt snö hele vintern. Og jeg som har värt på IKEA i dag og kjöpt sengetepper til campingvogna....hadde håpa på premiäretur til helga, men det er noen dager igjen til da, så det smelter nok bort.

Det lakker og lir mot vår, og forhåpentligvis blir det en tur oppover igjen snart. Var jo hos Britt for ett par uker siden, men vi gjör hyppige besök ;-)
Reiser dere aldrig til Sverige, du og familien? Er dere i våre trakter så må du si ifra så vi kan treffes. Dere er så velkomne!

Ha en finfin kveld, og en bra start på arbeidsuka igjen i morra.

Klem Gry

Moderncountry sa...

Ååå, så mye fint han fant og fikk!! Herlighet..skal si du har funnet den rette typen og da. Tenke seg til å dra hjem en hel tilhenger full med vakre gamle møbler :))
Vet du, det skatollet, var bare sååå vakkert! Det hadde jeg rett og slett bevart som det var. Og plantebordet falt jeg også helt for. Heldig du!!

Ja, og som har en mann også som ser verdien i gamle skatter :))
Må si jeg misunner deg litt der. Min er litt mer glad i minimalisme og stramme linjer, kremt..

Håper påska de har vært koselig Trine!

Varm klem fra bloggevenn
Aina

silje-sin sa...

Det er jo helt utrolig at noen ville kaste så mange flotte ting!! Så flott at det ble med hjem til dere i stedet! Der får de nok omtanken de fortjener:) Gleder meg til våren kommer jeg også! Lurte på om jeg skulle prøve å så litt i år. Er det vanskelig? Jeg har prøvd før,men det ble ikke så vellykket.. Plantene bare råtnet. Tips mottas med takk:) Har fått inntrykk av at du er en av hageekspertene her inne:) Du har ihvertfall en flott hage:) Ha en fin,ny uke! klemmer fra silje.

liven sa...

Hei!! Jammen var mannen din på rett plass til rett tid ja....... Så mange fine ting!! Du kan tro at folk er helt sprø som kaster sånt!!
ha en fin kveld:O)

åsemor sa...

Skal si oss det, ville de kaste alle disse skattene?
Så tøff en benk, riktig i Carl Larson stil, og komoden, ja jeg kunne ramset opp....

Satser på at du finner plass til de fleste av disse skattene.

Ha ei fin uke :)

Trønderpia sa...

Er det mulig, sier jeg bare.
Kaster folk virkelig sånt?
Så heldig for møblene at mannen din var der akkurat da, for de møblene fortjener virkelig et lengre liv enn det kasteren hadde tiltenkt dem.
Jeg likte skatollet spesielt godt jeg, det var så vakkert inni.

Kasteren hadde nok fått en pen slump penger for dette på Finn, men ville heller kaste det. Sukk, hvorfor tenker ikke folk gjenbruk?
Er så glad for at akkurat dere fikk tak i disse møblene, for da får de et godt liv :)

Ha en finfin kveld! Klem

Lene sa...

herregud! e d mulig! tenk at nån vil kaste så fine møbler! likte alle æ.. å enkelte av funnan e sikkert verdt masse og! skatollet bl.a...

hannemor sa...

wow...for en fangst!! Ja det må jeg si! Skikkelig fine ting alt sammen! Det er så gøy å få tak i sånne skatter uten å betale seg fattig for det. Lykke til med plasseringen, du får heller starte en lite nettbutikk om du ikke får plass til alt! (:
Hilsen fra dukkehuset, som ikke klarer å løsrive seg fra bloggen i kveld..huttetu..nå MÅ jeg snart i seng!

Lena i et bæssmorhem sa...

Oj, sier jeg bare... Er det mulig, man kan jo nesten begynne å gråte med tanke på hva enkelte kaster! Men det var skikkelig flaks at mannen din var på rett sted til rett tid! Både for deres del og for møblene sin del - at de ble reddet! Skulle ønske vi også kunne komme over noe slikt neste gang vi leverer byggesøppel...

Ha en fin uke!

Klem Lena

Hespe sa...

Fy søren for noen varp..!! Der fikk du deg mange flotte møbler - heldige du....!

Ønsker deg en herlig uke!

Klemmer :O)

Grip dagen sa...

Nå ble jeg nesten målløs! -Og det skal ganske mye til!
For noen skatter din mann kom hjem med! Så mye flott! Det er nesten ikke til å tro!!!!!
Så snill har var som tok det med seg også! De fleste menn ville nok bare kaste det de hadde med seg og ikke ofra et blikk på de andres rot...
Heldige, heldige du!!!
Mange hilsner Marit

elin1976 sa...

WOW WOW WOW Du er skikkelig heldig. Her var det virkelig noen flotte skatter. Det lille bordet er nydelig. Ble litt grønn nå her jeg sitter he he. Ha en super dag og kos deg med de nye møblene.
Masse klemmer fra Elin:O)

frk. vims sa...

åhhh, for en fantastisk fangst!!
du har en vidunderlig mann som tar med alt hjem!
vimsemannen min har gitt meg kjøpestopp og det varer helt til vi kjøper oss hus. Håper han blir slik som din, og tar med slike fangster hjem når vi har plass til det :D

Kos deg med pussing og maling!

Lena sa...

Jøss du er heldig!
Syns jeg ser min mann...tror ikke han hadde tatt med noe hjem nei..
Har ikke helt evnen til å se for seg ting alltid!
Kos deg med tingene, maling gjør susen!!

NinaS sa...

Himmel!
Hva feilet det han som skulle kaste dette??
En ting er iallefall GARANTERT: han hverken blogger eller googler Finn.no!
Er temmelig misunnelig her nå, -siden jeg snart får sikkert 80 kvm mer plass i nyhuset, og derfor KAN gå til anskaffelse av ting uten å ha dette problemet som kalles "plassmangel"! (du får være litt misunnelig på meg der du da!)
Skulle forresten ønsket at du kunne sende innlegget ditt til M.M.G.A. (Moldes Mest Grusomme Antikkselger) -Han står temmelig langt opp på hat-lista mi, etter at jeg anla butikken hans ett besøk i påska. For å være helt ærlig, skremte han omtrent vannet av meg! (lang historie som SKAL fortelles!)
Forresten, takk for hyggelig god-bedrin-hilsen i bloggen min! For å si det som det er så var jeg IKKE slik da jeg hadde vannkoppene! Men 10 ganger dårligere! ;)

Mona. sa...

Kjære deg så mye fint du har fått tak i......tenk og kaste sååååå mye fint,jeg blir helt matt !!! Heldige deg,sier jeg bare........gleder meg til å se dem "etter".......

Anita sa...

Wow! Så heldig da for dere og for møblene!!Kan jo ikke kaste sånne juveler! Kanskej en dag på gjenvinningsstasjonen er tingen?? Med lunsj og greier! Ha en koselig uke!

Min verden sa...

Du har fått en utmerkelse på min blogg. Utrolig flotte møbler mannen din har funnet. Du får nok å gjøre med disse :-) Hanne

Solstad sa...

WOW ...for en fangst!! Her var det mye fint....heldige dere :)
Koselig blogg du har :)

milly Garden sa...

Fina fynd din man har gjort.. Har han fått dom ifrån tippen.. har jag förstått rätt... Dom kan verkligen bli fina...

Ha det bra!

Kram Marina

Hulda sa...

Helt ufattelig så heldig dere har vært! Jeg likte så godt den benken og bordet til glassverandaen, nydelig kasse også. Jeg fant et gammelt bord på fyllinga, som jeg malte hvitt, og har ute om sommeren til blomsterbord. :)

♥ Harmoni Interiør ♥ sa...

Åååå, så heldig du/dere var at han var der akkurat i tide til å oppdage alle disse møblene!
Kjempefine!:O)

Lindas Hus.. sa...

Hei!For en lyke å ha en mann som har sans for gamle ting.Du har jo plass også.Tenk at folk hiver så masse flott.Kos deg!Ha en fin dag!
Hilsen Linda :))

Olstad sa...

oj oj oj for en fangst jeg er så glad i gamle kommoder. Trenger du nye eier til den så vær så snill og send meg en mail (line@bonordisk.no) jeg kjøper gjerne.

Du så mye annet fint også.

Line

My little footprints sa...

Herlighet!!! Jeg har ikke ord Trine! Rett tid på rett plass, det kan du virkelig trygt si!! Jeg ble jo helt lamslått her jeg satt! Så mye nydelig da! Skatollet var jo utrolig fint! Så mye vakre detaljer, så stort! Har nesten ikke ord! Ja det oser av nostalgi! Dere har jo vært utrolig heldige! Den gamle krakken likte jeg også veldig godt! Jeg har sett etter en slik nå om dagen, for jeg skal ha en slik på det nye kjøkkenet mitt hadde jeg tenkt ;) Den lille hyllen med utskårende ben, var jo også kjempefin! Åh.. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si jeg.. hihi.. Men en ting er sikkert, og det er at du er superheldig som har fått alle disse flotte tingene, og du er superheldig som sendte mannen din til fyllinga og som så verdien av alle disse tingene! Det er det iallefall ikke mange mannfolk som hadde gjort! Jeg er neimen ikke så sikker på om Roy hadde gjort det samme! En ting er iallefall sikkert, og det er at nå skal jeg bli med om han skal kaste noe på fyllinga.. hihi ;) Lycky you ;))
Ønsker deg en herlig onsdag Trine! Jeg hadde nok vært i lykkerus om jeg hadde vært deg.. hihi.. D vet jo meg og gamle ting nå ;) Virkelig skatter!
Klemmer fra Beth

LoneK sa...

At det er mulig å kaste slike fine ting på dynga!
Bra mannen din kom å reddet dem.
Den benken var bare helt super. Litt maling og volla!

Marihøna sa...

Guri malla - hvordan kan noen finne på å kaste slike flotte møbler?! Heldig du som har en mann med "nese" for slike skatter. Er sikker på at alt sammen blir kjempeflott med et malingstrøk. Gleder meg til å følge med på hva dere gjør med dem. Lykke til!

Drømmen om en eplehage sa...

For noen funn!!!!!

Det er utrolig hva ett øye ser og ett annet ikke altså.

Likte spesielt kurvstolen og skatollet. Spesielt fargen inni skatollet gjorde seg godt... En liten overraskelse for den som er heldig å få komme innefor på en måte.

Håper du har en strålende dag!

PS; Det ligger en award på bloggen min til deg:)

Anine sa...

Litt av en verden å få innblikk i når man surfer her i blogglandia:) JEg blir rent missunnelig av å se alle disse skattene og det minner meg om at jeg har muligheten til å a turen til fylingen vår ganske ofte- håper jeg også finner noen funn en gang innimellom, dette var virkelig inspirerende!
Hilsen en ny blogger Aninekanine

Huset i Hagen sa...

WOW! Dette var litt av en fangst må jeg si. Jeg er ofte på fyllingen men har aldri vært så heldig som dette. :0) Utrolig heldig at din mann var der da dette skulle hives. Det knuses jo ganske fort til pinneved med en gang det er komt i containeren. Jeg må nesten få gratulere deg for disse fine skattene dine! :0) Kos deg med dem. :0)

Laila sa...

Oi, alt folk kan få seg til å kaste. Jackpot dette. Men det hjalp vel ikke på lagringsplassen, kan jeg tenke meg.

begrytt4 sa...

Litt av noen skatter! Dette er jo nesten som å vinne i lotto, for det er vel ikke akkurat denne type søppel de fleste har med seg på hengeren. Haha. Jeg må le av min egen idé;"kom igjen unger, vi skal på utflukt. Termos og matpakke er pakket og vi skal sitte vakt ved porten på søppelfyllinga. Kanskje kommer det en snill mann med masse fint på hengeren sin"....hm. ikke akkurat en dum idé etter å ha blitt grønn av misunnelse av å se på dine fine ting. Kos deg med dem, og så håper jeg vi får se bilder av dem etter hvert som du gir dem et malingsstrøk eller to.