onsdag 29. desember 2010

Hannes herlige julehjem del 1

Jeg har vært på formiddagsbesøk hos min kjære venninne Hanne, i romjulen. Dit er det alltid så koselig å komme, vi drikker te og strikker og koser oss i hverandres selskap. Slik er det jo med gode venner, og jeg verdsetter henne og vennskapet vårt uendelig høyt.
Hanne flytttet til et fantstisk flott tømmerhus oppe i åsen i sommer, og hun og familien feirer sin første jul her. Dette huset er virkelig skapt for julen, og Hanne med sin kreativitet og sansen for detaljer, har skapt skikkelig herlig julestemning i sitt nye hjem.

På salongbordet står dette fine, runde fatet fyllt av blanke og lekre juleting. Fatet har speil i bunnen og reflekterer lysestaker og kuler i fattigmannssølv og søte glassengler og stettskål. Alt sammen står og speiler seg og får et ekstra nydelig, høytidlig og skinnende preg.


Fra stettglasset med hyasint surret i mose, henger ei kjempefin stjerne i fattigmannssølv med glassprisme under. Skikkelig lekkert, spør du meg.

Her ser man mer av stua. Det er et stort og solid hus med tykke tømmerbjelker i både tak og vegger. Veggene er umalt i nesten hele huset, men det lyse og rustikke tømmeret skaper fin kontrast mot hvitmalte vinduslister. Hanne malte og malte med høyglans maling i hele vår, og resultatet ble da også skikkelig bra.

Det er høyt oppunder taket i stua, og det passer perfekt med et høyt og staslig juletre.
Det skal en del julepynt for å dekke et såpass stort tre, og familien har pyntet med både kjøpt og noe hjemmelagd pynt. Julehjemmets største innslag av rødt finnes på treet, i tillegg til pynt både i gull og sølv.

Et gammelt hvitmalt bord i hjørnet av stua prydes av en hvit azalea og skjønne Bethlehemsfigurer. Den gamle spisestuestolen blir lunere og mer vinterlig med en saueskinnsfell over setet.Figurer fra natten da juleunderet skjedde. De minner oss på hva julen egentlig handler om.

Et lite og smalt vindu er også pyntet lekkert hos Hanne. Kransen henger på midtstolpen hele året, mens englene hører julen til. Hanne bruker levende lys overalt, ofte bruker hun duftlys som sprer en herlig duft i hele rommet. Hun er så flink til å gjøre det hyggelig, stemningsfullt og stilig rundt seg.Kurvstolene var opprinnelig naturfargede, men Hanne har spraymalt de hvite og de ble mye finere. Pels, skinn og tepper brukes overalt og skaper lun stemning denne tiden av året. Om sommeren bytter hun ut puter og pledd med mer sommerligere materialer og farger.

Stua har enda mer juledetaljer å by på. Inni osteklokka står en nydelig engel på nok et lite hvitmalt, gammelt trebord, og enda en høy gullengel står utenfor og vokter.


Hanne har hengt opp en bukett med granbar, pyntet med sløyfer og kuler. Under henger et langt bånd hvor hun har hengt opp masse fin julepynt som kuler i fattigmannssølv, hjerter, medaljonger og engler. Det har fin effekt å få det opp på veggen slik for å fremheve hver lille ting.

Så mye fint, og dette var bare stua. Om du følger med videre skal du få se det kjempefine huset utvendig, og flere bilder av Hannes herlige julehjem.

Tusen takk Hanne, som lot meg ta bilder og legge ut på bloggen min. Du er så flink, og det er hyggelig at flere enn meg kan bli inspirert av deg.

God romjulsklem til dere alle fra Trine5 kommentarer:

Anonym sa...

For et skjønt hjem Hanne har! Det likte jeg veldig godt. Masse gode ideer til hvordan man kan skape et lunt og trivelig julehjem. Har alltid elsket tømmerhus og jeg gleder meg til å se fortsettelsen!
Ha et godt og idèrikt nytt år!
Hilsen Frida

liven sa...

Hei Trine!!
Først må jeg takke for året som har gått, og gleder meg til å følge deg i året som kommer !!
Gleder meg til å se hvordan det blir i huset hos dere og til blomstringen i hagen!!
Et nydelig hjem din venninne har og tenker her er kjekt å være :o)
Nydelige stilleben hun lager til!
Du spurte om hvordan jeg la bilder ved siden av hverandre....og må si jeg strever avoogtil med dette....de hopper litt rundtomkring...hihi
Men jeg holder på venstretasten og bruker musen til å dra de opp. Så trykker jeg på midtstill!
Ønsker deg en fin nyttårsfeiring og et riktig godt nyttår :o)
Stor klem fra meg !!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Trine!
For noen skjønne bilder- nydelig hjem!
Takk for det gamle, gleder meg til nye innlegg fra deg, alltid like inspirerende.
Godt Nytår!
Klem

Linda sa...

Jeg vil ønsker deg et godt nytt år:) gleder meg til åfølge med i året som kommer også:)

lavendel mio sa...

Hei Trine!
Takk for koselig bloggeår:)
For et vakkert hjem du viser oss, der hadde jeg garantert trivdest:)
Gleder meg til å se resten.
Ønsker deg et fredfylt og godt nyttår, klem Hanne