lørdag 30. juni 2012

Blomsterfryd i hagen - tross alt

Hei, her er jeg endelig igjen. Langt mellom hvert innlegg for tiden. Endelig kom sommerferien for meg, etter en voldsomt hektisk periode hvor man såvidt var hjemom mellom aktivitetene. Men det ble bare en ordentlig feriedag, for lørdag morgen på en treningstur med sykkel, var jeg uheldig og syklet av. Resultatet ble knekt kragebein, utrolig leit å starte ferien på denne måten. Det er så mye jeg burde hatt gjort som står på vent, og det er så mye jeg har lyst til å gjøre, som hagesysling. Men jeg har funnet ut at jeg må innfinne meg med situasjonen og rett og slett være glad det gikk så bra som det gjorde. Og tross alt er jeg hjemme med mine fire gode gutter, og jeg kan vandre rundt i hagen hver dag, lukte, plukke inn noen små buketter, rive opp litt ugress... Etterhvert får jeg jo til mer og mer. Innimellom småturer i hagen, kan jeg sitte med god samvittighet, lese, se tv, kose meg. Faktisk en sjelden mulighet til et rolig liv som jeg jo ofte savner mer av, det er bare slik at når man ikke kan annet så vil man ikke ha det riktig så rolig...  Hagen betyr mye denne årstiden. Går jeg en tur i hagen og ser alt som vokser, gror og blomstrer, kan jeg kjenne gode følelser sitre i brystet over alt det vakre som faktisk gror i min egen hage. Tenk, roseblomstringen har begynt! Hvilken fryd! Akkurat nå har jeg Therese Bugnet (den første), Totenvikrosa, Frylingsduft, Stanwell Perpetual, Mary Rose, Rosa glauca og Hurdalsrosen i blomst. På min lille hagevandring i dag plukket jeg inn en liten bukett fra Hurdalsrosen sammen med den sarte blå storknebb og satte den i en liten melkemugge på  kjøkkenbenken. Skjærsminen min som heter Finn står også i vakker blomsterskrud ved terassen, og dufter himmelsk når man entrer uterommet.
Revebjellene har også begynt å komme! Nydelige revebjeller i herlige nyanser av rosa, hvit og creme. Vidunderlige planter som jeg ikke vil være foruten i hagen min. De er jo toårige, og visse år har jeg lite revebjeller. I år kommer jeg til å få mange, og jeg gleder meg!

I staudebedene bugner det, slik jeg liker det. Kattemynte, akeleier og egensådde valmuer (Coral Reef) vever seg nærmest inn i hverandre.Pionene har så smått startet blomstringen, og jeg vet jeg har uker med masse beundring på hagerundene mine og store, fantastisk vakre pionhoder til glede i krukker og mugger innendørs.Denne er en av mine yngste piontuer i hagen, og heter Raspberry Sundae. Bildet er tatt mot et av de nye kjellervinduene vi har satt inn i kjelleren.

En pion er fullt utsprunget, og måtte selvfølgelig foreviges. Dette er silkepionen Duchesse de Nemourus, en nydelig hvit og delikat pion.Den søte benken som mannen min kom hjem med fra søppelfyllingen med for noen år tilbake, står trofast under et av hagens gamle epletrær. De høyreiste staudene i forgrunnen er Vendelrot (Valeriana). Den har jeg mye av i hagen, og synes den er ekstra søt når den står med lys rosa perleknopper som her. Vendelrot er høyreist og slank og vokser fint innimellom andre stauder uten å trenge støtte.

Det er et par somre siden jeg har hatt fylt Flittig Lise, men da jeg kom over den på et gartneri i nærheten, greide jeg ikke å la den stå, yndig og søt som den er.Her står den i ei koselig terracottapotte i creme mot ei hyggelig lykt i samme nyanser, som jeg forøvrig kjøpte på et loppemarked i vår. På det lille hvitmalte bordet står også ei gammel sinkbalje, mens den gamle sinkkanna under bordet fikk vi fra en gård i nærheten i fjor, fordi de gamle eierne skulle flytte.
Himmelblå med luftige skyer, vimpel i frisk bris, blomster og hvitmalt treverk.
                  Nyt sommeren og kos deg!  Det skal jeg prøve å gjøre så godt jeg bare kan. :-)

                  Klemmer fra Trine


10 kommentarer:

silje-sin sa...

Nydelige bilder fra din fantastiske hage, Trine! Trist å høre om din lille ulykke. Forstår godt at du synes det er dumt, men kos deg med god samvittighet! Arbeidsoppgavene går jo ikke fra oss! Ønsker deg og dine en kjempefin sommer, og god bedring! klem fra Silje.

Anonym sa...

Hei Trine
Så mye herlig blomstring! Utrolig herlig hage.

Ønsker deg masse god bedring!

Klem fra Stina

A-H sa...

Vakre bilder av hagen din;) Trist å høre om fallet dit, men godt det ikke gikk verre:)
God bedring til deg;)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Stakkars deg - så uheldig du var!! Håper du bedres fort! I mellomtiden får du prøve å slappe av og nyte den nydelige hagen din. Nå har du muligheten til å sitte og kose deg med god samvittighet. Huff, nei - det er lett å si. Tusen takk for flott hagevandring! Jeg noterer meg gode tips til nye stauder. Vi er så fryktelig plaget med mordersneglen i år. Den har bl.a. spist ned min sarte ridderspore.

God bedring, Trine! Håper du ikke har for mye smerter.

Stoor klem fra Hjørdis

Brunt sukker sa...

HEI :))UFF SÅ UHELDIG....ØNSKER DEG GOD BEDRING !HAGEN DIN ER ET SYN!!!GOD BEDRINGSKLEMMER FRA ELI:))

liven sa...

Kjære Trine!

Stakkars så uheldig du har vært!!
Vel er det greit å slappe av innimellom, men ikke når man blir tvunget....vi "klør" etter å gjøre ting da!
Vondt har du vel også......
Håper det bedrer seg fort, og imens får du nyte alt det vakre som blomstrer:)
I år har jeg ikke sådd revebjeller, men noen ville finnes jo.....har i hele tatt gjort lite i hagen....og slik ser det ut også!
Nå har jeg ferie og vil få litt skikk på den!
Den hvite peonen er nyyydelig!!
Alltid så koselig å se et nytt innlegg hos deg....og du vet...jeg blar ofte tilbake i gamle innlegg hos deg også :)

Ha en strålende julimåned, og riktig god bedring!

Stor klem fra Liven

Merethe sa...

Nå er det deilig i hagen ja :) har også en veldig god følelse når jeg tusler i hagen. Godt å se alle vakre blomstene. :) Skikkelig sommerbilder du har tatt. God bedring til deg,håper bruddet gror fort. Klem Merethe

MissMette sa...

Hei Trine :)
Nydelige og ikke minst inspirerende bilder fra hus og hage her hos deg ღ En liten stund siden jeg tittet inn her til deg, så nå skal jeg ta meg en lengre runde å se :) Ønsker deg masse god bedring ღ og en fortsatt fin sommer, så titter jeg innom igjen snart :)) Klem fra Mette

Monica fra Koseleg sa...

Hei og God bedring! Nydelige bilder fra hagen- så mye vakkert! Her var det mange planter som frøs tilbake da frosten kom i mai- både roser, skjærsmin, buskmure, magnolia, perlebusk osv.- Noe ser ikke ut til å komme blomster på i det hele- andre kommer- men sent....kjedelig. Men man får ta det som det kommer! Ønsker deg en fortsatt fin sommer!
Ps: Jeg likte de nye kjellervinduene!
Mvh Monica

Saras stove sa...

Så fantastisk nydelig hage du har! :)