tirsdag 26. februar 2013

Trivsel i glassverandaen

Med merkbart lengre og lysere dager, sol og nydelig vintervær som vi har hatt i det siste, så kommer også lengten mot vår hos meg.  I glassverandaen flommer sollyset inn gjennom de store de store vinduene. Det skarpe lyset inspirerer meg til å gjøre det koselig rundt meg, fornye bittelitt i heimen, og ikke minst få inn farger.


Pastellfarger er vidunderlige farger om våren, og nå er jeg spesielt begeistret for den lyse vårgrønne fargen. Vasen med den hvite tulipanen er en gammel sjarmrende sak fra Egersund, kjøpt på et vårloppemarked for noen år siden. Den er hyggelig å ta frem fra skapet nå. I vinterferien kjøpte jeg noen nye terracottapotter med nettingbeholdere, i ristikk stil. I pottene har jeg plantet noen små sukulenter som jeg synes passet til terracottafargen, både den vårgrønne og den blågrå fargen på den stjernelignende sukkulenten i den høyeste potta.Dessverre kan jeg ikke navngi sukkulentene nærmere, men det er det kanskje noen andre som kan?


Om vinteren brukes ikke glassverandaen noe særlig. Da kjennes det bedre å krype sammen i stolen foran ovnen med tekoppen sin. Men fra nå av og fremover vårparten, er det virkelig herlig å ha en glassveranda å oppholde seg i, spesielt om man er hjemme mens det er lyst. Plantene vokser og trives også så godt der ute, og når sola skinner bader rommet i sollyset.Opp gjennom årene har vi gjort en del auksjons- og loppefunn. Både det gamle spillebordet og kurven er ropt inn på auskjon. Kurven rommer en del pledd og quilter og om sommeren er den fin til putene som vi bruker på terrassen.
Brystningen på veggen i glassverandaen vår er det mannen min som har laget selv på et lokalt snekkerverksted. Panelen er omtrent hundre år gammel perlestaff fra et hus som skulle rives i Alvdal, nensomt skrapt og pusset av min kjære. Det er noe eget med å kunne bruke gamle materialer. Matrialer i samme kvalitet finner man ikke lenger, og er man så heldig at man får tak i, anbefales det absolutt å ta dem i bruk.Ha en strålende dag!

Klem Trine

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det er et meget charmerende rum I har der! Og du har indrettet dig dejligt forårsagtigt :-)

lavendel mio sa...

Å så nydelige vår bilder, digger glassverandaen din, du har så mange fine skatter der:)
Har skumle planer om å bygge igjen inngangspartiet vårt så det blir en glassveranda, så en vakker dag...:)
Enn så lenge får jeg nyte dine nydelige innlegg og bare drømme:)
Ha en fin uke!
Klem Hanne

stallnilsen sa...

Så koselig du har det på glassverandraen din, vårlig og fint :)

Trur vi er mange som får vårfornemmelser nu når det er lengre og lysere dager og snart er vi i Mars.

Ha en fin kveld,
hilsen Lisbeth ;)

liven sa...

Hei Trine
Så koselig det er i glassverandaen din..nydelig med det gamle panelet!
Flotte saker har du også der. må være kjekt å ha et slikt sted.
Nå har jeg fått pelargoniene opp i stuen, du minnet meg på det du :)
Jeg har jo utestuen nå, og håper å kunne begynne å bruke den i mars...kommer jo ann på været. men tenker om det blir sol, så varmer den nok opp der :)
Ønsker deg en fin uke...og i morgen skal jeg på skattejakt :)

Furulunden sa...

Stakk en tur innom verandaen din jeg, koste meg der:)

Solveig sa...

Så utrolig vårinspirerende bilder! Du har det så vakkert hjemme hos deg, men utrolig mange flotte detaljer! Helt fra header-bildet til den flotte panelen inne. Må visst se mer her, tenker jeg:o)

Ønsker deg en strålende dag!!
Klem fra Solveig

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Trine
Jeg nyter bildene fra deres sjarmerende glassveranda. Tenk å ha en slik! Brystningspanelet er nyyydelig!! Han er flink han mannen din!:) Tenker du gleder deg til varmere tider og kunne sitte der og nyte både hagerommet og alt det koselige du omgir deg med. Skjønne tepper i den herlige kurven.
Likte så godt krukkene du har funnet. For ikke å snakke om alle de gamle skattene.
Ønsker deg noen flotte vårlige dager fremover. Snøklokkene titter nok snart frem hos deg også.

Smil og klem fra Hjørdis