lørdag 18. april 2009

Herlig vår!

Gårsdagen var en skikkelig herlig vårdag! Sola skinte fra skyfri himmel og varmet deilig. Vi spiste pizza ute på terrassen etter jobb, og man fikk sånn deilig vårfølelse i kroppen. Ah, nå er det endelig sånn skikkelig skikkelig vår!!!!
Senere på kvelden fikk vi besøk av gode venner. Vi var åtte stykker samlet rundt kaffebordet, og hadde en så kjempekoselig kveld sammen. Venner - hva skulle man gjort uten?

Bordet ble dekket av blant annet de tyske Bavaria-koppene kjøpt på loppemarked i fjor. Glassene fra Laura Asley som vi kjøpte på kjærestetur til London for en del år siden, er alltid koselig å kunne pryde bordet med.

Men det koseligste er vel å kunne sette frem en nyplukket bukett med vårblomster! Disse stod i hopetall i en skråning på veg hjem fra jobben i går. Måtte bare stoppe bilen og sette meg ned og plukke noen. Helt skjønne og yndige er de, og navnet vårpryd er det ingenting å si på.
En nyutspurnget stilk av Mårbacka er også nydelig å hvile øynene på. Så lenge man har pelargonier i huset, reduseres turene til blomsterbutikken betraktelig. Derfor kan man si at å dyrke pelargonier faktisk er god økonomi!


Sånn ser det ut i glassverandaen vår om dagen. Det er frodig og grønt og ikke minst svært så vårlig. Stiklinger av forskjellige pelargonier fyller små plantebord. Det er en tid full av optimisme, forventing og glede over alt som vokser og gror!
Minidrivhusene i vinduskarmen er fulle av små søte planter som vil opp og frem her i verden. Det er bare å passe på, stulle og stelle om de bitte små, og hjelpe dem frem til store vakre planter. For den som er interesset, kan årets såliste leses tilslutt i dette innlegget.
I dag oppdaget jeg at kløverplanten som jeg har fått av ei god venninne, har fått sin første blomst. Å, den blomstrer alt! Vi kikket jo på den sammen i går kveld, men da var det ingenting å se, men i dag - en liten blomst. Så koselig!! Denne er en god gammel plante fra min venninnes oldemor, og en hardfør liten sak som tåler overvintring uten tilsyn av noe slag. Selv trodde jeg at nå hadde jeg passet for dårlig på den i vinter. Den virket helt tørr, og bare to tre stilker ble grønne da jeg gav den vann. Men plutselig en dag jeg kikket på den, så var hele planten grønn og vital igjen. Og i dag bød den altså på sin første blomst.I år hadde jeg egentlig ikke tenkt å så særlig mye. Men da jeg fant frem såutstyret mitt og kikket på hva jeg hadde av frø, hadde jeg en del frø igjen som jeg ikke hadde hjerte til å kaste, men heller ville prøve å så. Derfor ble sålisten for 2009 disse sortene:

Akeleie (hentet frø fra egen hage)
Codonopsis Clematicle (håper sortsnavnet er riktig - litt utydelig avskrift...)
Pulsatilla albana (ikke spirt)
Iris (frø fra egen hage - få frø har spirt)
Martagonlilje (mørk rød - kun to frø har spirt)
Martagonlilje (ikke spirt)
Valmue Orentale (to forskjellige sorter)
Kvann rød (ikke spirt)
Poppelrose Mont Blanc

Ettårige:
Skjermsløyfe (ettårig)
Valmuer Black Peony
Sørgeenkeblomst
Lobelia (lys blå)

En god og herlig vårhelg ønskes dere! Klem fra Trine

16 kommentarer:

in my garden sa...

Ser det spirer godt hos deg også,veldig artig.
Ja og venner hva skulle man gjort uten!

ANETTESHUS.COM sa...

Så nyyydelige bilder, Trine! De små hvite og blå blomstene var sååå søte!! Hva heter de?

Ha en fortsatt herlig helg!

Klem Anette:)

silje-sin sa...

Så nydelige bilder! Og du forteller alltid så koselig! Ja, nå ser det ut som våren har kommet -hurra! Ønsker deg en fortsatt god helg! klem fra silje.

Ingunn sa...

Så flott blogg. Hit kommer jeg igjen.

Ha en fin søndag.

liven sa...

Hei Trine:o)
Ja nå er det vår og jeg synest det er den fineste tiden på året!!!
Den lysblå planten her var jo skjønn....kan ikke huske å ha sett den før!
Må være noe vi ikke har her vest det!
Jeg har sådd også....litt forskjellig som står og spirer!!
Prøver meg på det i år så får jeg se om det blir vellykket:o)
Er litt usikker med hensyn til prikling og slikt....og når det skal gjøres??
Stiklinger fra pelargonia er kommet med knopp.....en hver:o)
Og jeg kikker og kikker....:o)
Disse koppene dine var loppis var du jo heldig med....et godt funn!!
Her er massevis av loppiser nå....og neste søndag tenker jeg å ta en runde!!

Ha en fin søndag og håper du kan kose deg i hagen i dag:o)

Nina i Paradiset sa...

Nydelige bilder!
Jeg har ett nesten makent servise fra Bavaria, bare fasongen på koppene er litt anneledes. Love it!
La også merke til at du har så utrolig flott panel under blomsterbordet ditt! ;)
Sånn hadde nok kommet opp her også, hadde det ikke vært så innmari dyrt.

Ønsker deg en fin søndag!

Anonym sa...

Heia Trine, koste meg mye med innlegget ditt og fikk lyst til å skrive en kommentar med en gang. Det er frydefullt at våren er i anmarsj, og frø som spirer er noe av det mest vårlige som finnes. Gleder meg til å se hagebilder etterhvert. Staudene jeg bestilte fra Zimtrade ser riktig fine ut, og skal snart plante de ut. Blant annet bestilte jeg tre sorter spir, rosekattost, peon, storstjerneskjerm (rosarød "Lars"), to sorter veronika (aksveronika og kransveronika), hosta og noe annet. Bestilte også en engelsk rose (shropshire lad).
Du er fantastisk til å lage en fin stemning rundt deg, tipper gjestene følte det samme.
klem Britt fra Trh

Tonerose sa...

Herlige bilder! SÅ nydelig vårprydblomstene var! har ikke sett sånne før jeg, er jo ganske fersk i hageverdenen.. Men utrolig søte var de!!

Er det ikke vidunderlig nå som våren endelig er her? Deilig å kunne styre litt på ute i hagen igjen, og nyte sola!

Ha en strålende ettermiddag! :o)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Snille snille deg, det er som å komme til Paradis for en hageelsker å komme inn hit til deg. Grønt og frodig overalt. Fantastisk koselig innlegg.
Ha en ny fin uke.
Klem

Tee of Vinnord Cottage sa...

Nydelige bilder :) Jeg ser du nyter dagene, med vårvarme og grønne løfter :) Det gjør jeg og... bor nesten på verandaen... men nå gjelder det jo å ta dagene saaakte, nyte de... plutselig er det jo vinter igjen... huff... ha ha... Ha en finfin uke!

Lisemoren sa...

Skal si du har laget det lekkert til.Jeg likte så godt de små vasene dine Jeg er så enig så enig i at det er lurt å ha pelargonier i hus. I år har jeg overvintret og tatt stiklinger av dem for første gang, og det gikk helt fint.

Ellers liker jeg så godt den vinterhagen/glassverandaen din, skal si det var frodig der. Her står alt i stuen, og noe er allerede satt ut, det er mildt her i Bergen heldigvis. Ha en fortsatt flott vår : )

Grip dagen sa...

Her spirer og gror det!
Vet du hvor jeg har mine kasser med spirende frø?! På syrommet! Der har jeg to store vinduer, så de får godt med lys. Men jeg har jo noe redusert arbeidsflate da...

Knaggen du spurte etter kjøpte jeg hos www.hageliv.no.
Ho er dessverre i ferd med å avslutte butikken sin, men har ho flere igjen, selger ho de sikkert. Den kostet kr 30!

Lykke til videre med spirer, blomster og herlige vårdager!
Klem Marit

Aina sa...

Så koselige bilder fra deg, spirer og gror så flott.
Likte de koppene og glassene dine også.
Ha en fin mandag!

lavendel mio sa...

Så koselig det er hos deg:))
Nydelige bilder...den glassverandaen har jeg sansen for, så herlig med alt som spirer og gror:)
Go tirsdag,klem:)

Anonym sa...

抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,主機代管,虛擬主機,專屬主機,實體主機,獨立主機,網域申請,網頁空間,推薦虛擬主機,網域,網域註冊

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.