lørdag 22. august 2015

Sol og sommer i august

 Det er fantastiske dager for tiden med sol og sommer i slutten av august. Etter mye dårlig sommervær har vi fått en periode med etterlengtede varme solskinnsdager. Det er fremdeles sommer i stua der bladverket på den fine arvepelargonen Otilie er flott mot en herlig grønn taburett.


 
 
 
 
Hyggelige buketter fra hagen trylles fremdeles frem og settes på bordet.
 
 
 
 
 
Terrassen brukes mer igjen nå som sola skinner og himmelen er blå. Jeg har malt hagebordet i en fin grønnfarge og jeg synes det ble så hyggelig å sitte der. Rart hvordan farger forandrer og gjør noe med trivselen. Jeg likte ikke bordet slik det var og søkte mest mot andre siden av glassverandaen og sittegruppa der. Nå som bordet har bordet har blitt grønt, er det helst her jeg vil sitte.  :-)
 
 


Et annet virkelig yndet sted å sitte om dagen, er plassen jeg kaller roseringen. Nå blomstrer den vakkert med Dronningen av Danmark i full skrud. Å sette seg ned på en middelhavsblå stol og være omgitt av den skjønne duft og sjarme fra denne rosen, er noe jeg virkelig synes er koselig.


 Albarosen Dronningen av Danmark er ei rose jeg setter svært høyt i hagen min. Jeg ser hvor frisk og sunn den er, hvor lite stell den forlanger, hvor mye den gir av blomstring og duft, og hvor utrolig vakker den er. Den er en av mine beste roser, og det er da enda godt jeg har hele seks stykker!

Ei anna nydelig albarose er denne; Mm Legras de St Germain er, i likhet med dronninga ovenfor, utrolig vakker, sunn og hardfør. Også ei rose som jeg helhjertet kan anbefale til andre.


Jeg synes også det er artig med noe som er spiselig, og denne urten vokser jo vill flere steder i landet vårt. I hagen min trives bergmynte godt, og jeg synes til gjengjeld godt om den. Både blomst og bladverk benyttes til både pryd og gane, og i tillegg er bier og humler glad i planten. Vinn vinn for alle parter!
For flere år tilbake kjøpte jeg denne rustkrona på ei hagemesse. Den har bare stått til pynt i bislaget vårt, så det var kanskje på tide at den fikk pryde noen planter, slik det egentlig var ment. Krona ble satt på en buskbom, med bergmynte og den lysegrønne oktoberbergknapp til naboer.Til slutt denne gang viser jeg klematisen Warszawska Nike som er på veg opp i treet. Jeg synes det er stas å se at den blir større for hvert år som går, og at den ser ut til å ha etablert seg og trives tett ved rosehagtornen.
Ønsker deg fortsatt fine augustdager, og nyt sol og sommer så mye du kan!

Klem Trine

7 kommentarer:

Unknown sa...

Det er hyggelig med sitteplasser i hagen. Jeg kan tenke meg at det er fint å sitte blant rosene! De ser helt nydelige ut

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Så koselig du har det med fine planter og hyggelige sitteplasser.
Hilsen ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

Jannibele sa...

Nydelig sensommerblomstring hos deg! Så lekkert med klematisen som slynger seg villt oppover treet. Jeg liker den løsslupne stilen der. Jeg har gjort det samme i år med to stykker oppover tuntreet mitt. De begynner å slippe seg løs allerede.
Riktig god helg i finværet.
Jannicke

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Trine! Det er ikke så ofte jeg kommenterer, selv om jeg støtt og stadig titter innom, men nå var det på tide! Ah, din vakre hage altså! Blir fristet til å prøve Dronningen av Danmark. Tror du det er en rose en hage-newbie også kan få til?

Fortsatt fin kveld!
KLEM
ANETTE

Christina Mari sa...

Det er så nydelig hos deg.
Savner blogginnleggene dine.
Ha en fin dag.
Klem Christina

حبيب الروح sa...

Want the best furniture move her door Hahi شركة نقل اثاث بابها

Due to the level of quality provided by our company almaher Company شركة تنظيف بحفر الباطن
cleaning and cleaning services of air conditioning and sewage and insect control on all household services that we doشركة تنظيف بحفر الباطن
and taking our prices suitable for all segments of society, has become the best and most important company in the field of cleaning. شركة تنظيف بحفر الباطن
In order to maintain our success and progress, the company strives to continue along the same lines, through continuous development and the constant pursuit of following all that is best for the masters of customers. شركة تنظيف بحفر الباطن
So, never hesitate our dear customer to contact us if you want daily, weekly or monthly cleaning for your home, your garden or your company, شركة تسليك مجارى بالمدينة المنورة
or even want any kind of cleaning services, we will promptly meet your request with perfect quality and low cost .

Anonym sa...

筐식스이 렀전 지댶 토토토토토토대 토토토토토대 토토토토대 leovegas leovegas 11bet 11bet dafabet link dafabet link 549Ganesha - 올포 럭스 먹튀 놀 검소