tirsdag 31. desember 2013

Tilbakeblikk av året 2013 del 2

Jeg fortsetter med årskavalkaden. Det er enda vanskeligere å velge ut bilder fra dette halvåret, så resultatet ble enda litt mer å kikke på. En god del av disse bildene har aldri før vært vist på bloggen min.

Juli
Høysommermåneden juli er en fantastisk flott sommermånded, med sol fra morgen til kveld hver dag. En helt utrolig flott sommermåned! Rosene i hagen spiller førstefiolin mye av juli, men pionene er også helt bedårende den tiden de står på. De rosa rosene er en gammel, men dessverre ukjent rosebusk for meg. Den har aldri vært vakrere enn den er i år. 

Roser som den yndige, hvite Albarosa Madame Legras de St. Germain plukkes inn, mens de vakre riddersporene pryder ute i hagen. Blomstene veves inn i hverandre i bedene, og det er bare å nyte blomstringen. Foruten å nyte sol og sommer i hagen, drar vi på flere hyggelige båtturer med den lille båten vår, og ungene har glede av å henge etter i tube.August
I august plukkes flere store buketter inn fra hagen og settes i sinkmugga som jeg er så glad i. Jeg koser meg med synet av yndige blomster mot den rustikke murveggen vi har på kjøkkenet.
Jeg faller helt for et par Green Gate kopper som har så fin grønnfarge, og ute på terrassen har pelargonene jeg satte som stiklinger i vinter, blitt store og blomsterrike planter.Vi har et stort familieselskap hjemme hos oss, og jeg rekker såvidt å få malt benken grønn, som jeg har hatt som mål at skulle males i sommer. Bordet pyntes med minner fra Italiaturen, steiner på fat fra stranda og fjelltur, en liten flaske fra turen vi gikk da vi besøkte de fem havnelandsbyene Cinque Terre, telysholder fra middelalderbyen Lucca, og sifonflaske og kaffekverner fra bruktmarked i Roma. Den blå duken er kjøpt i Lido de Camaiore, like ved stranden vi badet. Hyggelige minner samlet på bordet. Den fine rosebuketten fikk av familie den hyggelige dagen vi var sammen.
September
Den første høstmåneden har jeg bursdag, og inviterer en venninner til hyggelig samvær. Denne gangen brukes duse nyanser av rosa og sart blålilla når bordet skal pyntes til fest. Duftene erteblomster, roser og legestokkroser harmonerer godt med nyansene i duken.
I kjøkkenvinduet tas de samme fargenyanser opp igjen i rosekopper og den fine konvolutten fra Isabella Smith under osteklokka.Klemtatisen Hagley Hybrid klatrer oppover stokken i vestbedet, og jeg kjøper et par store rød solhatt for å øke blomstringsperioden i hagen på ettersommeren og høsten.
Jeg er ivrig loppegjenger denne høsten, og er superglad over å endelig få tak ei passende fillerye til kjøkkengulvet.Oktober
Høsten er varm, solrik og naturen viser seg fra sin beste side. I oktober kommer vårfargene og alt gløder utendørs. Blankmispelhekken vår blir nydelig rød og hele eiendommen rammes inn i gyldne nyanser.
Gulv og rekkverk på tilbygget ferdigstilles endelig, og vi er hoppende glade og fornøyde med resultatet.

Det er tid for å tenne mer lys inne igjen, men ute i hagen blomstrer det fremdeles vakkert flere steder. Klematisen ved lekestua, Blue Angel, har helt nydelige fargenyanser i lavendeltoner.
Vi reiser til fjells i høstferien og har herlige dager med turer i naturen som hovedgeskjeft.

November
November er den store ventemåneden før adventstiden, med innetid, stearinlys og te. Midt i måneden reiser vi til London sammen med venner. Vi drikker Afternoon Tea i Kensington og er på blomstermarked i Brick Lane. Fantastisk! En del julegaver blir med hjem i en stappfull koffert.

Desember
Så er endelig advent her og jeg pynter og stuller en del hjemme. Julekjøkkenet består i hovedtrekk av julegardiner i polkamønster, gamle kjøkkenhåndklær med røde striper, hyasinter i en gammel kjele og Carl Larson-figurene jeg liker så godt, står på kjøkkenhylla over vasken. Den blå lysengelen på kjøkkenbenken er også en kjær julefigur som har fulgt oss i mange år.Hele familien baker pepperkaker, tradisjonen tro, men denne gang med hjemmelaget pepperkakedeig, og slik blir det også heretter. Et par-tre nye julekuler henges opp i vinduet over den gamle kjøkkenbenken, og det tennes lys i hver en krok.
Så er det endelig jul på ordentlig, og vi pynter juletreet og feirer jul sammen med familie, 11 tilsammen rundt bordet. Vi har en kjempehyggelig julaften, og romjulsdagene som har gått har vært deilige, avslappende og hyggelige med familie og venner. Akkurat slik jeg håpet og kjente at jeg trengte.I dag er den siste dagen i året, og som alltid synes jeg det er rart å tenke på at et nytt år har gått. Som alltid tenker jeg på hva det nye året vil bringe, og håper det vil bli et godt år der vi får fortsette å være sammen som familie, være friske og kunne nyte livet. Om jeg stikker fingeren i jorda, så ønsker jeg meg litt mer tid i hverdagen. Tid til å være sammen med mine kjære og tid til å bare være meg.
Jeg er takknemlig for året som har gått. Det har vært et år med så mye fint vær og fine opplevelser utendørs. Jeg har aldri reist så mye som jeg har gjort dette året, både til Amsterdam, Italia (Toscana og Roma) og London. Jeg har vært så heldig, fått masser av flotte inntrykk, herlige opplevelser både med familie og venner og hatt mange, mange fine stunder i 2013.

Jeg ønsker alle dere som titter innom bloggen min et velsignet og fantastisk godt og minnerikt år i 2014. Jeg vil også takke for følge til de som trofast titter innom.  Det setter jeg stor pris på.

Ta vare på dere selv, ha en fin nyttårsfeiring i kveld og ha et

Godt nytt år alle sammen!!!
Nyttårsklem fra Trine

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Trine
Så mange vakre bilder. Virkelig en flott kavalkade fra året som har gått. Du har utrolig mange nydelige blomster som jeg skjønner du har stor glede av gjennom hele sesongen.

Ønsker deg et flott og godt nytt år.

Hilsen Sonja

Unknown sa...

Koser meg når eg er innom bloggen din, Trine! Takk for inspirasjon :-) Godt nytt år til deg!

Lisbeth (countryliv) sa...

Kære Trine
Rigtig godt nytår til dig og din familie.
Tak for det fine tilbageblik på året i dit hus og have det er smukke billeder og får mig til at glæde mig til det kommende år det bliver spændende hvad det bringer:o)

liven sa...

Tusen takk for nok en knippe vakre bilder!
Det er like koselig enten det er vår, sommer, høst eller vinter....
Landstil på sitt beste !
Når der ikke er nye innlegg hos deg på en stund, kikker jeg i dine gamle jeg :)
Takker for det gamle året, for koselige kommentarer fra deg og for at du er min bloggvenn :)
Stor klem!

Hilde sa...

Så koselig å nese Trine! Fine opplevelser og beskrivelser :-) Gleder meg til fortsettelsen. Klem fra Hilde på Harestua

Furulunden sa...

Skikkelig romantisk bosted. Jeg har lagt meg til som følger og ønsker deg velkommen inn til meg også. Fant deg via Maliva :) Mette i Furulunden _ også et sted på Østlandet :)

Guttemamma sa...

Elsker både kjøkkenet ditt og hagen din...!! Så mange flotte bilder, Trine. Hvor bor dere egentlig? Ser det står Østlandet...
Godt nytt år!
Klem♥

liven sa...

Heisann

Innom for å ønske deg en fin dag, og så tror jeg ditt nye innlegg forsvant..??
Men det gjør ingenting med en titt på disse bildene igjen :)

Klem fra meg