søndag 12. august 2012

Sommeridyll med seilbåt i skjærgården

Vi har hatt en alldeles herlig sommerferietur i seilbåt sammen med fine venner. Som innlandskrabber er vi uerfarne med båtliv i skjærgården, men nå har vi fått oppleve det gode liv til sjøs! I skjærgården utenfor Kragerø har vi sett fantastisk natur og mang en sjarmerende hytte ved vannkanten. For oss som er så glade i gamle og nostalgiske hus, var det en opplevelse å seile forbi alle perlene og drømme om å være eier av både det ene og det andre....
JOMFRULAND
På øya Jomfruland var det også utrolig vakkert. Her kunne man låne sykler og sykle rundt på øya og det er det langsomme liv som råder. Vi hadde en rundtur på øya til fots i det nydelige øylandskapet.


Fyrtårnet som ble oppført i år 1838.

Her ser vi øya Stråholmen sett fra øya Jomfruland. Vi tok seilturen over til nok en vakker øy.
Seilbåten som fraktet oss rundt i noe av den fantastiske skjærgården som landet vårt byr på. Vennene våre har en 40 fot lang seilbåt og vi fikk skikkelig sansen for det maritime liv.

STRÅHOLMEN
Når du går i land på Stråholmen, er disse gamle husene noe av det første du møter. Øya har den samme fredfulle ro som på Jomfruland, og her er det er som om tiden står stille. Stråholmen er et utrolig nydelig sted med en spesiell atmosfære. Hit må vi bare tilbake en annen gang.
 Vi har fått se og opplevd en del av vårt vakre Norge fra sjøsiden, noe som har vært en helt ny erfaring for oss. Det har vært en helt herlig tur, gode opplevelser med familie og venner, fantastisk norsk natur og mye inspirerende gammel byggeskikk. Mange gode og verdifulle minner å gjemme på.

Klem Trine


6 kommentarer:

liven sa...

Hei
Så utrolig vakre omgivelser dere har seilt i. Den ene stedet nydeligere enn det andre.....vakker natur og vakre hus!
Tenker dere har kost dere ja :)
Ønsker deg fine sensommerdager Trine og takk for titten!

klem fra mewg :)

h.espe sa...

For noen fantastiske bilder du viser - forstår godt at at dere har hatt en deilig ferie, seilendes langs disse flotte stedene...

Ønsker deg en super ny uke!

Klem Hildegunn

Wenche Witberg sa...

Herlig!
Og takk for mange flotte bilder av skipperhus og andre perler! :-)

Undres på om ikke vi var på hytta da dere seilte forbi...... Tar dere turen igjen så er det hyggelig hvis dere stopper! :-)

Men det hersker ingen tvil; når været er bra er landet vårt helt fantastisk!

Klem Wenche

ZielonaMila sa...

Beautiful photographs, fantastic views, real magic. I am greeting

Grip dagen sa...

Her var det mange vakre motiv å drømme seg bort med. Men å feriere i en seilbåt! No way. Jeg er en skikkelig landkrabbe og blir sjøsyk så lett som bare det!
Men jeg ser at livet ved sjøen er flott. Det er så deilig med åpne landskap og høy himmel. Luftig og friskt.
Fortsatt fin sommer og god helg.
Klem Marit

Monica fra Koseleg sa...

Norge er jammen ett vakkert land- tenk å eie ett slikt sted?! Høres ut som om dere har hatt en flott tur!
Ønsker deg en flott ny uke!
Mvh Monica