lørdag 1. januar 2011

Hannes herlige julehjem del 2

Her kommer andre delen av min venninne, Hannes herlige hus. Jeg lovte bilde av tømmerhuset utvendig, og som du ser er det ikke noe småtteri. Det troner høyt over havet, mot fjells med trær så vakkert i bakgrunnen. En svær gråsteinsmur har blitt lagt opp langs innkjøringen og avgrenser effektfullt hagen. Jeg synes det er et vakkert hus, nydelig i vinterdrakt, men også veldig fint om sommeren med grønn ramme rundt.Etter å ha gått opp en stor steintrapp, kommer man opp til dette inngangspartiet med fin dobbel inngangsdør som Hanne har pyntet med hver sin grankrans til jul. Inngangspartiet og det meste av terrassen har tak, og på sommerstid pynter Hanne med bord langs husveggen hvor hun lager fine stilleben, godt beskyttet mot regn og ruskevær.
Eiendommen inneholder også et koselig lite anneks, bygd i samme stil som huset. Dette brukes som smørebod om vinteren for den skiinteresserte mannen i huset, og innbydende gjesterom om sommeren.Se så koslig utenfor annekset. Gamle ski og og håndlaget kubbestol er arv fra forfedre. Slike ting passer perfekt her og setter stemningen for vinterlig idyll.Trår vi innenfor den doble inngangsdøren til huset, kommer vi inn i en stor og hyggelig hall. I et hjørne har Hanne satt et lite juletre med lys på en gammel spisestuestol, og pyntet med naturmaterialer rundt.

Inne på kjøkkenet har Hanne lagd en stor krans av hengebjørk som henger ned fra taket.Jeg synes det ble flott med denne rustikke kransen mot sløyfebånd i lin og store, flotte kuler i fattigmannssølv under. Noen søte engler i sink svever også under kransen, om man ser litt mer nøye etter.

Familien er så heldig at de har peis på kjøkkenet. Det gir for det første en lun og trivelig spiseplass, og en peis er så absolutt hyggelig stemningssetter i et rom. Her ønskes god jul fra skiferhjerte på peisehylla mens engler daler ned i sjul, og snurrer rundt og rundt i varmen fra det levende lyset under.

Hanne er en riktig morgenfugl og på morgenkvisten før hun skal på jobb, tar hun seg tid til å sitte ved spisebordet foran peisen som mannen har fyrt opp enda tidligere (!), med en kopp te og et interiørblad. Høres ikke det ut som en god start på dagen, så vet ikke jeg. Kanskje er det i slike stunder hun klekker ut de gode ideene hun bruker for å skape et så koselig hjem i det flotte tømmerhuset sitt? :-)


Det er første dagen i det nye året. Et helt nytt år ligger foran oss, blankt og ubrukt. Håper det blir et år der urealiserte drømmer går skritt nærmere virkelighet, men like fullt et år der man tar vare på hver eneste dag og kjenner på takknemlighet og glede over de små ting her i livet. Når jeg tenker etter et par sekunder, blir jeg helt overveldet over hvor godt man har det og hvor heldig jeg egentlig er! Jeg kjenner meg rik, men på mye mer enn matrielle ting.

Når det gjelder hus og hjem kjenner jeg først og fremst forventning til den store omveltningen som skjer her på Godager, både nytt allrom med kjøkken og spiseplass, nytt tilbygg og kjeller under huset. Det er ikke småtteri, og krever fortsatt masse jobb før alt er i orden. Jeg innfinner meg faktisk med at familiens "kjøkkentilværelse" fremdeles befinner seg på vaskerommet, og vil nok gjøre det ei lita stund til.

Jeg er godt inne i mitt fjerde år med bloggen Trines hus og hage. Gleder meg til å fortsette bloggen sammen med alle dere andre flotte interiør- og hageinteresserte jentene der ute. Dere tilfører meg noe positivt i hverdagen. Tusen takk!

Ønsker dere et herlig, godt og velsignet nytt år i 2011!!!!!
God nyttårsklem fra Trine6 kommentarer:

ANETTESHUS.COM sa...

Så mange flotte bilder!! Et vakkert hjem!

Takk for din vakre og inspirerende blogg!! Gleder meg til å følge deg videre i 2011!! Et riktig GODT NYTT ÅR ønskes deg og dine, kjære bloggvenn!!

STØRSTE klemmen
ANETTE:)

liven sa...

Åh så fint det var hos henne!!
Så koselig både inne og ute....og den nydelige døren da....sukk.....
Takk for at vi fikk se!!

Ønsker deg et godt nyttår....og et nydelig hageår :o)
Klem!!

Findus sa...

Her var det fint !! Kan gjerne være der å kose seg ja :))
Godt nyttår !

Frua på Kaulum sa...

Takk for at du delte hennes hyggelige hjem. Det ga faktisk en liten inspirasjon til å stå opp tidligere om morgenen istedenfor å stresse avsted i siste liten med brødskiva i hånden.

Gleder meg til å se deres ferdige kjøkken! Lykke til med innspurten og godt nytt år!

Hulda sa...

Virkelig et supert hus din venninne har. Så herlig med tømmerveggene og bjelkene. Flott utenfor også. :) Takk for den hyggelige kommentaren du skrev til meg.

Pauseknappen sa...

Hej!!
Bliver SÅ inspireret af din blog! Hvor er den fin, og hvor bor du hyggeligt! FLOT krans du har bundet!! Det må jeg prøve en dag!
Kik forbi min blog hvis du får lyst, jeg er mor til 3, 32 år, kreativ dagplejer og så elsker jeg udelivet og at have jord under neglene!
Jeg er lige kommet på bloggen for en måned siden, og kom med på listen over Danske Haveblogs, ... jeg har sat mig det mål, at når jeg kommer op på 50 faste læsere, er der Give Away på min blog! - jeg maler nemlig og sælger mine malerier, så det er at vinde :O)
ses vi!?
Hej fra Rikke.