tirsdag 24. november 2009

Kjøkkenliv

Jeg synes alltid det er interessant å lese om repotasjer om kjøkken i interiørbladerblader eller se kjøkkeninnlegg i bloggverdenen for den del. Mitt eget kjøkken har jeg vist noe av på bloggen min, men særlig ofte er det ikke publisert. Da mannen min og jeg flyttet inn på vårt lille småbruk for akkurat 14 år siden, valgte vi bare å male det gamle Noremakjøkkenet som stod der. Det var så mye annet som vi vurderte som enda viktigere å restaurere de første årene. Og årene gikk...


Vårt gamle Noremakjøkken fra 60-tallet er vel ikke akkurat drømmekjøkkenet og vi har lenge ønsket og planlagt nytt kjøkken. Til våren har jeg store forhåpninger om at det blir et mer funksjonelt og tidsriktig kjøkken i sveitserhuset vårt. Den veggen man ser på bildet under skal også bygges ut litt slik at kjøkkenet blir litt større.

Litt nips gjør seg på kjøkkent også. Jeg er svak for små hyller til å sette sjarmerende og stemningsskapende ting på, og helst også til å henge noe under. Denne gamle hylla har fått beholde sin orginale maling i en sart grønn-turkisfarge. Skikkelig sjarmerende og fin farge, og jeg synes også det er hyggelig å beholde noe orginalt som ikke behøver å males hvitt.

Gamle kjøkkenredskaper, gjerne emaljerte, går rett i hjertet på meg! Da jeg kom over gamle emaljerte hvite redskaper som denne raspen og sila i Vikingskipet på marked for noen år siden, så måtte jeg bare kjøpe! Lyktene under hylla er kjempekoselig å tenne, særlig nå i mørketiden blir de brukt en del.


Oppå hylla står en grønn gammel kaffeboks i blikk som jeg nettopp har kjøpt på loppemarked. Flaska med olivenolje er et hyggelig minne fra et lite sted i Provence som jeg kjøpte da vi var der i fjor sommer, en søt gammel fyrstikkeske og ei krukke med blått dekor som gir meg sånn god landlig kjøkkenfølelese.
På kjøkkenbordet står ei krukke med en bukett av oktoberbergknapp fra hagen sammen med ei lykt fra Lene Bjerre. Den er jeg glad i. Ganske så snart skal hyasinter i terracottapotte og mose pryde kjøkkenbordet vårt. Gleder meg!Det skal nåklart bli herlig når vi etterhvert får nytt kjøkken. Det er noe vi har snakket om og gledet oss til så lenge. Det skal bli malt faspanel på veggene og selve kjøkkeninnredningen blir i malt heltre. Ganske enkelt og så autentisk som mulig vil vi gjerne ha det.
Samtidig er jeg jammen glad i dette gamle Noremakjøkkenet også! Jeg synes det har sin sjarm og når alt er på stell her inne, kan jeg faktisk kjenne at det er riktig så koselig rundt meg.
Vips, plutselig ble det lysere i rommet og forsommer! Jeg hadde noen kjøkkenbilder liggende som ikke er vist før. Deilige tider med steinbedplantene i blomst utenfor vinduet!
Husbonden hadde laget ferske blåbærmuffins med melisdryss som jeg la under osteklokka.
Skikkelig gode husker jeg de var!


Det siste bildet ble litt mørkere enn det som godt er, men viser mer av kjøkkenet så derfor tok jeg det med.
Det er jo like før vi mange av oss går i gang med mer juleinspirert kjøkken. Julegardinenene skal opp og min tradisjonelle kjøkkenjulepynt skal lage julestemning her inne. En herlig tid vi har i møte dette også!!!! Kos deg med pyntingen til advent! Klem Trine


15 kommentarer:

liven sa...

Et kjempekoselig kjøkken du har Trine!!!
Fine gamle saker er så fint å pynte med!1
Er heldig å ha funnet slike gamle ting på loppis og samlermessen i høst!!
Fikk nytt kjøkken i fjor og er så fornøyd med det!! Mitt gamle var i en elendig forfatning!!
Ja nå starter snart adventstiden og da er det så kjekt å pynte på kjøkkenet!!
Takk for titten og kos deg masse i førjulstiden:o)

Mathildes søte liv sa...

Synes kjøkkenet ditt er skikkelig koselig jeg:-)

Susanne sa...

Så koselelig og stemingsfullt kjøkken:D
-Susanne

Christinas låvebutikk sa...

Kjøkkenet ditt var veldig koselig!!
Ha ei fin uke inn i adventstiden!

Margrethes hus og hage sa...

Du har et koselig kjøkken med mange hyggelige detaljer. Den lysturkise hyllen var jo bare kjempesøt :)

Hilsen Margrethe

Maliva`s verden sa...

Helt enig..kjøkken synes jeg også er et av de rommene jeg synes er mest spennende å se repotasje fra...og ditt var kjempekoselig med mange fine detaljer.Maliva

Jannes lille sted sa...

Hei:) Syns kjøkkenet ditt så både koselig og lunt ut fra bildene du viste! Også så mange flotte ting du hadde der.
Pusset selv opp kjøkkenet vårt i sommer/høst og da jeg fikk se siste bilde du la inn av kjøkkenet ditt syns jeg det lignet litt på det vi hadde. Vi hadde også disse skjeve overskapene, og kjøkkenet vårt var blått.
Personlig syns jeg kjøkkenet vårt var grufullt, helt forferdelig og jeg klarte aldri å kose meg der inne, noe jeg syns er viktig. Nå med nytt lyst og koselig kjøkken er det bedre :)

Håper du får en fin dag
Klem Janne Mereteh

Som mine dager er sa...

Veldig lunt og sjarmerende kjøkken Trine. Du har så mange lekre stilleben at jeg sukker henført. Dette kan du. Kos deg med kjøkkenet ditt du ;-)

Klem fra Marit

Mia sa...

Hei på deg, Trine! Lenge siden jeg har gitt lyd fra meg (selv om jeg er innom en gang iblandt for å se etter siste nytt hos deg. Bør nok være flinkere til å lege igjen spir etter meg også... *kremt*) Kjempekoselig kjøkken du har, Trine, masse hjemmekos og herlig stemning. Du vet, det er ikke nødvendigvis det nyeste og flotteste som gir en en følelese av velvære og hjemmekos.

Grip dagen sa...

Husker vi også hadde lignende kjøkken da jeg var liten. Det er nok mange som kjenner gode minner når de ser slike skyvedører.

Jeg har jobbet på Norema som tegner og selger. Men det var etter de dørene var ute av produksjon... Da jeg jobbet der var det lutbeiset furu som var det aller hotteste.

Du har mange gamle ting på kjøkkenet som gir høy kose-faktor. Jeg er også storsamler av gammelt kjøkkenutstyr. -Og det er i daglig bruk.
De sarte pastellfargene gir skikkelig landlig følelse. Flott!

Ha det fint, og bon apetit!
Klem Marit

Aalerud Stall sa...

Hei Trine!

Takk for sist, det var toppen å ha besøk av deg og Hanne :-)
Kjøkkenet ditt er kjempekoselig, men det er jeg helt sikker på at det nye kjøkkenet blir også, for du har sansen for å lage en god stemning rundt deg!

Vil bare minne deg på juleshowet vårt, som finner sted i ridehallen i morgen kl. 18.30. Der blir det oppvisninger i western, dressur, kvadrilje, turning på hesteryggen, servering av gløgg og pepperkaker og så kommer selveste nissen kjørende med litt godis til barna! Har dere mulighet så ta gjerne en tur :-)

Stor klem fra Britt :-)

Skräddardotter sa...

Väldigt likt mitt kök!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg!
Hvordan er det med deg da? Er i ful sving med julegreier tenker jeg.
Synes kjøkkenet ditt er så koselig og utrolig mange fine saker som du har!
Men forstår, har man først satt seg i hodet at man ønsker seg nytt blir det kjekt å glede seg samt planlegge nye prosjekter.
Ha det godt.
Klem

Anonym sa...

Hello,
I believe that the white dish with the blue flower pattern is an "Arabia" item - they are well-known Finnish antique items and people like to collect them - they are worth quite a lot of money and adorable :-)

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er