søndag 11. januar 2009

Forandringer

Julen er for lengst ryddet ut og det føltes nesten litt tomt og trist da alle koselige juleting forsvant fra husets interiør. Så da var det vel ikke annet å gjøre enn å skape noen hyggelige blikkfang - noe friskt og vakkert som kan minne om kommende lysere tider! Valget falt på lyse rosa tulipaner og brudeslør da jeg var hos blomsterhandleren. Sammen med litt kvist fra hengebjørk så ble det en hyggelig liten bukett som er med å skape hygge i stua.Noen av plantene ble satt i små vaser sammen med noen søte lysestaker til telys. Sølvfatet som tjente som fat til adventskransen har nå fått mer vårlig pryd.


En kvist med brudeslør har jeg funnet ut er en fin plante å dele opp i små vaser og lykter. Den holder lenge og er bare kjempesøt.NÅ: Denne delen av stua har forandret seg litt i året som gikk. For det første fikk jeg endelig kjøpt ny sofa. Hadde ønsket meg det lenge, og denne Burhens sofaen, type Glasgow på små hjul passet svært mye bedre inn i vårt sveitserhus enn hjørnesofaen vi hadde før. Den gamle ørelappstolen etter svigermor var trukket i et gult stoff som passet inn i den gulmalte stua vi hadde før, men jeg liker den nok vel så godt nå må jeg si.
FØR: Slik så det ut med den forrige blå hjørnesofaen med gule kjeder. En stor og rommelig sofa, men likevel veldig godt å få byttet den ut etter 10 år. Det tunge eikebordet fikk også vike til fordel for et mer ovalt hvitt bord.
Fransk lysekrone har det også blitt. Denne ble kjøpt på antikvitetsmarkedet i Nice da vi var der i sommer. Det gjør litt med nostalgien og stemningen i rommet når man bytter ut ei ny kuppel taklampe med ei gammel lysekrone. Et kjært minne fra Frankriketuren vår er det jo også såklart.

FØR: Ved årets start i fjor så den gamle kjøkkenbenken vår fra midten av 1800-tallet slik ut. Dette bildet er tatt julen 2007. Jeg hadde lenge snakket på å male denne hvit, men vi var begge redde for at møbelet skulle fremstå som nytt og at den sjarmerende slitasjen skulle bli borte. I mars gikk jeg likevel i gang - og ble godt fornøyd med resultatet. Maleteknikken lærte jeg av Lantlivsanette. Trykk her om du er interessert i måte å male møbler på.


NÅ: Deilig å få den hvit slik at den passer mer inn i helheten. Og den gamle sjarmen synes vi også den fikk beholde.Det synes da at den har vært med en stund denne her?Riktig god uke fortsatt! Ta vare på dere selv og dem du er glad i! Klem fra Trine

12 kommentarer:

liven sa...

Herlige farger hos deg!!
og brudeslør er jammen dekorativt!!
Har fått litt rosa blomster inn jeg også nå........i forbindelse med jenten min sin bursdag.....og så tok hun lappen i går!!
Så da ble det litt blomsterkvaster her:o)
Skjenken din ble kjempefin den.....flott malt og godt resultat på de slitte detaljene!!

Ha en fin tirsdagskveld:o)

lavendel mio sa...

Her var det vår,nydelige farger.
Skjenken din vart råfin,et praktmøbel må jeg si.

Ha en fin kveld:)

Josefine sa...

Hei..så lekre bilder hos deg! Du har en såå koselig og flott stue! Så fin den skjenken ble.. og den franske lysekronen..wow..den var prikkern over i'en:) Nydelige blomster også. Ha en fin kveld, klem fra Josefine

home 4us sa...

Den skjenken ble skikkelig fin som hvitmalt!
Fin helhet i hele stua. Koselig du har det:)

Anonym sa...

Hei Trine :)
SÅ koselig å "besøke" deg i din vakre heim igjen:) Om du hadde det kjempefint i stova før...er eg enig i at den nye sofaen passa endå bedre i stova di/dokka . ...også den lysekrona...den var berre så NYDELIG..og eg skjønner at det må være ekstra kjekt når den var kjøpt på ferie i Frankrike...( eg drøymer om å få reise dit ...på hyggetur i lag med mannen;)
Og den skjenken din var berre såå fine...utrulig flott mala...såg ut som den var naturlig sleten (slitt:)
..Som deg har eg òg fått blomster som minner om vår i heimen..og det er så hærlig.. Brudeslør var eit godt tips...såg Hulda òg hadde laga ein sånn vakker bukett av det.. :)
Ha ei fine veke vidare Trine :)..alltid like koselig å kikke innom bloggen din !!
stor klem frå Johanne

Anonym sa...

Heia Trine, de vårlige bukettene var riktig fine. Flott tips å bruke brudeslør som en del av eller i hele buketten, det skal jeg sannelig kopiere. Den gamle skjenken ble fin og passet godt inn i helheten som du selv også skriver. Jeg synes også den var fin før maling, men jeg har jo sansen for litt trefarger i huset da...Den nye sofaen likte jeg kjempegodt, og må innrømme at jeg synes den var finere enn den gamle dere hadde. Ellers har du et nydelig hjem, og jeg koser meg med bildene dine. Synes også at utebildene i forrige innlegg var nydelige. Jeg har vært på plantasjen og kjøpt meg noen inneplanter, deriblant en eføy og et fikentre, begge var på tilbud, investerte også i noen nye potter, synes det ble riktig så fint etter at de ble satt på plass. Nå ser jeg frem til litt lysere tider, med løkblomstringen som det neste store høydepunktet. Ønsker deg og dine en fin kveld videre, klem Britt fra Trondheim

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Trine ! Det var herlige forandringer! Deilig med fornying og sjenken ble skikkelig slitt, hi hi og stilig.
Har ikke gjort så mye her hjemme, jobber med saken og i dag har jeg vært flink jente, til og med fått vasket gulvene, fnis!
Trodde jeg hadde fått fjernet julepynten, men har sett meg blind på pepperkakehjertene i vinduet, at det er mulig!... men skal si deg , i dag er den første dagen jeg har vært hjemme og det har vært noenlunde godt dagslys, det hjelper ;o)
Klem

lavendel mio sa...

Hei!! Har noe til deg inne hos meg:)

Go helg:)

[morgrethe] sa...

Ja, se her har det vært forandringer i stua i 2008. Du har det så pent Trine. Enig med deg at det blir tomt når julepynten ryddes bort.

Gleder meg til å møte deg på Poesi snart.

Kos deg i helga!

Klem (morgrethe)

Unknown sa...

Hei
Jeg har tittet inn hos deg...koselig blogg du har. Du er velkommen til å besøke min blogg og se bilder fra boken Sjarmerende Gjenbruk som jeg har laget sammen med Hanna.
Klem...Ellen

Tvert-om-tanten sa...

Hei!

Det ble jo en ny stue, det, med ny sofa og nytt bord! Veldig fin sofa =)

Anonym sa...

Heia igjen Trine, lenge siden innlegg nå, jeg savner deg nå litt jeg da, håper alt bra med dere :-)
Britt fra Trondheim