mandag 29. oktober 2012

Detaljer

Mange vil si at det er detaljene som teller, og jeg stiller meg ikke helt uforstående til et slikt utsagn selv heller. I dette innlegget er det uansett detaljene det dreier seg om. Utsnitt av helheten er forøvrig noen jeg liker å feste til kameralinsen og jeg koser meg med å ta slike bilder. 
Inne i osteklokka med påskriften Chocolate har jeg endelig fått lagt dekorative plater med sjokolade. Dette er deilig fransk sjokolade som sikkert kunne tilfredsstilt en søthungrig gane, men i denne omgang er det kun estetikken som gjelder. Sjokoladestabelen, som ble kjøpt på kjærestetur til fantastiske Paris nylig, skal få bli liggende under osteklokka og tilfredstille øyet ei god stund i stedet.
 
 

 
 
Singer symaskinen er veldig dekorativ i seg selv, men tar gjerne i mot både lerkekvist med kongler og sinkhjerte.
 
 
Ei sjarmerende, hvitmalt hylle med to små skuffer av gammel årgang. Denne fikk vi av besteforeldrene mine for mange år siden og jeg er jo ekstra begeistret for den av den grunn. Jeg husker godt bestefaren min som hentet den fra uthuset deres og gav den til oss. Den gangen var den umalt, mens nå har den vært hvitmalt i åresvis og henger i stua vår med en gammel, rustikk nøkkel hengende til pynt på den ene lille knotten.


 
 
 
 
Et nærbilde av en liten bukett med roseknopper og noen kvister snøbær. Jeg ble overrasket da jeg så at Albarosen Maidens Blush hadde kommet med et par etternølende roseknopper nå i slutten av oktober. De måtte straks klippes av og bli med i buketten med vakre snøbær, slik at jeg fikk nyte synet av dem.
  


 
 
 
Den vakre smijernskrukken har fått fin patina siden jeg kjøpte den i Provence for fire år siden. Den kler godt planter som henger ned over kanten og myker opp inntrykket. Planten i urnen er en sedum, og skulle vel egentlig vært plantet ute i hagen nå, men jeg satser nok på at den overlever vinteren inne også.
I dag tidlig våknet vi opp til et hvitt vinterlandskap ute og kong vinter banker absolutt på døra. Litt tidlig for meg da, men mørketiden er jo over oss og det er koselig å tenne stearinlys når det mørkner utenfor vinduet. Kongler i bunnen på lykten synes jeg er dekorativt, lunt og hjemmekoselig. Imidlertid må man passe ekstra godt på når lyset har brent en stund så ikke konglene antennes, men foreløpig ingen fare...
 
 

 
Snart november, og tiden flyr så fort som bare det. Ta vare på hver en dag.

Klem Trine
 

7 kommentarer:

liven sa...

Hei Trine
Javisst er det detaljene som teller...og her var det mye koselig!
Naturlig pynt er jo så fint å pynte med nå utover....
Her er kaldt, og jeg er ikke klar for vinter ennå heller...vil ha høst en stund til :)
Ønsker deg en god dag...og en fin novembermåned.
Klem fra meg!

Brunt sukker sa...

Å HER VAR DET MASSE FINT!
HERLIGE DETALJER<3
ØNSKER DEG EN FIN DAG!
KLEM FRA ELI:)

Merethe sa...

Hei Trine. Så koselig høstpyntet stue du har. Ja vi fikk vist vinter fort og gæli her hos oss. Men det ble så vakkert,lyst og rent ute. Fine detaljer du viser på bildene dine. Ønsker deg en flott dag. Klemmer Merethe

lavendel mio sa...

Hei hei
Her var det mange fine og koselige detaljer!
Ønsker deg en fin uke!
Klem Hanne

Monica fra Koseleg sa...

Herlige detaljer Trine! Kjekt med arvestykker- som den gamle hyllen. Likte veldig godt lykten med kongler for ikke å snakke om sjokoladestabelen.....
Selv ønsker jeg vinteren velkommen- solen forsvinner bak fjellene hos oss nå i november og kommer ikke tilbake før i februar. Litt snø på bakken gjør dagene lysere og ungene synest det er mye artigere å leke ute i akebakken enn i evt. regnvær som jo ofte er alternativet...
Ønsker deg en fortsatt fin uke!
Mvh Monica

Tove Kristin sa...

Så vakre og fredfulle bilder. Koslig

Klem Tove Kristin

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Alltid så koselig hos deg!! Her føler jeg meg sååå hjemme. Bilder av både detaljer og bilder som viser mer oversikt er like flotte!! Deiige høstbilder!! Nå har jeg kost meg lenge og vel her inne hos deg! Jeg er ofte innom hos deg og koser meg med dine flotte og inspirerende innlegg. Ja, vi kunne gjerne byttlånt:-)

Ha det så bra!:-)

Største klemmen fra Hjørdis