tirsdag 11. november 2008

En herlig dag!

Jeg legger ikke skjul på at tilværelsen som yrkesaktiv småbarnsmor, byr på mange gleder, men også til tider en hektisk tilværelse. Regner med at det er en del som kjenner seg igjen... Dagene er fulle av gjøremål, og det er vel grunnen til at man setter så uendelig pris på litt luft under vingene og tid til å gjøre noe man har lyst til, kun for sin ege del.
Jeg hadde en slik lykkedag i forrige uke, hvor jeg fikk barnevakt på fridagen min, tok bilen og reiste et stykke ut i verden. Det kjentes så befriende godt å bare kunne dra fra alt husarbeidet og gjøremål en stakket stund, og bare glede seg til en dag med ei koselig venninne.

Turen gikk til Toten, og rett til den koselige interiørbutikken"Søstrene Mylius" på Lena. Her var
det noe for enhver smak, og julestemningen var det ingenting å si på!


Jeg storkoste meg i denne interiørbutikken, og vi brukte laaang tid for å kunne få sett på alt det fine som butikken hadde å by på. Søstrene som driver stedet er to hyggelige damer, og at det er flinke damer også hersker det ingen tvil om.Jeg har jo en stor forkjærlighet for gamle og sjarmerende ting, og til min store begeistring kombinerer denne interiørbutikken nye varer med vakre gamle saker! Resultatet blir fortreffelig, rått og romantsik!Se selv og døm om du liker stilen! For meg er dette helt i tråd med den landlige og nostalgiske stilen som jeg er så glad i, og jeg er allerede bestemt på at jeg må tilbake til Søstrene Mylius til sommeren.

Om jeg kjøpte noe? Jo, det er vel klart... Det var flere ting jeg overveide sterkt, men jeg endte opp med dette gamle speilet som vi trenger til soverommet vårt. Jeg har noen små planer med soverommet om dagen, så dere får nok se litt mer derfra senere. Den vakre tøyposen med blonde, ble også valgt ut . Fant den i en restekasse og gjorde et skikkelig varp der!

Knagger trengs til sovealkoven vår som er under oppussing, så herfra vil det også komme litt mer fra når det blir helt ferdig.

Etter et lengre opphold hos Søstrene, fant vi veien til Peder Balkes hus. Dette er opprinnelig en gammel gård, men er i ferd med å bli en kjempefint opplevelsessenter. Her finner man blant annet interiørbutikken Huset på Landet, interiørnettbutikken Bo Nordisk - kjent for mange her i blogglandia, interiørkonsulent, landskapsarkitekt, leker for de mindre, og ikke minst kafèn Peders fristelser! Der satte vi oss ned!

En veldig hyggelig kafè med en avslappende og nostalgisk atmosfære som serverer både deilige kaker og enkel mat. Vi kjøpte oss panini med salami, fetaost og soltørkede tomater. Nam, kan anbefales!
En god kopp kaffe hører med og min favoritt er cafè latte med hasselnøttsirup. Deilig!

Her hjemme var det koselig morgenstemning i dag tidlig. Jeg tente lys i det mørke vinduet og koste meg ved synes av snøbærbuketten som ble plukket i går. Har en liten med feber i dag, så jeg får stelle og pleie litt ekstra med minstemann.Ønsker dere en god dag og ta vare på alle gyldne øyeblikk! Klem fra Trine

15 kommentarer:

silje-sin sa...

For en nydelig butikk du har vært i! Der hadde jeg nok gått amok tror jeg:) synes du kjøpte kjempeflotte ting, gleder meg til å se soverommet deres! Ha en flott dag! klem fra silje.

tinemor sa...

Så hærlig med en slik "bare meg-dag"
Det trenger alle!
Og for noen fantastiske butikker og kafe du har vært i.
Nydelig!
Flotte ting du har kjøpt også.
Trist med syke barn,
Vi har akkurat vært igjenom en feberuke her.
Klem

Bakketun sa...

Ser ut som du hadde en fin fri dag. Så mye lekkert det var i butikken da!!!

Ha en fin dag :) Klem

h.espe sa...

Sukk, for en drøm av en butikk!! Lite trolig at jeg hadde kommet ut derifra uten fulle bæreposer...

Ha en fin dag videre!

Klem:o)

Anita sa...

Så nydelig det så ut i den butikken! Jeg har en bror med familie på Toten, så neste gang vi skal dit skal jeg også til Lena!!
Nydelige ting du kjøpte også! Klem!

Pulsatilla sa...

Åh, det hørtes ut som en deilig dag! For de fleste av oss kommer de ikke så ofte. Jeg må nok få Olstad til å ta meg med til søstrene M. neste gang jeg er på Totenbesøk, skjønner jeg.
Ha en strålende uke, Trine!

M.E.V. foto sa...

Mye fint i den butikken, ser det ut til:) Gjør godt med en slik dag for seg selv en gang i blant.

Som mine dager er sa...

Hei igjen Trine

Det er så mye kos og varme i innleggene dine. Jeg koser meg så veldig her inne sammen med deg.

Søstrene Mylius har saker som jeg liker. Jeg også er så svak for den franske landlige stilen, chabby chic og litt hvitt - i en salig blanding. Men det funker på et vis hjemme hos meg. Tror jeg ... ! At Søstrene også kombinerer nytt og gammelt blant sortementet er jo utrolig bra, og jeg ville nok gått bananas der inne. Speilet du kjøpte var vakkert og knaggene likeså. Flotte kjøp, Trine.

Ble så fristet av den Paninien du beskrev. Jeg er jo så glad i mat og ble riktig sulten nå. Men Caffe Latte derimot, er liker jeg faktisk ikke. Er sånn svart kaffe dame jeg.

Koselige morgentimer du viser oss. Ungene synes sikkert det er godt å være hjemme hos mamma og få kos og stell. Det gjør jo godt langt inni sjela for en liten barnekropp.

Kos dere videre.

Klem fra Marit

Tonerose sa...

Det er alltid så herlig å titte innom bloggen din Trine, avslappende, inspirerende og utrolig koselig! :o) Ser ut som en genial butikk dere har vært innom - jeg må nok innrømme at jeg nok ikke hadde gått tomhendt ut derfra nei.. Sånne dager er forresten gull verdt!

God bedring til minstemann! :o)

Blå-hvit samlemani sa...

Her var det masse fint. Jeg har faktisk kjøpt et kaffe latte skilt, men har enda ikke hengt det opp...

Jeg elsker å gå i slike butikker...

Størhuset sa...

Ja den butikken er herlig, må ha god tid der, skal dit en tur før jul jeg også. Har ennå ikke vært på Peder Balke senteret,men skal prøve å få tatt en tr dit ja. Fine ting du har kjøpt. Ha en fin dag:0)

Som mine dager er sa...

Bare meg som er innom og maser litt. Har gitt deg en utfordring på bloggen min. Du behøver ikke, men hadde vært gøy å blit litt bedre kjent med deg ;-)

Marit

Bakketun sa...

Husker ikke hvordan jeg gjorde det jeg. Men synes jeg husker at det var enkelt.. Huff ikke mye til hjelp jeg nei

Klem

Josefine sa...

Hei! Å for en nydelig butikk,der skulle jeg gjerne vært.Ekstra koselig å vandre litt rundt i slike butikker nå når de pynter så fint til jul:)Ønsker deg en fin helg, klem Josefine

pepperkverna sa...

SÅ mye fint det var der. Og slik et nydelig hus dere har! Hege