torsdag 4. juni 2009

Hagen min en forsommerhelg

Pinsehelga var helt eventyrlig varm og sommerlig. Et av epletrærne stod fremdeles i blomst og tilførte hagen en ekstra vakker dimensjon med sine søte dryss av hvite blomster. Kameraet måtte såklart frem og jeg tok en del bilder. Nå er treet dessverre avblomstret, men bildene vil jeg likevel gjerne dele med dere.
Under epletreet står gardintrappa som jeg kjøpte på loppemarked for noen uker siden. Nå har jeg laget et lite stilleben rundt den, med en gammel kjele med lokk , melkespann, blomster og lykter i treet. Det hele ble ganske koselig synes jeg.Værbitt kurv fylt med helicrysum petiolaire (det norske navnet er jeg usikker på).Bilde tatt gjennom epletreet og langsetter uthuset. Lilla stemor synes i forgrunnen og plantebordet ses i bakgrunnen.


Blå skyfri himmel, sol og varme og det siste epletreet i nydelig blomstring. Helga var virkelig en herlig forsmak på sommeren.
Akeleiene står i full skrud rundt om i hagen akkurat nå. Nydelige tofargede med nikkende hoder som svaier når vinden tar tak. Denne tua med Akeleien Nora Barlow har jeg sådd selv, og dermed blir den satt ekstra pris på.
Yndig og vakker er akeleien. En god og gammel forsommerblomst som hører til i en gammel hage.
Skogsymren er jo en herlig vår- og forsommerblomst som kommer i hopetall. Den liker å spre seg litt også, men det kan nesten regnes som et luksusproblem å få mange planter av ei slik trivelig staude .
Så var det duppsoleie. Så søt som man kan bli med sine små dupper. Vil gjerne ha massevis av denne, og kjøpt faktisk tre nye planter her om dagen. Den ene satte jeg i ei krukke, men det skal jeg vise en annen dag.Steinbedet med syrinen som kneiser høyresit opp fra steinbedplantene. Denne syrinen vokste her da vi kjøpte stedet vårt for over 13 år siden, men den har aldri nådd særlige høyder. Muligens er jorda for skrinn til det, men i grunnen er det bare bra at den ikke blir så høy. Jeg liker det slik som det er.Kjempevalmuen har jeg hatt store planer om å flytte ned til min lille lund nederst i hagen, men i år så har jeg plutselig fått sansen for dem og synes virkelig de har en misjon alikevelder de står med svai i nakken i bedet mot vest.
Dagen i går var en ganske spesiell dag her hjemme. I det seneste Lev Landlig leste jeg om Mia og hennes landliv. Kjempemoro og inspirerende å lese og se henne i hennes hjemmemiljø. I går var bladet på besøk hos oss. De ville høre vår histore om hvordan vi har prøvd å føre sveitserhuset vårt fra tidlig 1900 tilbake til gammel stil , og hvordan min interesse for hage og planter våknet til live for en del år siden. For oss var det en kjempehyggelig opplevelse at dette trivelige bladet ville komme til oss og få et glimt av vårt liv og virke på det lille småbruket hvor vi har lagt ned så mye. Om det kunne gi andre inspirasjon og iver etter å ivareta deres gamle hus og hage, så hadde det såklart vært helt fantastisk!

Jeg har tatt en del bilder i det siste, og har mer å by på fra hus og hage. Oppfølgeren til dette innlegget kommer altså om ikke så lenge.
En ny helg står for døren. Ha en fortreffelig helg! Klem fra Trine


18 kommentarer:

silje-sin sa...

Hei Trine! Så flotte bilder, og gratulerer med at deres flotte hjem kommer i Lev Landlig. Det er et kjempefint blad, og jeg har faktisk tenkt på at deres hus absolutt burde være der! Gleder meg til å se det. Pinsen var nydelig her også, men nå er det jammen kaldt. Men det er jo bare tidlig i juni. Ønsker deg en flott helg! klem fra silje.

Torunn sa...

Det ser bare så fantastisk hyggelig ut hos dere! Gleder meg til å se reportasjen i Lev Landlig.

Ønsker deg en strålende lørdag :-)

Klem Torunn

M.E.V. foto sa...

Flotte bilder fra en nydelig hage:) Jeg leste artikkelen om Mias Landliv, og gleder meg allerede til å lese om ditt hus og hage. God helg:)

anne -moseplassen sa...

så spennende å høre at du har hatt magasinbesøk da, hagen din er i allefall vidunderlig og gjør seg sikkert på trykk :)
Kjempekongvall er flott, den er så stiv og strunk og andeledes, og temmelig enkel å ha med å gjøre er den også, alltid kjekt.

My little footprints sa...

Heisan Trine!
Åhh... så morsomt da! Gleder meg til å se repotasjen!! Sa de noe om når den ville komme eller? Unner deg det Trine! Så koselig som du har skapt det rundt deg! Morsomt å "høste" litt av det fine du har gjort også!Får en god følelse av å se på bildene dine! Nydelige stillbilder! Er så glad i den trappa di vettu ;) hihi.. Så sjarmerende med den gamle store kjelen og melkespannet!
En sommer-klem med ønske om en god helg i fra Beth
Ønsker deg en kjempefin helg

My little footprints sa...

haha.. trodde den siste linja falt ut der jeg, men det gjorde den visst ikke ;))

Anonym sa...

Hei Trine. Det er bare så hyggelig å komme inn på bloggen din. Og jeg blir alltid i god stemning av det du legger ut av bilder og kommentarer. Flott ide med den gamle stigetrappen under epletreet. Blir sikkert fint når det bugner over av sommerblomster på den : )
God lørdagskveld.
Hilsen Rosa

ANETTESHUS.COM sa...

Wow! Så mange flotte bilder, Trine!! Vakkert, vakkert:) Jeg elsker huset deres! Og hagen er jo fortryllende!

Ha en strålende helg!

Klem Anette:)

Lisemoren sa...

Så spennede at dre kommer ibladet da.Bildene i dag var nydelige som alltid. Jeg har mange av de samme blomstene, men du kaller for dupphodet har jeg to enorme eksemplarer av (dersom det er den samme da, de ser lik ut). En gammel mann jeg møtte nylig, med en fantastisk hage sa til meg at den het sølvknapp eller muligens knopp. Jeg ble så nysgjerrig, men det er jo som kjent mange navn på et kjært barn. Jeg har fått den fra en kollega av min søster som liker bloggen min, helt utrolig snilt syns jeg. :)

Kjekt med innlegg her hos deg igjen. Gleder meg til nye bilder.:)Klem fra Lisemoren

Nina i Paradiset sa...

Så mange flotte bilder! Kjempekoselig hos dere, og jeg gleder meg til å re reportasjen i bladet! :)

Bestefars Verksted. sa...

Sukk,sier jeg bare......NYDELIGE BILDER,AV ET VAKKERT HJEM ! Det huset ditt,det uthuset,- og den hagen.......tror du jeg er en smule misunnelig,eller...... ?! Gleder meg masse til å lese om dere,også :) Ser dere har sommer,det har ikke vi.......var på fisketur nå ikveld, i ullgenser,stillongs ++++++ ! Jadda,slike temperaturer blir det ikke en frodig hage av......! Kos deg,og ha en finfin søndag :)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Jippi så gøy Trine! Gleder meg til å lese historien om huset!!!!!!

Herlige bilder fra hagen, duppsoleien trives hos meg også.Tok noen år før den liksom ville helt, men i år har den vært så fin. Smiler her når jeg leser at de hjemmesådde plantene er noe ekstra, rart med det, de man selv har fostret opp er noe helt eget med.
Ha en fin søndag da!

Goklem

liven sa...

Hei Trine:o)
Nydelig i din gamle hage!! Er alltid så kjekt med nye innlegg fra deg....og nyter bildene!
Mine epletrær er nå kommet med bitte bittesmå knyttinger....så det lover jo godt for sesongen!!
Gleder meg til å lese om huset i Lev Landlig som jeg forøvrig abonnerer på....et koselig blad dette!!

ha en fin uke og håper det er flott hagevær hos dere:o)

Akkurat passe Frø sa...

Sukk - så flott og trivelig du har det!!!! Bloggen din var ein av dei som gjorde at eg "måtte" blogge eg og... Om du nokon gong kjem på å ha "åpen hagedag" så kjem eg!!!!
:O) FrueFrøet

Nooria sa...

Såå mye fine bilder du har tatt i hagen din! Huset og hagen din er utrolig nydelig... rett og slett helt etter min smak!

rosa:-) sa...

Slik en nydelig hage, romantisk:-) Takk for at du deler med oss andre.

Haust sa...

Så herlege bilete frå hagen din!

Ha ein fin søndag! :)

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.