fredag 30. desember 2011

Året 2011 del 1

Da jeg satt og kikket litt på bilder fra året 2011 på dataen min i dag, fikk jeg, for det første bekreftet at jeg tar veldig mye bilder, og for det andre fikk jeg lyst til å legge ut en årskavaldade fra året 2011 på bloggen min. Dette blir min første årskavalkade, etter å ha blogget siden 2007.
Dette året har vært preget av husprosjektet vårt i stor grad. Året har innehold mye arbeid, og når man ser tilbake skjønner man at vi faktisk har fått gjort utrolig mye, selv om alt arbeid (frem til desember) har blitt gjort av oss selv på fritiden (mest husbonden som skal ha æren).

Januar viste seg med fremdeles vakkert vintervær og selv om vi nærmest bodde på en byggeplass, prøvde jeg å skape hygge i deler av rommene som ennå ikke var direkte berørt av restaureringen. I midten av måneden kunne min kjære og jeg reise på en kjempefin kjærestetur til Tallinn, Estland. Dit vil vi gjerne tilbake, vi likte oss så godt og syntes byen var helt fantastisk fin. I slutten av januar fylte veslegutten vår seks år.
I februar måned la vi nytt bjelkelag i hele etasjen og vannbåren varme på alle gulv, både i kjeller og i 1. etasje. Nytt furugulv er nå lagt og males fire strøk med bengalakk. Vi flyttet ut og inn ettersom huset var beboelig eller ikke. Tilbygget er isolert og dette er også måneden da vi tok i bruk kjøkkenet for første gang. Husker jeg bakte muffins på kjøkkenet i vinterferien og inviterte rørlegger og elektrikker på helt nybakte kaker.


Med mars begynte lengselen etter vår å bli stor, og jeg pynter mitt nye kjøkken med vakre narcisser. Det gamle kjøkkenbordet vårt har blitt gjort om til langbord, med gammelt understell og ny bordplate på 110cmx270cm. Rundt dette bordet skjer det meste, og vi opplever at allrommet vårt ble slik vi ønsket, nemlig hjertet i huset.


Med snøfri gårdsplass er det på tide å ta en skikkelig ryddesjau. Det hadde vi mange ganger i løpet av sesongen. Hele familien er i aksjon og vi prøver å få litt orden på ting rundt oss. De nye eikestolene vi kjøpte i januar, er fremdeles ikke ferdig malt. Å male 12 stoler tre strøk er en del jobb, og husfruen hadde noen timer i den nye kjelleren med prosjektet.
Og så var det blomster - i april kunne vi plukke buketter med både vårpryd og hvitveis ute. Herlig! April betydde påske og masse vårgleder og blomsterforventninger i glassverandaen.

I mai fotograferte jeg huset vårt utvendig med det nye tilbygget. Slik ser det fremdeles ut, men til våren skal det paneleres utvendig og vi får rekkverk øverst, slik at den mellomste sønnen vår får balkong ut fra rommet sitt. Jeg har tro på at det blir bra. Bjørka vår står med vårgrønt bladverk, og løkblomter og andre tidligblomstrende stauder spretter opp av jorda. Frukttrærne våre blomstrer i himmelsk skrud ei lita stund, mens på baksiden av huset venter en jobb etter gravemaskinens herjinger.

Fortsettelse følger...

God klem Trine2 kommentarer:

Elzie sa...

Vad trevligt att följa ert år. Många fina bilder på både blommor och arbete.
Önskar dig och de dina en fin nyårsafton och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram Elzie

Min Verden sa...

Tusen takk for hyggelig melding. Godt nytt år ønsker jeg deg! Det blir et fint år :) Vakre bilder fra året som gikk. Det er litt koselig å se synes du ikke? Hanne