mandag 14. mars 2011

Kjøkkenglimt!

Jeg har holdt kortene om min nye kjøkken inntil brystet lenge nå. Men her kommer i hvertfall en liten sniktitt. Flere har ymtet frempå flere ganger om å få se, og det er koselig at noen viser interesse. :-) Det er dessverre ikke skikkelig ferdig enda, listverk mangler, ledninger henger og slenger, gardinger, samt en del av mine gamle skatter av ting og tang som er med og tilfører sjel i rommet. Det står stille på den fronten, da det er kjølerommet som har min manns fulle oppmerksomhet for tiden.

Men kjøkkenet vårt er nå i bruk, og har vært det noen uker nå. Og jeg er så fornøyd!!! Og glad!!! Og stolt!!! Og føler meg så heldig og priviligert!!!
De som kjenner til Lidhults kjøkken, ser at vårt kjøkken er sterkt inspirert av denne kjøkkenleverandøren. Vi falt for Lidhults måte å lage kjøkken på, hvor skroget synes godt mellom skuffer og skap. Slik var det jo fra gammelt av, og da har det lett for å falle i god jord hos oss. Det synes på bildet at vi er fremdeles i prosessen, og det er like greit synes jeg, for slik er det.

Jeg er kjempeglad for vitrineskapene vi har, hvor koselige gamle tekopper og søte glass kommer til syne, og ikke bare lukkes og gjemmes bak tette skap.Noen få pastellfargede primulablomster i ei søt lita medisinflaske på kjøkkenbenken. Lite som skal til for å skape vårfølelse - og kjøkkenlykke!Jeg måtte le da jeg leste på en blogg at denne vasken kalles for "bloggvasken". :-) Men du, så fornøyd jeg er med denne doble porselensvasken! Den er kjøpt på Ikea og kostet derfor ikke skjorta. Under har vi en romslig skuff under til søppppel. For en forskjell fra slik vi hadde det før!

Mitt vidunder av en kjøkkenvask er stor og med god dybde slik at om man har noen småting nedi den, synes det ikke lang lei. Og for ei som hadde propp med lenke for å tette vasken i den forrige oppvaskkummen, kjennes det helt flott å gi bunnen et lite trykk og så er vasken tett. Jeg er mektig glad for krana vi har fått også. Vi bestilte fra England fordi vi likte den så godt. Men da firmaet ikke ville sende til Norge, var vi mer enn heldige da mine engelske søskenbarn kunne motta krana og ta den med seg til oss bare dager etterpå.
I 90 graders nostalgisk stil med bølger og kuler og tohåndskran til varmt og kaldt vann, er denne krana av merket Franke ei kran jeg synes sto godt til den rektangulære vasken.
Søte perleblomster i potte er et must for meg hver eneste etterjulsvinter/vår. I bakgrunnen skimtes den gamle opprinnelige murveggen av håndbanket teglstein som kom til syne da vi rev bort eternittplatene som lå over. Vi elsker veggen som den er, rustikk og ganske ujevn, men skikkelig herlig kontrast til de lyse panelveggene ellers i rommet.
Er det et sted jeg for tiden oppholder meg mye når jeg er hjemme, så er det i dette kjøkkenet. Eller allrommet som vi ynder å kalle det. Det har blitt et oppholdsrom i mye større grad enn før, ja, virkelig husets hjerte slik man leser og hører om. Overgangen fra "kjøkken" på vaskerommet og å stå med oppvasken i utslagsvasken er stor, og jeg er så utrolig glad for dette kjøkkenet. Vi er i ferd med å få vårt drømmekjøkken!

Klem fra Trine


9 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

For et nydelig kjøkken :) Så koselig at skroget danner rammen, og er synlig. Det var kjempeflott! Vakker vask og kran.
Gleder meg til å se fortsettelsen :)

Mitt hvite hus sa...

herlighet Trine... et fantastisk flott kjøkken... så hyggelig at deler det med oss..

Jeg liker vasken veldig godt.. Kunne godt tenkt meg det selv..men vi har vasken i hjørnet og da funker ikke det..

Stilig kran.. ligner på fasongen våres..
jeg kan bare tenke meg du nyter hvert minutt i dette rommet nå..

kos deg masse..

Klemmer

Catje sa...

Åh! Drømme drømme drømme! Dette ser ut som om det er klippet ut av min inspirasjonsbok! Grattis med nytt og flott kjøkken!

Catje

liven sa...

Hei Trine!
Endelig fikk jeg kommet meg inn å kommentert hos deg...litt vel travelt her for tiden!
Ser ut til å bli et nydelig kjøkken....kjempefin vask og krane....sukk....Koselige dører også!
Aner jo såvidt muren i bakgrunnen også og tenker det er så fint med den til kjøkkenet ditt :o)
Tenker du koser deg i det nye kjøkkenet ditt....og bare vis mer :o)
Klem fra meg !

Frua på Kaulum sa...

Så fint dets er ut Trine! MOrsomt å få ta en titt inn, sjekker jevnlig om det har kommet kjøkkenbilder hos deg :-)

Vi sal pusse opp kjøkkenet i løpet av de neste årene og må si jeg ble veldig glad i innredning hvor skroget er synlig. Vil passe godt å vårt gamle hus også.

Ha en fin vårdag!

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Trine! For et kjempe-flott nostalgisk og vakkert kjøkken dere har fått!!! Med bloggvask og alt;) Drømmekjøkken! Vil se flere bilder!

Ha en fortsatt fin uke!

STOR klem
Anette:)

Drømmen om en romantisk hage sa...

For en koselig blogg du har! Har lagt meg til som følger, og kjem meir enn gjerne igjen! :)

Med hilsen fra Catharina

June J. Larsson sa...

Ååååå, de små glimtene vi fikk se lover MEGET GODT!! Og den krana!!! Nesten vel verdt å SVØMME over til britene for å få tak i den - om man ikke er så heldig å ha engelske søskenbarn! ;)
Jeg ser fram til å se bilder av det heeelt ferdige resultatet! :)

Ha ei kjempefin helg!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Anonym sa...

Hei.
Herlige kjøkkenbilder inne hos deg.
Vi er i eininga til å bytte kjøkken, men det tar sin tid - eller vi har så mye annet som tar tid. En liten hilsen til deg inne hos meg om du tar deg en titt innom
Ha en fin uke.