Vi tror hagen på Godager mottok omkring 100 hyggelige mennesker denne søndagen, og det var smil og interesse å se overalt. Jeg skulle selvfølgelig ønske at hagen viste seg fra en mer blomsterrik side, det har jo vært så friskt og avstemt i fine fargenyaser, mens nå var det mest bladverk å se. Likevel opplevde jeg at mange verdsatte samplantingen, stemningen, sjarmen og så forbi det at bedene kunne inneholdt mer blomster, og vi fikk utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger. En fantastisk vellykket og hyggelig hagedag!
Hagerunden vår starter ved lekestua. Vi har nok vært her før i et tidligere innlegg, men jeg synes denne kroken er et hyggelig innslag i hagen. Fylt flittilise i en gammel emaljert balje lyser opp foran smijernsskoddene i bakgrunnen som vi kjøpte i Danmark for en del år siden.
Rosa "nestenroser" foran et lite epletre med grønne epler. Til høyre ser man den gamle gardintrappa som jeg liker så godt. Den er med å sette hygge- og nostalgistemning i eplehagen.
Sitteplasser, gamle vannkanner og annet hagestæsj kan man flere steder hagen. Dekkstolen ruver godt og er fin i seg selv, og det er trivelig å sitte her med en kopp kaffe eller lunsjbrettet.
Det siste tilskuddet til hagen er denne herlige, gamle sykkelen. Den har tilhørt en eldre herremann som har drevet gartneri i Hamar, og nå kommer sykkelen han pleide å sykle på til heder og verdighet igjen, lettere henslengt mot lekestueveggen med en liten rosebusk som nærmeste selskap. Gleder meg til å se når rosene vokser til og blomstrer mot sykkelskjermen. Det tror jeg blir et bra skue.
Ble hyggelig med sykkel i hagen, sant?
Før vi forlater lekestua (hvor vi for øvrig solgte kaffe, saft, cookies, gulrotkake og vafler på åpen hage-dagen) må vi jo få med oss trappa med bergknapp-plantene i terracottapotter med epler som tilbehør. Mørkerødtaktig bladverk på plantene mot dypt rosa blomster og mørke røde nedfallsepler fra hagen spiller godt på lag. Litt høstlig preg kanskje, men med det været vi har om dagen, skjønner man at høsten faktisk lurer litt rundt hjørnet.
Litt bortenfor lekestua er også uttrykket sensommeraktig (jeg foretrekker det ordet).
Det mørkerøde bladverket hos blærespirea synes jeg er flott. Og det ble en fin pardans av det mørke røde sammen med den skarpe rosa fløyelsetjæreblomsten.
God sammenplanting med den gråbladede fløyelstjæreblomsten er også de grå kapslene fra de ettårige valmuene.
Borte ved terrassen har jeg plantet en svarthyll i ei sinkgryte, også den med mørkt bladverk. Og det som er litt artig er at den lille røde kløverplanta som jeg har over alt i hagen min, har selv funnet veien som bunndekke under svarthyllen. Og det med hell -de mørke røde nyansene ble jo riktig bra sammen. Den litt uvanlige svarthyllen ble for øvrig kjøpt på et hagebesøk hos Helen Fredholm i sommer.
Øverst på terrassetrappa står nok ei gammel kanne i zink og ei terracottapotte med selvdyrket rucculasalat.
Videre rundt hagehjørnet har vi fått ordnet ei sittegruppe på skifterplassen. Bordet og stolene kjøpte vi på et loppis i fjor, og det var fint å få en sitteplass i den hvite kroken. Klatrehortensiaen sørger for litt frodighet og grønt oppover veggen og takrenna.
En hyggelig liten plass hvor man kan sitte når sola steker i hagen. Bak her er det skygge store deler av dagen, og sola kommer ikke før langt på dag.
Det er jo så moro å skape miljøer, og med noen hageredskaper, planter i bøtter og ei gammel brun flaske blir det litt mer enn bare en sitteplass. Tidlig i vår plantet jeg en forvillet storkonvall i ei emaljert bøtte, og den har klart den varme sommeren flott uten å forlange særlig mye. Kula med krystantemum byr på søte småblomster på den hellelagte plassen.
På bordet har jeg brukt min lille rødbladede kløver som jeg har lært i sommer heter håpløs. Men som en av mine hagegjester sa på søndag, lykkekløver er da et mye bedre navn. Jeg er hjertens enig!
Det var den lille hagevandringen denne gangen. Håper du hadde en hyggelig rundtur i sensommerhagen.
Nyt august, da!
Klem fra Trine
10 kommentarer:
Det var SÅ koselig, mye pent og fikk masse inspirasjon. Fløyelstjæreblomsten syntes jeg lyste veldig opp innimellom andre vekster. Sår du den selv eller?
Hilsen Eva
Takk for en fin hagevandring. Så mange blikkfang du har plassert rundt i hagen veldig koselig.
Hei Eva.
Tusen takk, veldig hyggelig å høre at du hadde en fin stund i hagen. Fløyelstjæreblomst har jeg hatt i hagen en del år nå. Den er toårig, og jeg husker ikke helt hvordan jeg skaffet meg den første. Tror ikke jeg har sådd den, men den er en flittig selvsåer når den står med avblomstrende blomsterstander. Eller jeg tar frøhodene til blomsten og strør her og der i bedene. Du må gjerne komme å få frø litt senere når jeg lar de gå i frø. Bare ta kontakt om du er interessert. :-)
Hilsen Trine
Hei igjen! Koselige bilder du viser! Takk for tipset om Stor Gillund gård. Jeg var ikke klar over datoen. Jeg håper å kunne ta en tur hvis det passer seg slik med unger og alt annet. Så rart at solhatt`ene ikke vil bo hos deg. Jeg var på Plantasjen i går og kjøpte flere stk. store potter med Magnus. Det var jo salg :) Jeg har forresten lagt til deg i min bloggliste også, så kan jeg følge med på hva "du finner på" :) Ha det bra så lenge
Veldig fint hos deg Trine. Koselege små rom og sjarmerande stilleben :-) Nyt dagane!
Mvh Monica
I love, love your blog! So much inspiration and beauty.
For en herlig hage du har,tusen takk for titten. :))
Takk for en fantastisk hagevandring! Som å få en ekstra "Åpne hager dag":) De over 100 som kom til deg hadde masse flott å nyte og glede seg over. Det er helt klart! En oase du har.
Åh, jeg kunne sett mye mer :-) Rakk dessverre ikke å komme den søndagen.
Fantastisk sted du har! Flott hage som passer så fint til huset. Takk for vandringen!
Legg inn en kommentar