fredag 5. desember 2014

Morgenstemning og førjulsstemning

Den herlige førjulstiden er her! Ufattelig hvor fort ukene går, og nå er vi allerede godt inne i den hyggelige julemåneden.
Det var så trivelig å komme ned i stua i dag tidlig og se julestjerna lyse i vinduet. Vi har nemlig ikke hatt julestjerne på ei god stund, i fjor sloknet stjerna vår litt ut i desember.Vi fikk ikke tak i riktige små pærer, så i går kjøpte vi ei ny. Ei lysende stjerne i vinduet er bare så koselig i mørket!
I dag har jeg fri, og mens gutta gjorde seg klar for skolen, fant jeg frem kamerat og nøt morgenstemningen og julestemningen på den gamle kjøkkenbenken vi har i stua. Den har fått litt jul over seg i form av lys, svibel og mose i ei hvit krukke og kuler i fattigmannssølv under osteklokka.
Tradisjonen tro, har jeg pyntet en del i huset til jul allerede. Det siste av pynten kommer i løpet av helgen. Den yngste sønnen vår utbrøt da han så stjerna og arrangementene på den gamle benken i dag tidlig: "Nå er det fint her, mamma!"  :-)Mørkt ute en tidlig morgen, men lunt og hyggelig inne. Benken i stua er pyntet til jul i hvitt og sølv.
Dog en liten rød detalj:To små engler i røde stjernekjoler synger julekvad ut i stua fra den gamle Singersymaskina.
Det er jo ikke så mye som skal til før en får en god julefølelse hjemme. Med juleblomster, litt naturmaterialer og lys er egentlig mye gjort. Jeg knyttet ei søt julesløyfe rundt magen på stettkrukka, og synes det ble ekstra julete og koselig. Litt julepynt sammen med julemusikk - da blir det julstemning!Ute er den mørke morgenen i ferd med å gå over til høylys dag, og akkurat nå snør det lett utenfor vinduene. Jeg håper at gradestokken holder seg på minusiden slik at nedbøren holder seg som snø. For snø, det vil vi ha til jul!

Førjulshelga ligger foran oss, og jeg ønsker med dette ei kjempefin helg!
Klem fra Trine

4 kommentarer:

Unknown sa...

Så vakre lysestaker du har! Helt etter min smak:) Det er koselig med lys i vinduene når det er mørkt ute, og ekstra koselig å pynte når det blir satt pris på.

stallnilsen sa...

Så koselig du har pyntet, julestjærna lyser så fint, æ elsker denne førjulstia :)
Fine bilder.

Ha ei fin advents helg :O)

Lisbeth :)

Underberget sa...

Veldig fint pyntet hos deg, jeg likte godt stilen din med hvitt og sølv!! Å ha julekuler i en glasskuppel var også en fin ide:-) Ønsker deg en fortsatt fin adventstid!

liven sa...

Hei Trine
Jammen er jeg enig med gutten din Trine, så fint hos deg at. Ikke så mye som skal til før det blir koselig førjulsstemning 😄
Høres flott ut med frost og lett snødryss...her er det storm og regn nå!
Var glad sønnen min var kommet vel ut på plattformen idag, men nå tenker jeg flyvningene blir kansellert i tur og orden!
Ønsker deg fine førjulsdsger!
Klem klem