fredag 24. desember 2010

Gledelig jul!!!

I dag er det faktisk julaften, og en av årets absolutt herligste dager er akkurat nå! :-) Nå må man bare nyte øyeblikkene, stemningen og samværet med forventningsfulle barn .
Juletreet i stua er litt annerledes i år. Det er ei lita gran som står i ei emaljert sinkbøtte på gamle kjøkkenbenken vår i stua. Mer var det nok ikke plass til i huset akkurat nå. Men man trenger jo ikke være foruten juletre om man bor trangt, og jeg synes treet ble riktig koselig.
Noen lurer kanskje på hvordan det går med oss, om vi kom i havn til jul og greier. Vel, her kommer en liten oppdatering.


Nei, vi gjorde faktisk ikke det. Min kjære og flinke stå-på-mann har stått på dag og natt for å gjøre den gamle kjøkkendelen klar til å ta imot kjøkkenet, Foreløpig har vi kjøkkenskroget, benkeplater og den flotte porselensvasken på plass. Men alle skuffene og skapdører mangler fremdeles, sammen med hvitevarer. Alle har vi gjort så godt vi kunne, ikke minst vår iherdige møbelsnekker Sverre fra 3-produkt, men kjøkkenet med hele 40 skuffer i heltre er tidkrevende å lage.
Julen vår blir vel ikke helt som jeg hadde forestilt meg på forhånd rent husmessig, med spisestuebordet klemt inn på stua, byggeplass i resten av etasjen og et lite overfylt "kjøkken" på vaskerommet med to kokeplater. Men da den kamelen også var svelget, så er vi innstilt på å gjøre det beste ut av det. I den store sammenhengen betyr jo dette så lite, vi har jo hverandre og det er absolutt viktigst. Og så blir det noe å glede seg til utover romjulen når møbelsnekkeren vår kommer tilbake og setter inn skuffer og skapdører. Jeg har veldig forventninger om at det endelige resultatet, når det etterhvert blir ferdig, blir så bra! Og neste jul skal jeg huske denne julen, og fryde meg dobbelt over hvor koselig og godt kjøkken/allrom jeg har fått, samt en flott kjeller under huset!
Dette blir nok eneste året hvor jeg kan ta bilder med pynetet juletre foran nydelig vinterkledt landskap i blåtimen. Utendørs er det jo så vakkert at man blir helt salig bare av å ta en kikk ut av vinduet! :-)Eskene med julepynt står fremdeles temmelig fulle i år, bare litt har blitt tatt ut for å lage julestemning i den ene stuehalvdelen hvor vi kan oppholde oss. Men Betlehemskrybba mått frem. Den som minner oss på hvorfor vi egentlig feirer jul.


En liten foreløpig smakebit kan du få. Vet det er en del som følger oss og synes slike prosjekter er spennende. :-) Dette bildet ble tatt i går kveld. Den store porselensvasken synes til venstre, komfyren skal stå mot høyre, og så får vi ei god stor øy foran til høyre. Kjøkkenet er kun grunnet nå, vi maler selv med samme farge som veggfargen for å oppnå penselstrøkene som håndmalte flater gir, istedet for sprøytemalt. Vi er jo lidenskaplige nostalgikere, og vil gjøre vårt ytterste for å gi huset så likt som mulig det orginale, slik det var på gammelmåten.

Tilslutt vil jeg gjerne få ønske alle som leser bloggen min ei herlig jul. Måtte den bli fylt av det viktigste, ; nemlig kjærlighet, varme og fred.God juleklem fra Trine


7 kommentarer:

Mira sa...

Ønsker deg og dine ei fin jul, tross bygge rot. Fint lite tre. Det viktigste er jo å kose seg sammen.

Å neste år! Da er kjøkkenet klart!

Juleklem fra Mira.

Mitt hvite hus sa...

En lun og hyggelig julestemning hos Trine...

kos deg masse i julen nå=))

Ønsker deg og dine en fin og fredfull julehelg..

klemmer 0))

Mari Anne sa...

Jeg tar av hatten. Har selv malt kjøkken på gamlemåten. To ganger, fordi jeg ikke er god på å velge farger. Derfor ønsker jeg dere god jul med masse arbeidslyst.

Anonym sa...

Takk for julehilsen og "julegave" på bloggen din Trine!
Har ventet spent på en titt fra ombyggingen,og så kom det jammen på juleaften.Ser ut til å bli såå bra!
Ønsker dere alle ei god og trivelig jul :)

Julehilsen fra Marianne.

liven sa...

Ønsker deg en fin jul Trine!
Om det råder kaos rundt deg ser ingen det av bildene......og til neste år blir det jo så flott!!
Kos deg :o)

ANETTESHUS.COM sa...

Så koselige bilder, Trine! Ha en fortsatt god jul! Kos deg med nære og kjære:)

STØRSTE klemmen
Anette:)

h.espe sa...

Hei, og god jul i stuen!!!
Synes dere har klart å skape en fantastisk flott julestemning jeg - hadde ikke hatt noe problem å kose meg i det lune hjemmet ditt!! Blir spennende å se kjøkkenet ferdig - alt lover veldig bra så langt!

Nyt fortsatt herlige romjulsdager!

Klem fra Hildegunn