lørdag 10. september 2011

Solfylt sommerfølelse og spennende helg for Trines hus og hage

Helgeværet har begynt fantastisk bra her i Hedmark hvor jeg bor. Nydelig solskinn i går, nesten så det lokker sommerfølelsen frem på ny. Middagen kunne spises ute terrassen igjen, etter dagesvis med bløte stolseter. Bildet er tatt inne fra allrommet og ut mot terassen.

I vinduskarmen står noen trivelige og nostalgiske kjøkkenting. Ei gammel kaffekvern, et gammelt nydelig sausnebb i Egersund stråmønster, kubbelys på skål av stråmønster, flittiglise i terracotta potte og pelargonium i gammel arvet hollandsk krukke. Ordentlig koselig når sola skinner og lyser opp både i vinduet og på blomstene utenfor.
Et lite stilleben på langbordet. Pelargoniene blomstrer jo så fint som bare det, lavendelen likeså, den har jeg nemlig vært flink til å knipe etter hvert som den blomstrer av. Da kommer det blomster på nytt. Noen tjærefløyelsblomster som har frøsådd seg, satte jeg i potte, fordi bladverket har så nydelig grågrønn farge mot den rustikke terracottapotta.Denne helga skal jeg være med på noe spennende. Stange vestbygd skal ha åpne gårder denne helga, og jeg har blitt spurt om å være med og bidra med en stand. Når man er en som liker å gå på markeder, får man lett mer enn man trenger selv etter noen år, kanskje noen som kjenner seg igjen en smule? Trines hus og hage er selvfølgelig navnet på min stand, og jeg blir å finne på Store Gillund gård med masse landlige og hyggelige ting, gjenbruk og nostalgi. Der får man også kjøpt hjemmelagd suppe med hjemmebakt brød til, stauder, pelargonier og man kan ta seg en hagevandring i den fine gårdshagen. Håper mange tar turen mot Stange vestbygd denne helga, da jeg tror at det oser av landlig stemning og av markens grøde rundt om på de ti åpne gårdene.
Jeg gleder meg såklart stort og håper sola stiller opp resten av helga også. Det ser da lovende ut foreløpig...Kanskje sees vi om du bor i nærheten? Ha uansett ei herlig helg!!! Klemmer fra Trine

5 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Nå har jeg kost meg med alle dine innlegg du har hatt mens jeg tok meg en pause fra blogglandia. Når jeg først kom i gang igjen, merker at jeg har savnet det.
Mange flotte og koselige bilder! Så spennende med stand, da:-) Du må fortelle hvordan det gikk. I tillegg håper jeg du viser resultatet på utemøblene som du har tenkt å male. Sysler med samme tanken selv.
Ønsker deg en riktig god helg!!
Stor klem fra Hjørdis

Mamsens hus sa...

Så fine bilder. :)
Spennende med egen stand da.
Ha en fin helg videre. :)
Klem

liven sa...

Heisann

Gratulerer med vel overstått bursdag...håper dagen var fin .o)
Så koselige bilder hos deg Trine....og heldig er dere med fint høstvær!
Liker så godt fløyelstjæreblomst!
Har letet i hagesentre og kataloger....men får ikke fatt på den!

Ønsker deg en fin søndag og du forteller vel fra helgen ??

Klem!!

mali-mo sa...

Kikke rinnom deg en liten tur, lenge siden sist jeg la igjen noen ord he rhos deg ;) Har kost meg med sommerinspirasjon fra din fine hage ;) Ønsker deg en flott søndagskveld!

Josefine sa...

Heisan..

Koselige bilder!

Håper det gikk fint med deg på markede, hørtes veldig kjekt ut..

Ønsker deg en flott høsthelg, klem fra meg