torsdag 2. august 2007

Hagen min i august - del 1

Ah, nå er sommervarmen her igjen og det kjennes så godt! Har satt meg til på terrassen for å blogge litt. Krukkene på terrassen begynner å bli ganske frodige og denne krukka er temmelig full med fylte margeritter og helicrysum petiolare. Er usikker på det norske navnet, men kan hende stråblomst. Helicrysum har blitt en må-ha plante for meg som jeg anskaffer meg hvert år. Den har ikke blomster, men små grågrønnne blader. Jeg synes den fyller godt ut og velter utover slik at krukka fort ser frodig og fin ut. Jeg har kun en plante av hvert slag i denne store teracotta-krukka, så disse to jobber godt sammen på lag.Rosa fylt margeritt har jeg aldri hatt før, men har vært godt fornøyd med vekst og utvikling. Krever så godt som ikke stell, utenom vanning. Synes den er riktig fin.Foran teracotta-krukka står dette lille møblentet med et trebrettet fylt med planter og to små lykter anskaffet i Danmark. Jeg har tidligere vist dette bordet med blomstene (i juni tror jeg) og det er stor forskjell på plantene fra da og til nå. Herlig å se at spesielt kløverplanten, som jeg nevnte er en gammel plante etter en venninnes bestemor, brer seg utover med små rosa og yndige blomster.

De lange rankene som snor seg over lykta er blodbeger. Den har jeg hvert år. Fikk noen få frøplanter i februar som var så små at de nesten ikke kunne håndteres. De vokser fort og er i blomst fra tidlig på sommeren til den fryser. Blodbeger er derfor ei plante som gir meg glede hele sommeren.

Ute i hagen står blant andre New Dawn og viser seg frem. Skjønne marsipanlignende roser i svak rosa med svak duft. Synes det er så herlig med noe som rager litt over bakken!


Vel nede på bakken har jeg tatt bilde av ei plante som jeg også må si at gir glede i lang tid. Disse busknellikene blomstrer lenge, lenge, og jeg koser meg over herlige fargekombinasjoner i rosavarianter. Det er en plante som man blir glad av synes jeg, og når man har mange slik som her, blir man ekstra glad!

Deilge blandede drops!Nå har endelig de selvsådde blomsterertene mine begynt å gjøre seg gjeldende på pilstativet. Når jeg går og kikker på blomstene i dette yndlingsbedet, sender de plutselig ut en søt og nydelig duft. Blomsterertene dufter helt fantastisk skjønt! Ikke rart jeg bare må så dem hvert år!

I forkant av pilstativet har nå fiolfrøsjernen (Thalictrum delavay) kommet i blomst. Den er så elegant og ei flott høyreist staude, synes jeg.


En god og solrik sommerdag i august ønskes alle dere bloggvenner, og ei riktig god helg!!!

Klem Trine

8 kommentarer:

Silkeline sa...

Så flotte hagebilder du viser oss!:)
Den rosa margeritten var nydelig! Det samme var den store, flotte klatrerosen din!!
Så deilig med finvær også da...
Ha en trivelig helg:)

Lynetmor sa...

Så mange fine blomster du har :-)
Ser dere har vært i Legoland og på Skagen. Der har også vi blant annet vært :-)
Ønsker deg en fin helg :-)

Anonym sa...

Så fine blomster du har i hagen din fremdeles...selv om det er blitt august. Jeg har vært borte fra hagen i en måned og det merkes. Alle de fine sommerblomstene mine er helt ødelagt av regnet. Her har det jo fosset ned i en måned, ikke noe særlig å skryte av etter en slik sommer, men jeg håper på en soldag så får jeg kommet meg ut for å ta fatt litt likevel. Merk deg at jeg har en liten notisbok...der skriver jeg ned Trines gode hagetips som jeg håper kan være til hjelp neste vår når jeg forhåpentligvis skal i gang med litt friskere hagemot enn før. Nydelige bilder må jeg jo bare huske å si tilslutt, håper helgen blir preget av sol og sen sommervær. Her regner det som bare det... Deilig å være hjemme igjen likevel! Kos deg!

min sin lille tue sa...

Å den som hadde en sånn hage:) Så flott Trine! Nyter å se på blomstene dine,og syns jeg kjenner lukta av blomsterertene. Jeg har sådd det tidligere, og husker små buketter i små vaser inne. Hm, det er visst mye jeg har lyst til å ha til neste år, hehe. Kunsten er vel å begrense seg hos meg tror jeg.
Kos deg med blomsterstasen i sola (bank i bordet.. og håper det varer) og ha ei flott helg.

Marie sa...

Skjønn hage du har! Eg jobba litt i hagen i går. Hadde fint ver då, men i dag regnar det igjen... Nå skal eg steika vafler, ventar eit par venninner på besøk. Me får kosa oss inne i dag...
GOD HELG :o)

min sin lille tue sa...

Hei igjen:) Vi får kose oss den siste uka av ferien før det braker løs igjen.
Boboli får man i alle fall kjøpt i frysedisken på Ica Maxi, tror ikke jeg har sett det noen andre steder. Hørtes godt ut med din variant også må jeg si. Det er jo lett å variere når det finnes så mye godt:)
Nå skal vi ut i hagen og trylle en diger jordhaug flat *phui*
Ha en fin søndag:)

FO - 2 sa...

Flotte stemningsbilder fra din hage! :)
Mye fint.
Kos deg videre og god søndag til deg.
Klem - Ida.

Ellie sa...

Nydelige bilder fra hagen din! De rosa margerittene er så søte, og veldig dekorative sammen med helichrysum. Og så må jeg jo bare for takke for Rocking Girl- prisen. Kjempehyggelig å bli satt pris på!