mandag 30. april 2007

Vårmarked

I helga var det vårmarked i Vikingskipet (som du sikkert har begynt å merke er vi fast inventar der hver høst og vår). Det kjempefine været gjorde at jeg syntes det var litt tungt å komme seg ivegen, litt fælt å gå inne på slik en dag. Men dette var jo bestemt for lenge siden, barnevakten var i boks og vel inne i skipet glemte jeg fort hagen min og sola. Vi er veldig begeistret for gamle ting, og hjemmet vårt bærer preg av å ha vært noen år på vår/høstmarkeder, loppemarkeder og auksjoner. Snart burde vi kanskje ha stand der selv... Det var ikke noe spesielt vi så etter, men litt stort og smått ble det denne gangen også etterhvert som timene passerte. Her er dagens fangst:

Dette "sølvfatet" oppdaget jeg at jeg har helt maken til på stuebordet med lys og blomster på fra før. Mønsteret på kanten var helt likt, men det er jo egentlig bare artig. I utgangspunktet kjøpte jeg det for å bruke det under større teracotta krukker, men nå synes jeg det er for fint til å bruke det til slikt.
Vasen i pressglass (det er vel det det er?) og 6 eggeglass (blir fint å få noen litt hyggeligere eggeglass). Alle disse ting for den nette sum av kr 120. Det synes jeg ikke var værst!
Videre ble det en hyggelig tallerken til gutta, to skåler som hører til et par engelske tekopper sm jeg kjøpte sist jeg var på loppemarked (greit å ha hvis noe knuser, eller jeg får tak i to tekopper til så har jeg plutselig fire), tre gamle glass, små og søte med millimeter måling (vært brukt i sivilforsvaret) og et lite glass til som rommer 20 ml som jeg skal bruke til vårens første hestehov som jeg får fra ei god barnehånd som vil glede mammaen sin.

Disse to hagetingene i sink er etter min mening den beste fangsten denne gangen. Slike kanner synes jeg er kjempekoselige og lager trivelig og nostalgisk miljø i hagen. Balja ble jeg også skikkelig begeistret for da jeg fant. Telte veldig på knappene om jeg skulle kjøpe den (ellers tror jeg ei venninne gjerne ville hatt den), men jeg klarte ikke motstå denne søte og ganske sjeldne størrelsen på balje. Planlegger fylte lys rosa Flittig Lise i denne som jeg kjøper med meg fra Danmark.

To små lysestaker som også ville bli med hjem!


Det siste bildet viser et mørkt skrin som min bedre halvdel ville ha. Han skulle også ha noen nye småglass til en sup hjemmelagd kirsebærlikær, putevaret med broderier (kalles det engelske broderier?) synes jeg var bare nydelig! I tillegg til dette kjøpte min kjære tre gamle dørhåndtak og seks bind av hjemmenes barnebibel som vi skal lese for våre små. Det var det hele, men det var vel ikke så lite? Hadde iallefall vært mye billigere å vært hjemme i hagen... Men vi hadde en kjempefin dag, kjøpte oss softis (som er tradisjon) og så masse lekkert (og en del ikke-lekkert...). Det som er ekstra hyggelig er at vi er så interesserte i det gamle og nostalgiske begge to. Det er jo så koselig med en felles hobby!

7 kommentarer:

[morgrethe] sa...

Hmmmm...kjenner jeg deg? Det er så mye som stemmer til ei Trine jeg kjenner.....Hvis du kjenner meg så ser du det raskt på bloggen min.... Jeg var også på Vikingskipet i helga, men det var kun for å hente en bil som stod parkert der.... tenkte ikke på at det var vårmesse der..... så bilen vår stod ikke alene på parkeringsplassen kan du si... he he.

åsemor sa...

Ble litt nysgjerrig på deg etter å ha snakka med mor grethe. Jeg er å ny , men allerede hekta. Kommer innom deg igjen:)

[morgrethe] sa...

Ja dette var gøy. Så du hadde lagt igjen kommentar til Mia, så da måtte jeg se hvem som var ny da vet du. Ja dette er gøy, da har vi flere fora å møtes på Trine. Jeg er SM for tiden, vet ikke om du vet det. Vi snakkes:o)

[morgrethe] sa...

PS: ikke vårmesse men vårmarked..he he.

Anonym sa...

Så mye flott du hadde fått tak i.

Hyggelig blogg du har.

Anonym sa...

I every time emailed this web site post page to all my associates, as if like to
read it then my contacts will too.

Feel free to visit my blog - baseball bat

ahmed sa...

عزيزي الزبون السيراميك والبلاط هم يتطلبون لعملية تطهير خاصة لأنه هو سريع الاتساخ ولصق الدهون، وبالتالي عزيزي الزبون مؤسسة تطهير بلاط وسيراميك بنجران هي الأفضل والأفضل في القضاء على جميع البقع الاتساخات .
شركة نقل عفش بمكة
شركة نقل اثاث بمكة
شركة عزل خزانات بمكة
شركة النجوم لخدمات التنظيف