torsdag 27. mars 2008

Ny sofa (!), utmerkelse og et aldri så lite vårtegn!

I flere år nå har jeg ønsket meg ny sofa. Vi har hatt en blå sofa i omkring 10 år, og den har jeg lenge følt ikke passet inn sammen med det andre interiøret lenger. Jeg er ingen bruk og kast-menneske, tro meg, heller et gjenbruksmenneske. Men den sofaen vår har jeg hatt problemer med. Den har derfor vært dekket til av tepper etter beste evne. Ulempen er bare at når noen har sittet i sofaen, så måtte teppene ordenes på igjen for at det skulle se noenlunde alright ut. Det ble av og til (les ofte) litt brysomt, når en sofa tross alt er til å sitte i! Nok om den gamle sofaen. Har tenkt å vise før- og etterbilder når alt er i orden her med bord og stol og alt. Kurvstolen fra fyllinga er plassert i stua, som dere ser. Det er et midlertidig opphold fordi den gamle ørelappstolen er til opptrekking. Men egentlig syntes jeg det var litt fint slik også. Derfor gjør det ingenting om det drøyer litt med stolen.Sofaen er en treseter, men ekstra lang, slik at min kjære mann (som forresten har fått masse godord fra mange av dere i forbindelse med forrige innlegg - koselig!) kan ha muligheten til å strekke seg ut også. Han er nemlig ikke av det lavtvoksende slaget, men heller temmelig høy, og satte som betingelse av han måtte kunne ta en lur i horisontalen, om anledningen skulle by seg. Etter en laaaang prosess der vi har tatt maaaange sofaer i øyesyn, både på nettet og i virkeligheten, falt valget på denne Burhens sofaen med pall til. Da fikk vi en rimelig sofa i vår stil. Stoffet var heller ikke lett for oss å enes om, men denne fargen tror jeg var et klokt valg når man har tre forholdsvis små barn.Pianohjulene på både sofa og pallen, gjør sitt til å få frem den nostalgiske stilen på møblene.
Det har lett for at det ene drar det andre med seg. Sofabordet i eik fra 60-tallet, har vi også bestemt oss for at bytte ut med et ovalt bord som vil passe godt til sofaen, da den er svakt buet. Min kjære mann vil gjerne ha et ord med i laget, i motsetning til mange menn (det kan absolutt ha sine fordeler og ulemper med det...). Han satte som betingelse at bordet skulle ikke bare være buet, men også inneholde en skuff. Det var ikke så lett å finne, særlig ikke når fruen ville at det skulle være hvitt. Vi har kjøpte et bord med skuff, men det skal det gjøres litt med det for å oppfylle våre krav.Jeg har fått en koslelig utmerkelse fra Drømmen om en eplehage og Hanne Kjempehyggelig, jenter! Tusen takk for utmerkelsen!!!Awarded parties must nominate five people who have not received the award.The blogs that receive the award must serve some purpose.Awarded parties must post the award banner on their site.The banner must remain linked to the above linked site .

Her kommer de som jeg gir awarden videre til. Tror ingen av disse har fått den fra før, men tør ikke si helt sikkert. Disse jentene har alle flotte og herlige blogger, hver med sitt særpreg. Rekkefølgen er tilfeldig.

Morgrethe har en kjempekoselig blogg om hverdagslivets små og store gleder. Dette er ei herlig dame, ingen tvil!

BaraGry er ei flott dame som alltid har mye på hjertet og har meninger om det meste. Viktige meninger til ettertanke. Hun har en lukket blogg, men fortjener ikke utmerkelsen noe mindre for det. Hennes åpenhjertighet, hverdagstanker og evne til å sette ting i rett perspektiv er helt unik. Stå på, Gry!

Aalerudstall er søsteren til Gry og ei god venninne gjennom mange år. Hun bor på en kjempefin gård og har drøssevis av hester i stallen. Britt er en kløpper på kjøkkenet, og inspirerer sikkert flere enn meg til å ta frem kjøkkenmaskinen. Koselig å kunne følge hennes daglige sysler gjennom den trivelige bloggen hennes.

MiasLandliv kommer jeg ikke utenom. Dette er dama som gjorde at jeg oppdaget gleden ved å blogge, og jeg finner alltid inspirajon i den særdeles flotte bloggen hennes.

Emmelines blogg er bare noe for seg selv. Hennes evner til å skrive gode fortellinger fra små dagligdagse hendelser er bare herlig. I tillegg til masse humor og glede, har hun alltid nydelige interiørbilder å by på, til fryd for øyet. Hun og jeg har blogget omtrent like lenge, og har hele veien vært faste gjester hos hverandres blogger.


Om man skulle tvile, så er våren definitivt kommet! Selv om snøen ligger ute enda etter stort snøfall her i påsken. Men i dag startet den gamle kløverplanten, som jeg har fått av ei venninne, å blomstre. Det er ikke lenge siden den stor her helt brun og snau. Men i knollen var det liv, og varmen og vårsola inn i glassverandean har gjort sitt. Herlig!?


Ei god helg ønskes som er innom her fra Trine!

26 kommentarer:

silje-sin sa...

Gratulerer med ny,flott sofa! Den var utrolig fin!! Og fargen var bare lekker. Jeg har også litt "sofaproblemer". Vi har en brun skinnsofa,kjempegod å sitte i,og veldig praktisk,men glir jo ikke helt inn i den landlige stilen jeg gjerne vil ha i huset. Vel,vel,den får gjøre nytta si,og som du sier,det skal fungere med små barn også.. Hvit sofa går IKKE her i huset,med to små,katt og snakker-mann... Ha en flott kveld,på den nye sofaen:) klemmer fra silje.

Anita sa...

Gratulere med sofaen! Har mørk skinn sofå vi og kunne ikke hatt noe annet akkurat nå;o) KOmmer akkurat fra en venninnene nå som har store barn og hun har gått til innkjøp av to nydelige hvite sofaer *sikle*! Vel koster heldigvis ingenting å drømme!! Ha en koselig helg! KLem!

[morgrethe] sa...

Hallo Trine. Er innom deg på et lite kveldsbesøk...og skvatt nesten da jeg så hvor snill du er. Huff da... dette hørtes fælt ut. Jeg har jo alltid visst at du er snill. Tusen takk for Awarden.... det er det jeg mener.

Nydelig sofa, passer perfekt. Og det gledet meg at kurvstolen fikk komme inn i stuen din.... for en periode iallefall.
Nå skal jeg køye. God natt...snille du.

Bara Gry sa...

Tusen takk for utmerkelsen, Trine! Den betyr absolutt ikke mindre selv om jeg fått den tidligere. At den kommer fra deg gjör også sitt :-). Måtte le litt da, når du skriver i motiveringen at jeg har meninger om det meste. Ha,ha... Höres egentlig litt fält ut, men jeg tar det på rett måte ;-) (tror jeg, fniss). Hvis jeg kan få gjöre en rask egenanalyse, og det gjör jeg da du ikke kan hindre meg fra å skrive akkurat i dette öyeblikk, så må jeg få si at jeg er i grund og bunn et snilt menneske med stort hjerte. At munnen ikke alltid klarer å holde seg stengt er en annen sak. Det er ikke meningen å såre noen, og jeg er ikke for ärlig mot den som ikke tåler det. Dagens Freud, eller kanskje heller Ericsson, for han baserte ofte sine analyser på egne barn :-)

Takk atter en gang!

Må bare si att sofaen var kjempefin. Det gjorde seg med pianoföttene, det letta opp litt liksom. Vi har et stort sjabrak til hjörnesoffa i lignende farge. Og jeg må innrömme at det er veldig praktisk med småbarn. Det er mye som gjemmer seg i den sofaen, det skal jeg si.

Ha en fin helg! Klem Gry

Aalerud Stall sa...

Hei Trine!

Du er bare så snill, du... Tusen takk for awarden, jeg setter stor pris på den fordi den kommer fra nettopp deg :-)

Sofaen deres var lekker! Følger de glassplatene med? De som hjulene står på, altså. Pianoet vårt har sånne hjul som graver seg ned i gulvet, og det er ikke så lurt...

Tror forresten at du skal være glad for at din kjære mann har meninger om innredning. Det har min kjære mann også, men det er greit så lenge de går an å overtale sånn litt etter litt :-)
Han kommer forøvrig snart innom dere for å se på det som skal gjøres, jeg skulle hilse og si det...

Nå skal jeg legge meg etter en lang og innholdsrik dag. Skal ta ut hester i morgen tidlig og kjøre lillegull i barnehagen først, så da må vi opp tidlig. Hvis du har vært inne hos Gry og lurt på det med champagnen så skal jeg forklare det etterhvert... Vi har nemlig litt av hvert å feire her i dag :-)

Stor klem fra Britt :-)

Bara Gry sa...

Ha,ha...så farlig var det ikke da, men det ser jo litt bedere ut for meg nå ;-)

Klem Gry

Moderncountry sa...

Hihi, her var det lang vei fra siste bildet til kommentarfeltet! :)) Hvis du setter pila nederst på siden i innellegt og trykker på delete knappen, vil teksten gradvis trekke seg nedover. Det gjør det iallefall hos meg.

Så til innlegget ditt. Kan så godt kjenne meg igjen!! Vet du hva, jeg kan ikke skjønne hvordan enkelte av jentene bare kan trumfe gjennom med kritthvite hjem og romantiske dekorasjoner. Da tenker jeg ofte, hvor ble det av mannen? Jeg har også en mann å ta hensyn til og han har også sine meninger om hvordan han vil ha det. Vi satt også og diskuterte om valg av sofa. Jeg trakk uheldighvis det korteste strået. Men sånn blir det jo. Da får jeg ha de andre duppedittene mine :) Jeg synes i grunnen sofaen var fin jeg, en skikkelig slappe av sofa. Og hjula gjorde den ekstra fin. Må si den nye kurvstolen din passa helt perfekt til både sofa og bord, vakker kontrast!
Og som Silje sier, hvit sofa går ikke i et hus med barn, arbeidklær og dyr :)) Ler...
Så gøy allikevel det skal bli med ny sofa og nytt bord. Venter!!

Håper du har hatt en fin uke Trine og at helgen blir topp!!
Varm klem fra meg!

Emmeline sa...

Her er det MYE å kommentere...
(hehehe--det er det vel kanskje alltid hos deg Trine, men likevel:) Først av alt må jeg få takke for at du har gitt meg denne koselige utmerkelsen . Det er så kjekt med gode ord og ros; det trenger vi vel alle i blant.

I det siste har jeg ikke vært så flink til å kommentere på noen blogger.. Rett og slett fordi jeg ikke har hatt tid. I dag skal jeg hente den bærbare PCen min og da håper jeg det blir litt lettere å komme på besøksrunde litt oftere.. Mannen min syns nemlig at jeg bruker ALT for mye tid på bloggen så derfor har jeg forsøkt å begrense meg litt. Når man må sitte på den stasjonære PCen og resten av familien sitter et annet sted, blir det gjerne litt usosialt i lengden!

Nok om meg så til deg: Knallfin sofa dere har kjøpt dere. Liker både farge, fasong og fine og eksklusive sofabein.. Denne må du være VELDIG fornøyd med vil jeg tro!! Det er imponerende å ha en mann som mener noe om disse tingene; men samtidig er det jo ikke hvilken som helst mann du er gift med.
Jeg ble nemlig bare helt månebedotten ( som det heter på Bergensk--kanskje lamslått er bedre for dere østpå...men du skjønner) av det fantastisk flotte lasset med skatter som din mann har klart å finne frem til???

Han er jo bare et UNIKUM!!
Sjelden vare den mannen. Jeg likte spesielt den nette lille benken som han hadde fått tak i... men den var selvfølgelig ikke den eneste... Det var SÅ fine ting i den hengeren, og i tillegg har dere uthuset fullt skjønner jeg?? Ja du må jo bare være fornøyd med at du har en mann som har god smak, og da tåler man jo litt innblanding i forhold til ønsker for interiør....hehehe...Ovalt bord med en skuff høres ikke ut som det enkleste valget i verden,
men jeg skjønner at dere er i ferd med å få det til også!!

Så må jeg bare få takke for den flotte listen som ligger BÅDE på min arbeidspult på jobben, og på spisebordet hjemme. Mannen min leste med store øyne om alle disse blomstene som jeg nå kunne plante..Det blir nok ikke alle; men jeg skal ta listen med meg til hagesenteret og konferere litt med min mor som egentlig er en hagedame som fylte hagen rundt huset med sommerblomster den gangen hun var ung og entusiastisk og jeg var en liten pike...
(Jeg ser det på de fine bildene fra gamle dager;)

Jaja, den siste tiden har jeg våget meg innom bloggen på jobb noen minutter hver dag..Det er nok ikke så lurt; av en eller annen grunn har arbeidsdagene blitt VELDIG LANGE etterhvert..Så dette må jeg jo bare slutte med sporenstreks; men det var likevel bare så fristende å se hva du hadde å vise frem i dag; og jammen var det fine møbler!!

Ha en fin helg Trinemor--og tusen takk for all veiledning; du er bare Knallflink og snill som gir meg disse tipsene. TUSEN TAKK:)

mette sa...

Hei Trine!

Så fint det ble med den nye sofaen! Jeg synes karakteren på rommet ser helt annerledes ut enn før. Kommer snart og ser det i virkeligheten!

God helg, klem Mette

♥ Harmoni Interiør ♥ sa...

Grattis med ny sofa! Godt å ha litt ekstra lang, ja.
Har du begynt på oppussing av de gamle møbelfunnene?
God helg til deg!:O)

Laila sa...

Gratulerer med ny sofa. Den er jo helt lik min, kanskje bortsett fra fargen. Jeg bare elsker den sofaen!

Nydelig hus, med mange flotte oppussede skatter av noen møbler. Jeg har vært på besøk hos deg i flere timer nå og bare bladd fram og tilbake. Jeg kommer nok igjen.

Laila

Dans på roser sa...

Så fin sofa!
Og for en fangst på gjenvinninga. Utrolig med så masse fint på en gang! God helg. =)

tinemor sa...

Masse gratulasjoner med ny soffa!
Den var rå-lekker!!!
Jeg har også en mann som er optattav interiør og vil ha et ord med i laget.
Det er jo begges hjem. Men må jo inrømme som deg, at det er både på godt og vondt...
Noen ganger hadde ting nok gått litt fortere og mere knirkefritt, om han ikke hadde vært så intressert...
Ja, ja , klage, klage... Vi damer blit vist aldri fornøyd...
;-)
Ha en strålende hælg!

Anine sa...

Du verden så flott den gamle stolen ble sammen med din nye sofa ;)
Viste tilhenger bildet og alle skattene til min mann! "Supert, kommenterte han, det er bare å gå igang med letinga for deg også :) Dette kan jeg like svært godt!"
Så da er den saken grei, fruen kommer til å jakte og skyte blink akkurat når fruen mener det er rett tidspunkt, ny tilhenger er kjøpt og hentes på mandag hihi,
Aninekanine

Tove sa...

Gratulerer med ny sofa! Den var kjempefin, og fin og koslig stue ellers også:) Og jeg må si jeg satt nesten uten å puste gjennom det forrige innlegget, tenk å finne så vannvittig mange flotte møbler på en gang, på fyllinga...helt utrolig. Var det en og samme person som skulle kaste alt dette? Og du er heldig med mannen din ja, min hadde nok ikke kommet hjem med alt det der nei..

klem

Anitas hus sa...

Den sofaen var bare lekker. Du har ett kjempekoselig hjem og en fin blogg.
Tror jeg hadde gått i bakken hvis min mann hadde kommet hjem med ett hengerlass full av skatter, så det må jo være gøy når han også er interesert i interiør. Min mann skjønner seg nemlig ikke helt på det der, men det er kanskje like greit for vi har helt forskjellig smak når det gjelder interiør så da får jeg holde på som jeg vil, hehe.
Ha en fortsatt fin helg:o)

Klarafina sa...

Gratulerer med ny sofa! Den er virkelig fin.
Gratulerer med awarden også! Den er du verdt.

Marihøna sa...

Gratulerer med ny, flott sofa og utmerkelsen - den var vel fortjenet! Ønsker deg en flott uke!

Mia sa...

Kjære Trine! Tuuusen takk for denne fantastiske awarden! Jeg setter utrolig stor pris på den, og på de koselige ordene fra deg! Du er nå bare god, du! Så vil jeg bare skryte av den nye sofaen deres. den er jo bare såååå flott. Nydelig fasong og flott stoff. Dette er nok en sofa dere kommer til å bli veldig glad i og som dere vil ha leeeenge. Jeg har forresten full forståelse for din manns ønske om en lang sofa som han kan strekkeseg ut i... slik var deg også her hos oss den gang for ti (*kremt*) år siden da vi skulle velge ny sofa. Vår sofa ble innkjøpt hos Ikea (og var/er beige under det løse trekket som jeg har sydd til den for noen år siden) og den er passe lang slik at man virkelig kan ta en blund in den, uten å måtte krølle seg sammen. Så må jeg bare si at den kurvstolen (og alt det andre din kjære kom hjem med) var helt fantastisk. Skulle gjerne hatt en slik en, ja...

Laila sa...

Hei igjen, og takk for kommentar på bloggen min. Huset er nytt, ja. Vi flyttet inn i august. Gleder meg til å få laget hage, for det er det eneste jeg savner fra det gamle huset.

Hem & Lyckas Mia sa...

Snygg soffa! Ser riktigt skön ut också, gillar brunt. Grattis till utmärkelsen, kram!

christinasinteriør sa...

Nydelig sofa! Akkurat min smak!!
Ha en fin dag!:0)

Emmeline sa...

I dag har jeg altså bestemt meg for å utfordre deg Trine:) Syns det er på tide at du viser hva du liker best--og hva som er pest hos deg....Håper du tar utfordringen!

yvonne sa...

Hei Trinemor!

Jeg er heldig som har deg som venn, du er kjempeflink. Det er så koselig å titte innom bloggen din, hva du får til.

Fikk jobben, jippi!!!!!

Glad i deg!

Klem Yvonne

yvonne sa...

Hei Trinemor!

Jeg er heldig som har deg som venn, du er kjempeflink. Det er så koselig å titte innom bloggen din, hva du får til.

Fikk jobben, jippi!!!!!

Glad i deg!

Klem Yvonne

Anonym sa...

This article offers clear idea designed for the new users of blogging,
that truly how to do blogging and site-building.

Here is my site: windows password