mandag 30. juni 2014

Sanselig blomstring på Godager

Allerede siste dag i juni. Det er jo ingen hemmelighet at tiden går fort, og om sommeren vil man jo bare at tiden skal stå helt stille. Slik er de i alle fall for meg.Nå er jo virkelig tiden inne for å nyte av sol (når den er her - litt fraværende de siste dagene) og sommer, og ikke minst av herlige blomstring. Det er så mye fint i hagen nå, mye å glede seg over, stoppe opp ved og sanse.
Bare se hvor fine revebjellene ser ut inni. De har det fineste prikkemønster på innsiden av hver klokke som ikke er så lett å se om man ikke stopper opp og ser nøye etter.


Det er mange fine farger og former i hagen akkurat nå. Denne mørkrosa revebjellen synes jeg var flott mot blåfargen på krakken utenfor lekestua. Skikkelige spreke gladfarger!

Her er også en nydelig variant. Se på de fine lilla prikkene inni hver blomst. Er det ikke fint? I bakgrunnen synes lyseblå porselensklokke.For ganske mange år tilbake fikk jeg noen frøplanter av Helen Fredholm, blant annet disse Codonopsis, Porselensklokke. De er jo yndige som bare det, og jammen viser de skikkelig voksevilje også, med sine lange ranker som snor seg rundt alt de får tak i.Det gjelder å stoppe, ta seg tid, kikke litt....hvor synd hadde det ikke vært å gå glipp av dette nydelige ansiktet?

For et par-tre år siden var jeg ute og gikk en tur i nærområdet vårt. Jeg knipset av en moden frøkapsel fra en avblomstret valmue som hadde forvillet seg til grøfta utenfor huset til en  eldre mann. Den hyggelige blomstermannen hadde nylig gått bort, og nye eiere hadde begynt å grave der hvor valmuene hadde stått.
Ekstra hyggelig er det selvsagt å videreføre de fine lilla valmuene etter den gamle.

Nattfiol, rosen Louise Odier, valmue og kattemynte i blomst i hyggelig samspill mot det hvite terrassegelenderet.
Kattemynte er kjærkommen. Ikke bare dufter den godt ved berøring, men den er også så trofast i blomst fra tidlig sommer til langt utover.

En annen sjarmør er stjerneskjerm. Dette er også ei god gammel staude, som ble flittig brukt før i tiden. Jeg liker de lite prangende blomstene godt, de har nydelige rosanyanser, er fine både i buketter og passer sammen med mer oppmerksomhetskrevende stauder. Synd bare at bladverket har lett for å bli litt stygt. I år har jeg klippet bort litt av bladverket fordi hagebladet Hagetidend har vært hos meg og laget reportasje fra hagen. Den kommer i bladet neste sommer for den som er interessert. Jeg skal nok la dere få vite. ;-)
Et lite kunstverk i seg selv - om man tar seg tid til å virkelig se den.


 Jeg har en del roser i hagen om dagen. Akkurat nå er den beste tiden å være hageelsker-Trine. Nå er det som finest i hagen, og jeg har så mye som folder seg ut til de skjønneste yndlinger i hagen. Rosene mine skatter jeg høyt - så jeg tenker å lage et helt eget innlegg om hagens roser.

Om du har lyst til å kikke på rosene mine, er det bare å følge med.


Ha det fint så lenge. Nyyyyt blomstringen rundt deg akkurat nå. :-)
Klem Trine
6 kommentarer:

Unknown sa...

Så utrolig mange fine blomster du har i hagen din. Dette var flott å se på. SLik hageglede blir man inspirert av. Takk for titten, gleder meg til flere innlegg.
Klem fra Marit

Mette sa...

Så flotte bilder ! Gleder meg stort til å se rosene !

Underberget sa...

Herlig blomstring! Mange flotte og vakre stauder hos deg:-) Jeg liker også godt frøstejerne og revebjeller. Veldig koselig at du kunne redde den vakre pionen.
Sommerklem fra Berit

Monica fra Koseleg sa...

Mykje fint Trine :-) Artig med den lyseblå porselensklokka, for ei slik kom eg over på hagevandring ein dag, hadde aldri sett den før og lurde sjølvsagt veldig på kva navnet var- No fekk eg vite det :-) Fortsatt God Sommar!
Mvh Monica!

Claus Dalby sa...

Ser virkeligt hyggeligt ud. Hils Helen. Klem fra Claus

silk trees sa...

Jeg liker denne bloggen. Dette er en god blogg. Jeg elsker måten du presenterte det til leserne. Flott jobb jeg må si