tirsdag 15. november 2011

Frostfylt morgen

Denne morgenen i november var den kaldeste så langt i høst. Gradestokken viste flere blå grader, og naturen viste seg med et lag innhyllet i rim. Så utrolig vakkert det blir når gnistrende krystaller svøper inn høstens naturlige forfall. Med kamera i hånden måtte jeg ut en tur og fange noen blikkfang denne morgenen, vel vitende om at om noen timer er mye av det magiske borte. Solen er allerede i gang med å varme, og værmeldingen har lovet en strålende dag på Østlandet.


Lammeøre har et herlig og karakteristisk bladverk. Det er både mykt (som lammeører) og har en nydelig gråfarge. Frosten er lekker på dette bladverket.
I høst har mine asters rukket å blomstre. Denne blålilla er ikke i blomst hvert år, det kommer ann på hvor kaldt eller mildt vær høstmånedene byr på. I år har det jo vært så snilt høstvær, og min store tue med sentblomstrende asters har vært i blomst i ukesvis allerede.Blomsterstandene til syrinhortensiaen står fortsatt høyreist i en lysebrun farge. Fint, synes jeg. Et akeleieblad dekorert med rimperler til høyre. Enkelt, naturlig og vakkert.

Austinrosen Eglantyne har vært trofast i blomst siden juli. Denne rosa isknoppen er sesongens siste den byr på, nå takker for seg for denne gang. Jeg har hyppet den godt for vinteren og gleder meg til gjensynet til våren og alle de nydelige, store, duftende og romantiske blomstene den vil bære frem neste sommer. Ei utrolig flott rose som jeg håper å få ha i mange år.


I det som jeg pleier å kalle for yndlingsbedet har jeg både Geranium og et prydepletre. De små prydeplene med rim gir meg julefølelse denne frostfylte morgenen. Jeg gleder meg så til julemåneden!Jeg vet det er mange der ute som kjenner som jeg, man gleder seg til desember endelig er her. Det er godt å ha noe å glede seg til og se frem mot. Men dagen i dag skal også leves. Ta vare på den, nyt øyeblikkene som blir gitt deg.
Klem Trine

8 kommentarer:

Tone/Skrinet Antik og Kuriosa sa...

Ja, det var helt nydelig i morges. Rimfrost og sol, kan det bli bedre en midt-november morgen? Takk for titten, flotte bilder du fanget i dag!

Klem Tone

stallnilsen sa...

Nydelige frost bilder, det e så vakkert som du sier, ha en fin dag videre, hilsen Lisbeth :)

Nooria sa...

Nydelige bilder! Det var frost hos meg også i dag tidlig, men jeg har faktisk fortsatt nydelige roser på mine to New Dawn.

lavendel mio sa...

Vakre frostige bilder!
Frost her og nå, og det er bare koselig syns jeg:)
Ha en fin kveld, klem Hanne

liven sa...

Nydelige frostbilder!!
Jammen er det vakkert :o)
Her er også samme været som hos dere...men en del tåke innimellom...og det er guffent!!

Gleder meg til desember jeg også....og ønsker deg fortsatt fine novemberdager :o)
Klem!!

Pauline sa...

Så nydelige rimfrostbilder fra hagen din!! :-)
Her føler jeg det er mest grått og trist i hagen nå.. skal få meg nytt fuglebrett så "pip-pip-ene" kan lage litt liv og røre i hagen til vinteren! ;-)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Flotte frostbilder du har tatt!! Jeg har så lyst på lammeører i min hage også! Har ikke sett det her på disse kanter. De er jo så skjønne å dekorere med også!
Kjekt høstastersen din fikk tid til å blomstre i år. Med de milde høstene vi har her på sør/vestlandet gir de rikt med blomster. Nydelig farge.

Du får til Austin-rosene også du. Nå har jeg snart gitt dem opp. Eglantyne er nydelig! Og Loise Odier også. Men hos oss blir de skrantne. Det er kanskje pga av alt regnet vi har sommerstid her og så står de på en litt jevnt fuktig plass.

Synd du ikke vant skiltet! Skulle ønske jeg kunne fått mange flere å dele ut!

Ønsker deg en flott helg, Trine!

Klem fra Hjørdis

Anonym sa...

I think the admin of this website is really working
hard in support of his site, for the reason that here
every data is quality based data.

my webpage: adsense once