torsdag 27. mars 2008

Ny sofa (!), utmerkelse og et aldri så lite vårtegn!

I flere år nå har jeg ønsket meg ny sofa. Vi har hatt en blå sofa i omkring 10 år, og den har jeg lenge følt ikke passet inn sammen med det andre interiøret lenger. Jeg er ingen bruk og kast-menneske, tro meg, heller et gjenbruksmenneske. Men den sofaen vår har jeg hatt problemer med. Den har derfor vært dekket til av tepper etter beste evne. Ulempen er bare at når noen har sittet i sofaen, så måtte teppene ordenes på igjen for at det skulle se noenlunde alright ut. Det ble av og til (les ofte) litt brysomt, når en sofa tross alt er til å sitte i! Nok om den gamle sofaen. Har tenkt å vise før- og etterbilder når alt er i orden her med bord og stol og alt. Kurvstolen fra fyllinga er plassert i stua, som dere ser. Det er et midlertidig opphold fordi den gamle ørelappstolen er til opptrekking. Men egentlig syntes jeg det var litt fint slik også. Derfor gjør det ingenting om det drøyer litt med stolen.







Sofaen er en treseter, men ekstra lang, slik at min kjære mann (som forresten har fått masse godord fra mange av dere i forbindelse med forrige innlegg - koselig!) kan ha muligheten til å strekke seg ut også. Han er nemlig ikke av det lavtvoksende slaget, men heller temmelig høy, og satte som betingelse av han måtte kunne ta en lur i horisontalen, om anledningen skulle by seg. Etter en laaaang prosess der vi har tatt maaaange sofaer i øyesyn, både på nettet og i virkeligheten, falt valget på denne Burhens sofaen med pall til. Da fikk vi en rimelig sofa i vår stil. Stoffet var heller ikke lett for oss å enes om, men denne fargen tror jeg var et klokt valg når man har tre forholdsvis små barn.







Pianohjulene på både sofa og pallen, gjør sitt til å få frem den nostalgiske stilen på møblene.




Det har lett for at det ene drar det andre med seg. Sofabordet i eik fra 60-tallet, har vi også bestemt oss for at bytte ut med et ovalt bord som vil passe godt til sofaen, da den er svakt buet. Min kjære mann vil gjerne ha et ord med i laget, i motsetning til mange menn (det kan absolutt ha sine fordeler og ulemper med det...). Han satte som betingelse at bordet skulle ikke bare være buet, men også inneholde en skuff. Det var ikke så lett å finne, særlig ikke når fruen ville at det skulle være hvitt. Vi har kjøpte et bord med skuff, men det skal det gjøres litt med det for å oppfylle våre krav.



Jeg har fått en koslelig utmerkelse fra Drømmen om en eplehage og Hanne Kjempehyggelig, jenter! Tusen takk for utmerkelsen!!!



Awarded parties must nominate five people who have not received the award.The blogs that receive the award must serve some purpose.Awarded parties must post the award banner on their site.The banner must remain linked to the above linked site .

Her kommer de som jeg gir awarden videre til. Tror ingen av disse har fått den fra før, men tør ikke si helt sikkert. Disse jentene har alle flotte og herlige blogger, hver med sitt særpreg. Rekkefølgen er tilfeldig.

Morgrethe har en kjempekoselig blogg om hverdagslivets små og store gleder. Dette er ei herlig dame, ingen tvil!

BaraGry er ei flott dame som alltid har mye på hjertet og har meninger om det meste. Viktige meninger til ettertanke. Hun har en lukket blogg, men fortjener ikke utmerkelsen noe mindre for det. Hennes åpenhjertighet, hverdagstanker og evne til å sette ting i rett perspektiv er helt unik. Stå på, Gry!

Aalerudstall er søsteren til Gry og ei god venninne gjennom mange år. Hun bor på en kjempefin gård og har drøssevis av hester i stallen. Britt er en kløpper på kjøkkenet, og inspirerer sikkert flere enn meg til å ta frem kjøkkenmaskinen. Koselig å kunne følge hennes daglige sysler gjennom den trivelige bloggen hennes.

MiasLandliv kommer jeg ikke utenom. Dette er dama som gjorde at jeg oppdaget gleden ved å blogge, og jeg finner alltid inspirajon i den særdeles flotte bloggen hennes.

Emmelines blogg er bare noe for seg selv. Hennes evner til å skrive gode fortellinger fra små dagligdagse hendelser er bare herlig. I tillegg til masse humor og glede, har hun alltid nydelige interiørbilder å by på, til fryd for øyet. Hun og jeg har blogget omtrent like lenge, og har hele veien vært faste gjester hos hverandres blogger.


Om man skulle tvile, så er våren definitivt kommet! Selv om snøen ligger ute enda etter stort snøfall her i påsken. Men i dag startet den gamle kløverplanten, som jeg har fått av ei venninne, å blomstre. Det er ikke lenge siden den stor her helt brun og snau. Men i knollen var det liv, og varmen og vårsola inn i glassverandean har gjort sitt. Herlig!?


Ei god helg ønskes som er innom her fra Trine!

























































søndag 23. mars 2008

Vellykket tur til fyllinga!

Tidlig i påskeuka hadde skulle min kjære til fyllinga med et tilhengerlass med planker. Han reiste av gårde, og ringer hjem senere og forteller med glad stemme at han har gjort kjempefangst på fyllinga og at jeg kan glede meg til han kommer hjem.

Da bilden kom rullende inn på tunet, så tilhengeren slik ut. Den var alså full av gamle møbler som min kjære hadde fått av en annen som hadde vært på fyllinga for å kaste dem! Rart at noen kaller dette for skrap, mens andre kaller det for skatter...





Her kommer bilder over hva som befant seg i hengeren. De ble tatt utendørs med en gang da vi holdt på å tømme den.
Denne fine hylla var den som fanget min manns oppmerksomhet der den stakk opp fra et tilhengerlass fra bilen bak ham. Se de flotte dreide søylebeina!



Benken her gledet mannen min seg til at jeg skulle få se. Ja, jeg synes såklart den var kjempefin! Og med hvitmaling blir den vel enda finere.



En trehvit gammel kommode. Som også blir mye finere med hvitmaling. Vi har ikke plass til å huse alle tingene hos oss, og samlere som vi begge er, blir det nok til at vi må selge unna litt etterhvert. Uthuset er temmelig fullt som det er...



Denne kurvstolen er omtrent 100 år gammel, fikk mannen min vite. Denne må vi nok også selge, men akkurat nå står den i stua vår. Skikkelig sjarmerende, spør du meg.



Enda en kommode som vi satte i lekestua til gutta våre. Den er såpass liten og nett at den passet fint inn der. Med tiden blir det vel noe maling på denne også, og med andre beslag blir den jo skikkelig fin.




Skatollet er skikkelig gammelt, helt fra 1824. Det er også svært sjarmerende og oser av nostalgi og stemning. Man kan da ikke få samme stil og atmosfære med nye møbler!







Innvendig er også skatollet vakkert med buer og små rom. Vi likte begge dette veldig godt og håper å kunne finne plass til det et sted... en gang...


Litt småmøbler fulgte også med: som dette nattbordet med marmorplate og et enkelt lite trebord.



Det lille bordet bar jeg rett i glassverandaen for det skal få tjene som plantebord (sammen med flere andre bord) til alle såpottene mine som snart skal fylles med jord og frø. Trekassa oppå bordet ble også reddet fra å bli kassert. Den er også ordentlig gammel, og blir nok fyllt med blomster i sommer.




Til tross for at vi har fått snø og kulde i det siste her jeg bor, så har våren fått taket på meg. Så i dag satt jeg utendørs og plantet i de første stemor i en kurv. Sola varmer jo godt nå om dagen, mens lufta er kald og vinden sur. Men det gir seg nok snart og utendørslivet begynner for alvor, både for planter og mennesker!

Vel, dette var min manns fangst fra gjenvinningsstasjonen. Han var på rett sted til rett tid kan man si. Enkelte regner disse møblene som containerfyll, mens andre ser store verdier i dem. Godt vi er forskjellige! Klem fra Trine











mandag 17. mars 2008

God påske!

Det er påske, en viktig høytid for meg og mine. Ikke bare noen dagers ferie, men noe langt dypere. Likevel nyter jeg følelsen av å ha fri, og det kjennes så godt å slippe alle rutinene. Min kjære har også fri hele påsken i år, og da blir jo ferien enda bedre. I går var vi sammen en stor gjeng og grillet pølser ved vannet, og hadde det fint i vårværet (innrømmer at det var litt sur trekk..). I dag har vi også hatt en morsom opplevelse, men det skal jeg fortelle om senere. Her kommer litt mer påskestemning fra Trines hus.

I kjøkkenet spises påskefrokostene sammen stort sett hver dag, så der må vi ha påskestemning. Denne fyren er plassert foran kaffekrukkene og salt- og pepperbøssene. Han har vært med oss en del år nå, og hører liksom til når påskepynten plukkes frem. Duken han ligger på er en av ungenes verk. Det er små fingeravtrykk i gult som har fått påtegnet rødt nebb og ben etterpå, og vips er det mange små påskekyllinger på hvitt lerret.





Denne lille krabaten er laget av mellomste gutten vår i barnehagen i fjor, og er nå med og pryder kjøkkenbordet. En artig liten sak, synes jeg. Og så vet jeg at det betyr mye for barna at vi setter frem (noe av!) det de lager og viser at vi verdsetter det. Men slike sjarmører som denne her er da bare hyggelig å sette på bordet!




Og så til påskens store gjenganger i alle år. Dette er sjarmøren med stor S, og er laget av min kjære da han var omtrent 10-12 år. Denne glade lille krabaten må vi ha fremme for at det skal bli påske i heimen. På ryggen har den en svart skikkelig fin og forseggjort skinnsekk. Det er ingen hemlighet at jeg er stolt av min flotte handyman, og allerede som liten var han flink til å forme og skape (skryt, skryt).
I forrige innlegg var det flere som kommenterte positivt det å ta vare på ting. Særlig Emmeline har påpekt dette flere ganger hos meg, og det er jo koselig. Tenker hun får bekreftet sitt inntrykk av meg med den lille gule under.



Kjøkkenvinduet med den glade kylling i selskap med stiklinger, lys, gammel zinkmugge og ei koselig kaffekvern. Hvis man kikker ut vinduet til bislaget, så er det i ferd med å våres bittelitt der også.




Det er sikkert mange som har sett dette inngangspartiet til det kjedsommelige, men her kommer det alstå igjen. Nå med en liten touch av vår. Mine nyinnkjøpte krokus, valgte jeg rett og slett å bare sette oppi blant kvistene, og synes det ble bra slik. Så er det bare å vente på blomstringen. Kvisthjertet som har hengt noen dager på døra har måttet vike for en påskekrans, og deler nå benken med lykta og krokuskvistene.





Denne kransen kjøpte vi i Arvika for mange år siden (apropos det å ta vare på ting, fnis). Men faktisk synes jeg den er litt søt enda, og hengte den opp på inngansdøra også denne påsken .




Ha en riktig fin og forhåpentligvis solrik påske! Kos dere masse og ta vare på de du er glad i! Klem fra Trine

For så høyt har Gud elsket verden
at han gav sinn Sønn, den enbårne,
for at hver den som tror på ham,
ikke skal fortapes, men ha evig liv.
Johannes 3. 16







torsdag 13. mars 2008

Snart påske

Påsken er rett rundt hjørnet, kun en arbeidsdag igjen og så er det påskeferie! Jeg har pyntet litt til påske og handlet inn litt blomster for å gjøre det litt vårlig og koselig inne.


I dette innlegget tenkte jeg å vise litt påskestemning i stua vår, og så kommer det litt påskestemning fra blant annet kjøkkenet etterhvert.
Reiret på spisestuebordet har stått og ventet på at noen fjærkledde ville legge sine egg i det. Jeg kom over noen søte egg med fjær som jeg la i kvistreiret mitt, og likte resultatet godt. Høna i pressglass bor som regel i vinduskarmen på kjøkkenet, men nå som det er påske passer hun godt i stilleben sammen med reir og eføy.



Et tovet egg som eldste sønnen har laget på skolen for et par år siden.




På sofabordet er det pyntet med ny og søt blomst, bitterurt. Verdens enkelste påskedekorasjon ble laget av kvister med gåsunger, litt hamp, fjær, kjøpte påskeegg og barnas selvmalte påskeegg. Alt lagt på et avlangt fat som jeg liker skikkelig godt. Kjøpte to slike i Danmark for to år siden og er så glad i disse fatene.





Fatet er så fint i enden, synes jeg, og kanten rundt likeså.




Denne blomsten er jo så yndig, søt og ikke minst vårlig!




I dag har jeg hatt muligheten til å kose meg helt alene en stund. Alle tre barna var ute av huset, og jeg kunne nyte en kopp te, et glass juice og kose meg med bladet Lev Landlig. Deilig!!!




Familiens påskeegg ligger nå på et stettfat, klare til å fylles opp med påskegodt!




Dette påskeegget er litt spesielt for meg, for dette fikk jeg av mormor og morfar da jeg var lita jente. Jeg har greid å bevare det, og man ser at det er mer nostalgisk og eldre enn dagens påskeegg. Koselig minne for meg er det iallefall å ta frem hvert år.




Jeg kommer tilbake med flere påskebilder om noen dager. Ha det fint inntil da! Klem fra Trine

torsdag 6. mars 2008

Små gleder!

Små gleder kan være så mangt. Vi omgir oss med dem hele tiden, men de er ikke alltid like lette å fange opp og la dem gå innover seg. For min egen del, prøver jeg å stadig å tenke på hvor uendelig godt jeg har det og hvor mye jeg har å være takknemlig over, men hverdagens krav og gjøremål har lett for å ta overhånd og fylle både sjel og sinn. I morgentimene i dag har jeg stopppet opp litt prøvd å være til stede her og nå!

Små gleder kan være å sette seg ned på en fridag og spise frokost med veslegutten på tre etter å ha sendt storesøsken avgårde til skolen...




Små gleder kan være en liten stikling i vinduskarmen av fylt flittiglise som jeg har fått av ei god venninne.


Små gleder kan være å se og kjenne sola skinne inn i glassverandaen...

.... og se hvordan sola omhyller småplantene mine som står der.

Små gleder kan være å legge appelsiner i en koselig gammel bolle og tenke på at snart er det påske.

Små gleder kan være å gå ei runde i hagen og kikke etter vårtegn - og finne mange!


Små gleder kan være å glede seg til helga fordi man skal være sammen med gode venner på hyttetur!
Små gleder kan være å få ønske alle mine bloggvenner en god dag og ei koselig helg! Klem fra Trine