mandag 2. november 2009

Hjemmekos og strikkevest

Det er skikkelig senhøst ute. De siste dagene har det vært ordentlig ruskevær med regn og kald trekk her hvor jeg bor. Det er vel nesten på tide å få litt stusseligere vær også, for jammen må jeg si vi har hatt en flott og vakker høst! Men nå har det med ett blitt så mørkt om kveldene. Og enda skal det bli mørkere og kaldere! Men det lokker bare til mer hygge innendørs!
Om kveldene sitter jeg og koser meg mer inne med god samvittighet - hagen får leve sitt eget liv nå. Lys i lykter og staker tennes fra tidlig ettermiddag og gir en herlig stemning på denne tiden av året. De skinner med så fin glød og gjør det med ett så hjemmekoselig, lunt og trivelig i rommet. Den største lykta på bordet er kjøpt inn på ferie i Danmark. Jeg liker den med den romantiske slipte dekoren på.
Mange av pelargoniene mine blomstrer enda, om enn mindre overdådig enn før, så innen juleblomstene inntar hjemmet, er det kjekt å sette å de sarte rosa blomstene i små vaser. Friske blomster er alltid hyggelig!
Denne største osteklokka mi er jeg glad i. Den settes over alt fra nybakte scones i venninnelunsjen, til kakebakst eller gjerne som her. Noen gamle bibler og salmebøker er lagt under osteklokka akkurat nå, og blir på den måten blir de fremhevet litt mer. Et par gamle briller og et skinn-etui passer ganske godt sammen med de slitne gamle bøkene.
Denne søte telyslykta er nok den aller minste jeg har - og jeg har mange! Da jeg feiret bursdagen min tidligere i høst, fulgte den med i en gave som jeg fikk av kjære venninner. Vasen i flaskefasong som står bak og er en av mine yndlinger med fransk skrift og bladranke slipt inn i glasset. Jeg har hatt denne vasen noen år nå og denne får som regel ikke stå i skapet særlig lenge, men er stadig i bruk.At lys skaper hyggelig steming er det vel ingen tvil om. Jeg nyter faktisk denne mørketiden litt også. Spraker veden i ovnen mens regnet pisker på rutene utenfor og man har en stor kopp varm te i hånda, ja, så ligger det virkelig ann til hjemmekos i stua.
Aktivitetsnivået i familien har senket seg bemerkelsesverdig på kveldstid etter fotballsesongen nærmest er avsluttet, og jeg merker jeg har litt mer tid til å pusle med ting jeg har lyst til. Som strikking for eksempel.....Joda, vesten som jeg skrev om i forrige innlegg, er ferdig. Det gikk rasende fort med pinne nr 15, og bare 26 masker på hele bakstykket og 15 masker på hvert av sidestykkene.
Jeg er så frimodig at jeg sier meg godt fornøyd med vesten jeg strikket til meg selv (for første gang!). Den ble slik jeg ønsket den, og jeg synes da den ble ganske tøff med dette krøllete puddelgarnet. Iallefall god og varm!


Det føles litt ekstra artig også, å ha strikket seg et eget plagg. Det gav mersmak og neste større prosjekt tror jeg blir en kjole til meg selv. Foreløpig er jeg i gang med et lilla sjal med volanger.
Kos dere på høstkveldene dere også da! Klem Trine

11 kommentarer:

My little footprints sa...

Hei Trine!
Hvordan står det til med deg?
Lenge siden nå :)
Så koselig du gjør det i hjemmet ditt! Man trenger det nå i disse mørke tider, tenne lys og ha varme i ovnen :) Er jo en litt herlig tid dette også selv om regnet øser ned titt og ofte :)
Vesten var jo bare knallfin! En sånn kunne jeg tenkt meg også!! Synd jeg er så dårlig til å strikke, kanskje jeg skulle fri til moren min :))
Ønsker deg noen fine dager i November!
Klemmer fra Beth

Jannes lille sted sa...

Hei:)
Så utrolig flotte bilder du viser. Koselig med lys og innekos nå på denne årstiden.
Ønsker deg en fin dag
Klem Janne Merethe

Janne Karin sa...

Nydelig vest du har strikket. Kunne tenkt meg å strikket en slik selv, hadde det vært mulig å fått vite hvilket garn du har brukt og ev.mønster på vesten.

Anonym sa...

Så flink du er:-). Vesten ble veldig fin. Før var det barneklær som stod øverst når vi skulle strikke - deilig å kunne lage noe fint til seg selv også! Jeg går og tenker på noen leggvarmere.. Kanskje jeg fikk nok inspirasjon nå;-).
Klem fra Hege

Anita sa...

Wow! Den ble kjempefin! SÅnn vil jeg også ha!! Også sååå få masker da, var vel gjort på en kveld det der kanskje?? Er litt syke her vi så vi koser oss med fyr på ovnen og tv og blogging! Kos deg fortsatt du også!

Sveitserhus og rosehage sa...

så koselige og stemningsfulle bilder! Vesten så deilig varm og myk ut!

Ha en god helg!

Ingrid sa...

Mye fint her hos deg! Lys er det utallige av her også om dagen. Fin vest!!

h.espe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
h.espe sa...

Så mange herlige og stemningsfulle bilder! Ingenting er som å kunne sette seg ned og slappe av med tente lys og ro rundt seg...

Herlig vest du har strikket. Hi, hi - virker for å kunne være et prosjekt for meg - fort ferdig!!!

Ha en flott uke videre!

Klem fra Hildegunn

liven sa...

Så koselig stemning hos deg Trine!!
Fine lyslykter du har og koselig med disse gamle sakene i glassklokken!!
Ja det blir roligere dager nå som det ikke er hagetid etter jobb!!
Det er jo nesten mørkt når man kommer hjem!!
Kjekt å holde på med strikkingen da....og vesten din ble kjempefin den!!!
Ha en fin novembermåned:o)

MissMette sa...

Hei, så koselig du har det, og mange vakre bilder. Koselig med levende lys på denne tiden ja :o) Flott vest også. Ønsker deg en fortsatt fin dag. Klem fra Mette