mandag 29. juni 2009

Hagefest

Det er sol og sommer i store deler av landet vårt, og jeg kjenner meg priviligert som har mulighet for å nyte det nydelige været for tiden. Varme dager med stekende sol og strandliv og puslerier hjemme i hagen. Nyte middagene ute, ligge i skyggen ei stund og lese ei bok og la gjøremål være gjøremål. Deilig! Og om kvelden - hagefest! Jeg har allerede vært med på to den siste tiden, og den ene var i egen hage under epletrærne her hos oss.

Det var midtsommerkvelden som vennegjengen var samlet til hagefest hos oss, og hagen var duket til fest og moro! 27 var vi tilsammen med store og små, 12 voksne og 15 barn. Ungene er som oftest med når steller i stand noe, og jeg er overbevist om at slikt gir gode barndomsminner for en liten pode!
Langbordet dekket vi under de gamle og krokete epletrærne våre. Bordene ble pyntet med duker av gamle overlaken med nydelig broderte monogram, og jeg koser meg med å finne frem lys og lykter som kan gi stemning utover kvelden.

-Og ikke minst plukke blomster fra egen hage og sette sammen til små eller mer fyldige buketter til hagebordet vårt.Ikke alle buketter trenger å være så store. Jeg synes flere må buketter på bordet satt i små kjøkkenglass eller telysholdere også er kjempekoselig.
Men god mat hører med! Vi har så fin ordning i gjengen vår som jeg anbefaler videre til dere. Når man er såpass mange skal det mye mat til, og jeg ville stått på kjøkkenet hele dagen om det ikke hadde vært for at vi har en helt annen måte å gjøre det på. Alle tar med litt hver, noen en salat, andre ei kake. Denne varme St. hansaften skulle vi såklart anvende grillen, og alle tar med eget kjøtt som de vil legge på grillen, litt drikke og litt snacks. Tilsammen blir det et skikkelig festmåltid! Nam, helt nydelig smakte det!

Kvelden faller på og lys og lykter tennes. Så koselig og stemning med lys som er tent ute når det skumrer litt!

Kjempehyggelig å tenne lyktene i trærne som jeg har hengt opp. Jeg har ikke vært så flink til å tenne disse sålangt i sommer, men jeg får prøve å bli litt flinkere. Det gir jo slik trivsel!
Kjøpte og hjemmelagde lykter side om side i epletreet.
Så vil jeg gi en hyllest til våre gode venner! Tusen takk kjære dere, for herlig vennskap! Det er så verdifullt og godt!!!Jeg fikk en henvendelse på det forrige innlegget mitt (som ble laget for leeenge siden beklagligvis) om jeg kunne være snill og tipse leserne av bloggen min om en hyggelig interiørbutikk i Hamar by. Den heter Gave og interiørglede og her er den lekre bloggsiden deres: http://www.gaveoginteriorglede.blogspot.com/ Sånn, da håper jeg hun blir glad og at dere kikker innom. Masse fine tips å finne her, blant annet om borddekking til forskjellige anledninger.

Tusen takk til dere bloggvenner for oppmuntrende og gledelige ord og kommentarer på bloggen min. Mange sier de liker den og finner inspirasjon her, og det setter jeg umåtlig pris på. Tusen, tusen takk! :- )
God sommerklem fra Trine14 kommentarer:

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Kjære Koselige Trine:)
Såå nydelig sommerfest hos deg !
Utrulig vakkert bord..som du med dine kreative evner har laga så fint :):) Åh kunne tenkt meg å vore din gjest :):) Du har det berre så koselig og vakkert ute og inne !!!!!

Vi bruker å gjere som dokke...lage til fest med ungar...og alle tar med litt kvar. Utrulig kjekt..og praktisk..og alle er like opplagt når festen er i gang.
Til no har vi vore her hos oss..og sånn blir det nok denne gongen òg.. Eg storkosar meg når eg lager til. Og..ikkje minst ungane..ungdomane set så stor pris på det..og eg trur som deg at dette er òg minner dei tar med seg vidare :)

Kos deg vidare gode Trine :) ALLTID KJEKT å besøke deg her inne..du min første kjære bloggvenn :):) Stor klem frå Johanne

Lisemoren sa...

Ja jeg tror du har helt rett i at det er dette som gir gode minner. Jeg har nettopp hatt gahefest her hos meg selv. Men vi var bare voksne i en 40 årsdag. Jeg koste meg ekstra mye med å lage til, fordi jeg visste at jeg skulle legge ut bilder på bloggen min etterpå. To fluer i en smekk vet du.

Dagen etter hadde datteren min isfest med alle jentene i klassen, mens blomstene og pynten ennå var fin. Hun blir snart 12, og laget alt til selv, skulle ikke ha hjelp. Nydelig ble det også.

Kos deg videre i sommer, det er sant som det er sagt, alltid kjekt og inspirerende å komme innom deg.

Sommerklem fra Lisemoren

Anonym sa...

Hea Trine, så hyggelig for meg å være tilbake på nett. Pcen til rep men til slutt s fikk vi låne en fra butikken. Helt utrolig sommervær her i Trøndelag, og det er kveldene som er finest synes nå jeg da; kan nesten bli for varmt i sola på dagtid ihverfall for den minste i familien. Fine stemningsbilder fra hageselskap, hagen vår hadde ikke vært stor nok for så mange. Men nå må jeg nesten lese de andre innleggene dine, hadetbra fra Britt (Trheim)

pysseltanten sa...

Hej!
Så härlig blogg du har!
Mysigt ni verkar ha haft det med vännerna...=))
Härligt med de tända lyktorna på kvällen...
Ha en bra weekend!
Kraam Git

liven sa...

Hei!!
Ja tenk å kunne kose seg å dekke på i hagen!!
helt nydelig og denne tiden må jo bare nytes fullt ut!!
Kjempekoselig hos deg og nydelig dekket bord!!
Og ja....du har en så flott og inspirerende blogg:o)
håper du får en flott julimåned og kan kose deg masse i hagen din:o)
Ha en flott helg:o)

Anita sa...

Så nydelig, skjønner at det var koselig! Alt lagt til rette for det :0) Ha en flott helg!

Anonym sa...

Hei Trine! Jeg følger bloggen din anonymt, og du har gitt meg lysten til å drive med pelargonia igjen! Og takk for det, for flotte blomster er det! Jeg har bare et problem som du (som en real ekspert!) kanskje kan svare på: bladene har en tendens til å bli litt gulne etterhvert (spesielt dronning ingrid...), og dette klarer jeg ikke å gjøre noe med.. Har du noen tips til hvordan "bekjempe" dette problemet? Jeg hadde tenkt å sende deg en mail, men fant ikke adressen din på siden din... Håper du kan hjelpe meg! Ha en fortsatt flott sommer! Hilsen fra Eline

Margrethes hus og hage sa...

Så fine bilder! Vakkert og stemningsfullt med lys og blomster!

Hilsen Margrethe

Haust sa...

Så utruleg koseleg! Kjekt å vere saman både små og store!

Fortsatt god sommar...

Sivs hus sa...

Hei, Så herlig bilder fra din sommerfest. Gleder meg til sommeren kommer tilbake. Sommerklem Siv

Mira sa...

Liker godt bloggen din derfor ligger det en award til deg hos meg.klem

silje-sin sa...

Hei Trine! Det så ut som en herlig kveld! Så mange flotte ting, og nydelige detaljer! Jeg er sikker på at det er en drøm å være gjest hos dere:) Fortsatt god sommer! Hilsen silje.

Trines Hus og Hage sa...

Hei Eline!
Takk for koselig tilbakemelding!!! Veldig hyggelig å høre at du følger med på bloggen min, og ikke minst at du er i gang med å dyrke pelargonier igjen etter inspirasjon fra lille meg! Slikt varmer, vet du. Du gir meg gode og varme ord, men dessverre føler jeg meg langt fra noen ekspert på området, og er sant å si litt usikker på hva jeg skal råde deg til når det gjelder gule blader på blomstene dine. Jeg får det også rett som det er, men det jeg gjør er at jeg simpelthen bare fjerner de gule bladene siden jeg synes det skjemmer planten. Lykke lykke til med pelargoniene og ha en fortsatt god sommer du også!!! Klem Trine

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.