fredag 8. januar 2010

Vintervakkert!

Det er så utrolig nydelig ute om dagen! Og kaldt! Gradestokken har vist seg under -20 grader i en del dager nå, ja helt ned i -30 faktisk. Men det betyr jo også svært vakre omgivelser. I dag har sola skint og det var helt strålende ute!

En del av eiendommen i vinterskrud. Søyleospa i forgrunnen ble plantet høsten 2000 og har stått høyreist i årevis allerede.

Jeg tenker litt på rosene mine nå som det er så kaldt. Heldigvis har de et godt dekke med snø over seg, så jeg regner med de fleste holder stand og overlever kuldeperioden. Jeg vil så gjerne ha med meg alle rosene mine i en fantastisk roseprakt til sommeren!
Hekken som rammer inn den øverste hagen, serbergrana og et av epletrærne strekker sine nye skudd mot en skyfri blå himmel. Det er så nydelig når alt er innhyllet i rim og frost slik som nå. Rene winterwonderland!Ei staude står innhyllet i rimkrystaller. Sollyset siles gjennom hekken og ut på den urørte snøen i hagen. Jeg synes det er viktig å ta seg tid til å stoppe opp og la seg begeistre over slike vakre syn som naturen byr på. Jeg må hele tiden minne meg på det selv. Man haster så lett av sted, men naturen har jo så mye å by på.Katten vår er knapt ute om dagen. Han synes rett og slett det er for kaldt og velger istedet en mer behagelig variant foran ovnen eller i en stol. Her ligger han og strekker seg og glipper med øynene i en stol i glassverandaen. Det gode liv for en elsket familiekatt.

Glassverandaen vår bærer også preg på kulda utendørs. Nederst på innsiden av vinduene har det dannet seg et lag med rim. Mugga som står i vinduskarmen liker jeg godt. Om vinteren gir den meg asosiasjoner av isblå mugge med frostrose, mens om sommeren sklir den inn i blomsterprakten med sine deilige pasteller. Men mest av alt minner den meg om turen vi hadde til Anne Just sin Haven i Hune ved Blokkhus, Jylland i Danmark. Hennes praktfulle hage var en så herlig opplevelse, og jeg ønsker å komme dit igjen. Etter hagevandringen var jeg innom en butikk i nærheten og kjøpte denne mugga.

Inne i stua er det deilig og varmt takket være denne rundovnen. Den er stuas smykke og store varmekilde. Rundovnen stammer egentlig fra onkelen og tanta til mannen min i Alvdal, der den stod og nærmest rustet i kjelleren. Vi var så heldige av vi fikk den, og den flinke mannen min brukte tre uker på nidkjær restaurering før den ble satt inn i stua.Vedovnen stammer fra fra barnas oldemor og er gammel, stor og god, og rommer ganske mye ved. Julekrybba er akkurat fjernet på den hvite kommoden, og det kjentes godt å få det litt enklere i kroken der igjen.Det er på tide å begynne å gløtte litt i "Franske fornemmelser for nordiske hager" igjen. Gleder meg sååå til det er tid for vår og blomstring! Men enn så lenge må vi nyte hagen og naturen i vakker vinterskrud!


11 kommentarer:

My home is my Castle sa...

For noen nydelige bilder :)
ja det er vakkert, men kaldt nå...

Klem,Kari

Lisemoren sa...

Ja dette var bare helt praktfulle bilder. Særlig det første, det ser bare så fantastisk fredfyllt og nydelig ut, huset og hagen deres i vinterskrud.

Klem fra Lisemoren

Ingrid sa...

Nydelig vinterstemning... og et helt nydelig hus dere har - både ute og inne! :)

ANETTESHUS.COM sa...

Så nyyydelige vinderbilder! Huset deres er jo bare så vakkert!!!

Ønsker deg og dine en riktig god helg!

Klem
Anette:)

Anne (Moseplassen) sa...

Nydelige vinterbilder :D
Og skikkelige gamle ovner er nå utrolig pent da.

Nooria sa...

Huset ditt er bare så utrolig vakkert! Jeg må si at det ser ut som drømmehuset for meg.

Vinterbildene dine er også utrolig stemningsfulle.

Ønsker deg en fortsatt deilig helg!

Bluggi buggi blogg sa...

Å så mange flotte bilder. Det er helt sant, naturen er nydelig, vi må bare gi oss tid til å se det.
Dere er jammen heldig som har en så flott rundovn. Den er misunnelsesverdig ;)
Ha en fin dag.
Trude :)

Thusnelda sa...

Nydelige vinterbilder, og godt å ha ein så god (kjempeflott) vedaovn, den hølder nok varmen i huset. Har våre inn om bloggen din før og synest det er hyggelig. Huset er ein drøm, gleder meg til du begynner med hagen, om rosene klarer seg er veldig spennande. Legger deg til blogglista mi så du ikkje forsvinner.
Ha ein fin dag.

liven sa...

Nydelige bilder Trine!!
Her har det også vært vakkert vintervær i lang tid!!
Siden det ennå bare er januar så nyter jeg snø og kulde....men ser frem mot vår selvfølgelig :o)
Håper mine nye roser klarer vinteren....men med et godt snødekke går det nok bra!!
en kjempeflott ovn dere har....som et smykke i stuen :o)
Ha fine vinterdager.....og kos deg med litt hagelektyre :o)

salige lavendel sa...

Så pent hjem du har! Likte godt puse-bildet også.

Fru Rosas Hjem sa...

For et herlig flott hus du har:) Var innom Emmelines blogg og så fikk jeg øye på bloggen din:)
Her kommer jeg til å titte innom flere ganger:)