tirsdag 9. november 2010

Inspirasjon til høstlig inngangsparti

Vi er inne i den siste høstmåneden, og man kjenner det er skikkelig senhøst. De siste dagene har vært strålende, gnistrende og solfylte høstdager. Helga som gikk bød på ei sol som varmet om dagen og en del kuldegrader om natta. Jeg holdt på litt utendørs, og lot meg bedåre av noe så enkelt som rimete nedfallsløv liggende på gressplenen. Med skimrende perlesukker som omsvøper både løv og gress, blir naturens forfall et vakkert blikkfang.

Bladene fra rosehagtorn har nærmest blondeblader i fine brunsjatteringer. Som herlig kontrast stikker et lite grønn- og hvitbroket blad fra en krossvedplante frem.Å holde på i hagen en frisk og solfylt høstdag, gav meg inspirasjon til å gjøre litt med inngangspartiet. I ukesvis har vi måttet bruke glassverandaen som inngangsparti i høst, fordi trappa vår sto i fare for å rase sammen i forbindelse med utgravinger under huset, og derfor kjennes det ekstra godt å kunne gå inn den vanlige veien, ikke minst også for glassverandaen sin del!
På ferie i Tyskland og Danmark i sommer, ble dette smårutete jernvinduet kjøpt. Vi kom over flere fine jernvinduer på turen vår, men det ble dette og et lite koselig formet som en halvmåne som ble brakt med hjem. Den opprinnelige planen vi hadde med dette vinduet utgår, så per i dag vet vi ikke helt hva vi skal bruke det til, men det kommer nok. Det lille halvmåneformede skal settes inn i vår nye kjellermur, og det tror vi kommer til å bli sjarmerende.

Gammelt jernvindu mot nedfallsepler fra hagen i ei lita trekasse.

De siste årene har vi prøvd å få med oss bruktmarkedet på Biri travbane i august, så også i år. De helt store kjøpene og de helt store varpene ble vel ikke gjort, men jeg sørget for å få kjøpt flere gamle trekasser, og en av dem er denne fra Goimen (er det ikke det som står da?) brenneri eller "Brænderi" som det står på gamlemåten.
Hyggelig å bruke ei ekte, solid trekasse fra eldre tid her ute på bislaget nå, men etterhvert tenker nok den havner på et av gutterommene til oppbevaring av blader osv.

Gamle norgesglass var det mye av i den opprinnelige kjellerdelen på huset, og man finner alltids noe man kan bruke dem til, både ute og inne.


Det er alltid fint med inspirasjon til små forandringer, og godt kjentes det å få "rusket opp" litt i bislaget og få innredet mer i takt med årstiden. Inngangspartiet er nå også viktig at tar imot en med god stemning, lunhet og trivsel når man kommer.
Ha det fint alle dere! Klem Trine12 kommentarer:

liven sa...

Koselig i inngangspartiet ditt Trine!!
Har ofte kikket på gamle innlegg hos deg til å få inspirasjon til pynting :o)
Heldig med kassene....synest det er vanskelig å finne slike koselige gamle kasser!
Her er det frost og litt snø...synest vinteren starter tidlig i år...men men....ikke så mye å gjøre med det!!

ha en fortsatt fin uke :o)

Lisbeth (countryliv) sa...

Det indgangsparti ser rigtig hyggeligt ud og jernvinduerne er ret fine. Her har frosten også været forbi så mit indgangsparti trænger også til en opløftning, det må blive i næste weekend:)

Mitt hvite hus sa...

Rimfrost er vakkert...

og du og du så fint du har gjort det utenfor hos deg... det vinduet var bare så fint.. kikker etter slike jeg også...

kassen var flott.. ikke så lett å finne..

Håper du får en fin dag.:

klemmer

M.E.V. foto sa...

Koselig inngangsparti og vakkert med frost på bakken:)

Therese fra huset med de rare i sa...

Så nydelige bilder du viser og hyggelig inngangsparti!

Man merker godt at det nærmer seg vinter ja:) Og nå har snøen kommet også. hyggelig spør du meg :) Men spørs vel om den ligger ut deseber...

Ha en fin høstuke!

Margrethes hus og hage sa...

For et koselig inngangsparti :) Så mye fint som ønsker velkommen!

Og det er vakkert med rim på bladene. Må bare nyte slike små detaljer.

Ønsker deg en fin dag. Hilsen Margrethe

Kjersti sa...

Hei Trine! Endelig fikk jeg somlet meg til å besøke bloggen din...Er så mye å gjøre nå vettu ;o)
Koselig blogg du har! Bislaget ditt ble jo kjempekoselig med høstlig inspirasjon. Koselig å ta i bruk de gamle tingeen som trekasser, melkespann, Norgesglass mm. Skal love å besøke deg snart igjen...
Klem fra Kjersti

Monica fra Koseleg sa...

Kjempekoselig! Jeg er enig med deg- det betyr mye å få en slik "velkomst". Så heldig du er som har overbygd inngangsparti! Det står høyt på ønskelisten her. Ikke alltid lett å få det til slik jeg ønsker når "pynten" må stå ute i både regn og vind. Jeg har forresten notert meg oppskriften på "kaffi- drysset ditt. Gleder meg til å prøve

liven sa...

Har du lest Cecilia Samartin sine??? Det er bøker som er vanskelig å legge fra seg!! Selges nå som pocketbøker i dagligvarehandelen bl.a......

Ha en fin helg Trine

Anne sa...

nydelig!:)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du og du så koselig du gjør det! Her må man virkelig føle seg velkommen!! Her er det både lunhet og masse sjarm!

Ha en riktig fin helg, Trine!

Klem fra Hjørdis

June J. Larsson sa...

Hei Trine!
Inngangspartiet ditt er jo så vakkert i utgangspunktet, men det er jo ingen tvil om at du gjør det enda lunere og understreker den nostalgiske stilen ved måten du pynter og dekorerer på. Det står liksom skrevet "Kom inn! Her er det kooooselig!" med STORE bokstaver over hele arrangementet ditt! Ingen tvil om at man gjerne vil inn en tur der! :)
Den krakken er så fin! Er den gammel? Eller ny etter gammel mal?

Når det gjelder trekassa så tror jeg kanskje at det står "Holmen Brænderi"..? Det var iallefall et gammelt brenneri på Gjøvik som het det.
Jeg er forresten også i "brænderi-bransjen" idag: har laget et innlegg om Brænderigata på Løiten Brænderi/ Løiten Lys.
Jeg har imidlertid fått tilbakemeldinger om at det er flere som av en eller annen grunn strever med å komme inn på bloggen min nå om dagen. KJekt med tilbakemeldinger. :)

Riktig god helg!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier