lørdag 9. august 2008

Frøken rose 2008 - Midtsommerdrøm

Tenkte jeg skulle lage et lite bidrag i rosekonkurransen "Frøken rose 2008" som bloggen Moseplassen har. Dette er en helt ny blomsterblogg for meg, som jeg nylig oppdaget gjennom bloggen Helens dagbok.

Rosen jeg har valgt ut til konkurransen er rosen Dronningen av Danmark. Denne historiske albarosen har jeg kjent siden 2003 da jeg plantet hele seks stykker i hagen min. Rosene er plantet i en bue rundt en gammel hvitmalt benk og et gammelt hvitmalt bord og er med på å lage en ganske koselig sittteplass i hagen som vi kaller for Roseringen.

I konkurransen skal man gi rosen sin et navn, og jeg har valgt navnet Midtsommerdrøm.
Fra denne Midtsommerdrøm er i blomst omkring St. Hans og en måned fremover, er rosene velsignet med hundrevis av nydelige rosa blomster. Blomsten er mørkere innerst og lysere ytterst, den er tett fylt og lukter herlig! Bladverket er matt grønt og skjønnheten har masse torner som den biter fra seg med, om du ikke bruker hansker når man vil den noe.
Ellers er den bare lettstelt, lite fordringsfull, herdig (H5) og sunn. Min Midtsommerdrøm er vakker, duftende, frodig og gir masse glede midt på sommeren! Ja, det føles nesten som en drømmer av og til når man kommer ut i hagen en tidlig varm sommerdag og ser de nydelige rosene som står der i hopetall og forskjønner hagen og ikke minst kjenner duften som omgir dem!


Midtsommerdrømmen plukkes selvfølgelig med inn og settes i buketter. Her står den i en kopp (både i tidlig stadium og fullt utsprunget på siden) sammen med en annen rosesøster som Louise Odier (på toppen) og lavendel. Slik skaper
man midtsommerstemning inne også!Nå som sommeren er på hell, har min Midtsommerdrøm takket for seg og man har bare de gode minnene igjen. Den blomstrer ikke før til neste sommer, men er sannelig verdt å vente på!

Klem fra Trine

22 kommentarer:

Anonym sa...

Så kjempekoselig at du er med på konkurranse :D
Spesielt kjekt fordi det gjorde meg oppmerksom på den flotte bloggen din, her var det masse hage og hushygge :)

Har du sett listen hageblogger? Sjekk den ut, om du føler for det så fører jeg deg godt på listen for "litt hage og litt annet". Jeg har nå uansett lagret deg i RSS leseren min så jeg kommer garantert tilbake :)

Anne på Moseplassen sa...

uffda, gikk litt fort i svingene, synes det var noe kjent men... Du er jo allerede på den omtalte listen ;) jaja..

Helen sa...

Hei Trine og takk for hyggelig innlegg på bloggen min! Ja, det var bra at du tar med 'Dronningen av Danmark' inn i rosekonkurransen, for det fortjener den virkelig. Det er jo en av rosene som gir mengder av roseglede inn i hagen.

Som mine dager er sa...

Nydelig rose som deltar. Midtsommerdrøm blir nok en sterk kandidat i konkurransen. Hadde ikke tenkt å delta fordi jeg ikke fant ut hva rosen heter, men Moseplassen har overtalt meg likevel, så jeg kommer vel med etter eller annet i morgen.

Lykke til, Trine.

Klem fra Marit

Vibeke sa...

Lykke til med konkurransen!"Midtsommerdrømmen" din var nydelig både ute og inne.Koser meg her på bloggen din, er ofte innom :o)

Ønsker deg en fin søndagskveld.

Anonym sa...

Nei, jeg satt deg sikkert opp på lista veldig tidlig før jeg skjønte at det var lurt å spørre først.. beklager..
Var helt i ørska i stad så det var derfor jeg ikke kjente igjenn bloggen også, jeg er innom deg av og til serru, men har tydligvis ikke kommentert noe :S jaja..

Magdalena sa...

kjære deg...
Du har en så vakker blogg...
og denne midtsommersdrøm, er jo bare en drøm...
kom hjem ikveld, ble så glad av så mange koselige hilsener i bloggen;O)
klem~~

Pulsatilla sa...

Vakker og verdig konkurrent du presenterer! Hos meg har det vært vrient å finne en deltaker - det har ikke akkurat vært rosens år hos meg i år...

h.espe sa...

Åh så nydelige roser!! Jeg heier på deg i konkurransen :o)

Ønsker deg en strålende uke!!

Klem:o)

Mette Flermoen sa...

Nydelig er den ja! Håper du vinner. Min Dronning av Danmark er så stusselig, må nok kjøpe en ny. Snakkes :)
Metteklem

Hulda sa...

Så masse flott! Rosene er jo en drøm. Vakre bilder du viser. :) LIKTE så godt de forrige innleggene dine også, mange fine blomsterbilder, fint med terrakotta og blomster.

Lykkehuset sa...

Nydelig blogg du har. lykke til i konkuransen:)

MODERN COUNTRY sa...

Heisann Trine!

Vet du hva, jeg har ikke fått lest din siste hilsen før nå jeg. Tusen takk for både Awarder og varme ord! Du gjør meg alltid så utrolig glad du. Føles som en god venninde stikker innom når jeg leser hilsnene dine :) Synd vi ikke er naboer, da kunne jeg tatt meg en tur titt og ofte og sett på den vakre hagen din. Så moro at du er med i rosekonkurransen!
Dronningen av Danmark er kjempevakker, et godt bidrag.
I sommer har jeg kjøpt meg to nye, "Astrid Lindgren" og "Karen Blixen". I nederland hadde jeg ikke god nok jord: Jeg har satt de i noen store potter. Håper de overlever allilkevel så jeg kan nyte de noen år. Hva bør man gjøre når frosten kommer? Dekke de til eller sette de i kjelleren?
Ikke det at sommeren er over, men bedre føre var..

Nå skal jeg snart lage litt eggerøre med laks til. Og en deilig kopp te.
Kos deg i kveld du og Trine!
Klemmer

Ingunn sa...

Så koselig blogg du har!!

Tulip sa...

Flotte roser.
Heldig er dere som kan dette med roser,
jeg har ikke fått til disse greiene!

Moro å se at du kaller benken
i hagen for "Karl-larsson benken". Jeg har ingen Karl-Larsson benk, men nemlig et
"Karl-larsson skjørt." :)
I kremhvitt med små blå blomster på. Sommerlig og lett..

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Bare meg som er innom for å nyte av dine vakre bilder og herlige inspirasjon.Jobber i hagen jeg også, heldigvis har det vært bra vær i noen dager så jeg rekker å komme ajour..nesten ihvertfall. Litt vemodig at sommeren er på hell, og noen saker er allerede satt på vinterlagring i boden.
Men man får nyte det som er flott på denne tiden, georginer, roser og erteblomster, herlig syn. Håper du har det bra.
Klem

[morgrethe] sa...

Hallo Trine.
Er innom en liten svipp før jeg skal finne senga.

Rosene dine er nydelige, har ikke noen å skryte av selv.

På mandag blir det full fart igjen. Lykke til!

Jeg skal ta imot noen søte og ferske 1. klassinger;o)

Klem Grethe

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Bare innom som snarest for å si at jeg veldig gjerne vil ha et jentetreff snart! Har hatt det usannsynelig travelt i sommer, men nå er det snart høst, så da er det vel mulig å få til ville jeg tro?
Lillegull begynner på skolen i morgen, så denne uken er hun første-prioritet, men hva med neste uke?

Hagen din er nydelig, Trine! Skulle ønske jeg hadde like grønne fingre :-)

Håper du får en god uke!
Stor klem fra Britt :-)

Min Verden sa...

Jeg fikk tips om at du hadde eplekrans også og i "frykt for å tråkke noen på tærne" måtte jeg sjekke. Ser at du fikk ide fra Minna også, så da er det i orden. Ha en fin uke. Hanne

Drømmen om en eplehage sa...

For en drømm, det er sikkert ja.
Helt nydelig, elsker slike sarte roser.
Når vi kommer til vår igjen nå så kommer jeg til å plage livet av deg med alt jeg lurer på når det gjelder plantevalg og beplantning. Da må vi få litt mer enn bare gress og singel utenfor her, men vi kom da litt på vei i år da. Små skritt blir til mil de også :o)

Den eplekransen var søt. Så enkelt, men alikeve så dekorativt. Skikkelig morsomt!

Ha en superduper uke Trinemor.
Klem

Anita sa...

Åh! Sååå vakker!! Har kjøpt meg maaange nye roser i år og de blomstrer om kapp!! Såååå vakre alle sammen syns jeg!

Anonym sa...

Sveitserhus... - Hvor ?