søndag 6. september 2009

Høstlig inspirasjon i inngangspartiet

Dagen i dag har vært helt herlig! Sola har varmet og høsten har vist seg fra sin desidert flotteste side. Jeg kjente stor inspirasjon til å stulle og stelle litt ute, og storkoste meg mens jeg holdt på i dag. Flyttet noen blomsterpotter hit og andre dit. Sentrerte litt mer rundt inngangspartiet hvor man jo helt sikkert ferdes hver dag, slik at plantene fremdeles kan nytes.
Velkommen til oss! Stig opp steintrappa og inn i bislaget. Blomster, vannkanner og lykter møter deg på veien...

Kafèsettet kjøpt på ferietur i Danmark for noen år siden, har fått noen små grønne høstplanter i vaskevannsfatet av emalje. Noen epler fra hagen er lagt på bordet, og vitner tydelig om årstiden vi er inne i...Satte hit noen andre småting også som før befant seg på terrassen. Vi oppholder oss jo ikke så mye på terrassen lenger, så jeg valgte å endre plassen til noen av disse små stemningsskapende tingene slik at jeg kan ha glede av dem enda en stund utover høsten.Kom over billige krystantemum i går. Koselig med noe nytt! Den dyp lillafargen er helt skjønn farge nå om høsten. Trekassa er ny hos meg og den synes jeg er kjempefin, både fasongen og patinaen den har.Den grå fargen på treverket er bare superfin mot den nydelige lillafargen på blomsten.Hele denne helga har vært så bra! I går var vi på Sveinhaug gård i Ringsaker på hagehistorisk marked. Det var en så koselig og landlig stemning der, og jeg storkoste meg blant utstillere som Skafferiet fra Helgøya, Fruens Vilje fra Lillehammer, I Gros hage (kjent for mange hagebloggere vil jeg tro). Bildet er en del av Fredholms besøkshage, Søstrene Mylius og landskapsarkitekt Late hager alle fra Toten/Lena. Man kunne få kjøpt og få råd til både hus og hage og ikke minst treffe mange likesinnede mennesker - som også er glad i hage og et landlig liv! Man måtte bare bli inspirert - iallefall fikk jeg en real dose! Noe som gav seg utslag i litt mer høstlig inngangsparti - og litt ellers rundt i hagen også, men det får jeg vise en annen dag.
Ønsker dere alle inpirerte dager i høsthagen! Klem fra Trine17 kommentarer:

Lisemoren sa...

Lekkert :)

My home is my Castle sa...

Så nydelig du har pyntet :)

Klem,Kari

liven sa...

Høres kjekt ut med marked...godt med inspirasjon nå på høsten!!
Kjempekoselig i inngangspartiet ditt og denne kassen var nå vel fin!!
Har pyntet litt på en herlig lørdag men nå regner det igjen her.....mister litt piffen da!!
Ønsker deg en fin dag og ny uke Trine:o)

Therese fra huset med de rare i sa...

Så fint det har blitt!! Jeg er så misunnelig på alle som har et fint inngangsparti.. jeg får det virkelig ikke til:P

Hverdagen vår sa...

Så flott du har pyntet, Trine:)

Ha en fin høstdag!

Klem fra Eli

Drømmen om en eplehage sa...

Herlig, Trine!

Det ble både vakkert, innbydende og sier tydelig "velkommen til oss"

Følte meg litt inspirert, men hos oss er det meldt storm så jeg avventer ett par dager og ser tilstanden da ;o)

Det vinduet i bislaget er til å dåne over!

Sol og klem fra Tove

Nooria sa...

Så utrolig koselig du har gjort det! Jeg har ikke sluppet helt taket på sommerhagen, men jeg har kjøpt inn litt for høsten ;-).

Som mine dager er sa...

Nydelige bilder fra inngangspartiet. Og ikke minst har du pyntet så herlig. Jeg elsker slike bislag foran inngangspartiet og det står høyt på ønskelisten på mitt neste hus ;-)

Nyt høstdagene, måtte de bli like deilige som på disse bildene.

Klem fra Marit

silje-sin sa...

Det er så fantastisk hos dere, Trine! Til stor inspirasjon. Gleder meg over hvert eneste nye innlegg fra deg. klem fra silje.

Loccitane sa...

Jeg er bare såååå forelsket i huset ditt, det er bare så nydelig.
Så fint du har pyntet, tror nesten jeg flytter inn jeg, hihi!

Ha en strålende kveld.

Klem fra Line

Helen sa...

Hei Trine og takk for sist! Så hyggelig som vanlig hos deg. Bra du likte deg på markedet og fikk litt inspirasjon. Takk for at du viser så fint bilde fra standen vår.

Satu Jacobsen sa...

Hei
Jeg har kommet tilfeldig over bloggen din og synes du lager skjønne innlegg som jeg blir veldig inspirert av. Er også veldig glad i hagestell,håndarbeide og tråle loppemarkeder etter gamle vakre ting. Tiden strekker bare ikke til alltid,siden jeg har fem barn. Skal følge deg videre og gleder meg allerede til hva du skriver om neste gang.ØNSKER DEG FIN HØST!

Skogland sa...

Hei,
for et nydelig hus og vakker hage du har! *sukk*

Jeg titter nok snart innom igjen ;)

Ha en flott helg!

Hilsen Fru K

Malin sa...

Kjære venninne!
Flotte bilder som vanlig fra ditt dømmeslott-og hage!Minner om at du er blitt ett år eldre(og klokere og vakrere:))så profilen din trenger en justering... Stemmer i at det var et flott hagehistorisk marked vi overvar sist helg. Hyggelig å se at du bruker kløverblomsten(som har fulgt familien i generasjoner) i nye koselige arrangementer. Oldemor lever i aller høyeste grad videre.
Tusen takk foe all blomsterinspirasjon du gir!!
Malin

lavendel mio sa...

Så fint du har pyntet!!
Ta deg en tur hit og fikse med meg og du:))
Her har stormen og regnet pisket sund det meste...alle sommerplantene har fått bakoversveis.
Men i helga skal det ryddest med hard hånd:)
Vist det er mulig å gå ut da...
Ønsker deg en nydelig helg,klem:)

Min stil sa...

Nydelig inngangsparti. Skal snart pusse opp inngangspartiet hos oss, så da passet det jo fint med litt inspirasjon. Ha ei fin helg.
Klæm Susanne

charm design sa...

Så vakkert det var hos deg,nydelig inngangs parti.
Ja her må man jo bare føle seg velkommen.