tirsdag 4. februar 2014

Utsikt fra en stol

Det er vanskelig å fotografere i mørkt kveldslys, men jeg fikk lyst til å ta kameraet fatt her en kveld. Jeg hadde godstolen i stua som utgangspunkt, og kikket inn mot allrommet.
Langbordet er gull verdt for oss. Jeg husker godt det forrige kjøkkenet da vi måtte nærmest ommøblere på kjøkkenet for å få plass til en ekstra middagsgjest rundt bordet. Nå har vi god plass til både en og flere gjester rundt langbordet.
Litt enkel pynt på bordet. Tenne noen lys og ha en liten søt blomst til. Det er så lite som skal til for å gjøre det litt hjemmetrivelig.
Rommet er temmelig lyst, med lyse gulv, vegger og tak. Jeg er glad vi valgte å bryte med grått på taklister og takbjelkene da vi startet oppussingen av dette rommet i 1996. Den gangen fungerte dette rommet som spisestue, og det har i senere år blitt en del av kjøkkenet/allrommet. Det gråmalte i taket ville vi la forbli grått da vi gjorde omfattende endringer i 2010.  Kjøkkenvinduet er stort og har plass til en del hyggelige ting i vinduskarmen. Det er fremdeles skikkelig mørkt utenfor vinduet utpå kvelden nå i starten på februar, men jammen merkes det godt at ettermiddagene er lyse lengre! 

Noen detaljer fra vinduskarmen. Jeg koser meg veldig når jeg tar slike detaljbilder. På grunn av årstiden ønsker jeg å la ha en slags røff og naturlig stemning innendørs også. De sarte fargene lar vente på seg litt til.Ønsker dere alle en flott tirsdag!

Klem fra Trine

6 kommentarer:

Mette sa...

En koselig og lun atmosfære ser vi her!
Ett hyggelig allrom med god plass.
En fin tirsdag til deg også!
Mette

Monica fra Koseleg sa...

Flott hos deg Trine og deilig med så god plass!
Ønskar deg ein fortsatt fin dag
Mvh Monica

Hjem & Glede sa...

SÅ nydeligvakkert hos deg!!!
Herlig stemning:)

Ha en flott dag du flinke;)

Klem Camilla .

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Koser meg så med bildene fra det vakre hjemmet deres. Koselig bord og stemningsfulle detaljer. Sukk - den flotte døren!!
Herlig å se bilder fra en sittende vinkel:) Jeg balanserte på en stol (dvs hoppet fra stol til stol) da jeg skulle forevige krukkene mine høyt under taket:)

Ønsker deg en fin februarkveld!

God klem fra Hjørdis

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Trine. Nå har jeg klatret:) Det er den minste som rommer bare 1 liter. Den står det faktisk Göteborg på - tallet 08. De ble nummerert men tallet stemmer ikke med det som jeg har funnet ut. Men denne må ha blitt laget etter at Göteborg tok over produksjonen. Det kan jeg også se på dekoren. Den er malt for hånd, men direkte på krukken. Ingenting er preget inn på forhånd på denne. Skulle visst mye mer om disse krukkene.
Har du vist bilde av din på bloggen en plass?
Jeg har også tilsvarende krukker fra finske Arabia. De er også skjønne. Jeg har helt dilla på slike:)
Var dette oppklarende? Ingen av krukkene mine har stempel, men nummer og bokstaver er trykket inn med rette tegn.(ikke håndskrift) De fleste er det risset inn Rörstrand , men antakeligvis ikke på de aller eldste.
Vi knottes videre om dette:)
Ha en flott helg!

klemmer i fleng

liven sa...

Må si du har nydelig utsikt fra stolen din Trine!
Så flott som bordet ditt er, og er det en altandør kanskje til høyre på bildet?
Kjempefint, og jeg kunne gjerne hatt det kjøkkenet ditt altså :)

Ønsker deg en fin helg
Klem!