tirsdag 1. april 2008

1. april

Tenk, vi skriver 1. april allerede! Tiden går jo bare så fort. Det er da virkelig ikke lenge siden nyttår! Her er det bare å henge med og prøve å ta vare på hver en dag.
Denne dagen har jeg blant annet brukt til å så mine blomsterfrø. Jeg har allerede sådd en del som jeg har satt ut til stratifisering (kuldebehandling), og disse spirer når sola varmer nok. I dag har jeg sådd inne og da bruker jeg minidrivhus og fyller pottene med såjord. Om sommeren tar jeg vare på en del ispinner som ungene spiser, og disse bruker jeg til å skrive navnet på hva jeg har sådd og sette dem i såpottene. Kunne kanskje være et tips til andre?
Det blir koselig fremover å gå og kikke etter spirer og se det komme opp.

Her er min foreløpige såliste for 2008. Muligens ikke veldig interessant for så mange, kanskje bare for meg selv eller de spesielt interesserte.

Verbascum (kongslys) "White Blush"
Papaver Orientale "Coral Reef" (rosa valmue)
Papaver Orientale "Checkers" (hvit valmue)
Pionvalmue, hvit
Valmue, mørk (samlet i Danmark?)
Hagepoppelrose "Mont Blanc" (lysrosa-hvit)
Løvemunn "Royal Pride" (hvit)
Petunia "Double cascade orcid mist" (lys rosa, fylt)
Sørgescabiosa (frø fra i fjor)
Skjermsløyfe (frø fra i fjor)
Akeleie, mørk lilla dobbel (frø fra i fjor)
Campanula "Cottage Garden" (Helen F.)
(Blomsterertfrøene ligger i lunkent vann og sås i morgen)


I helga var vi hos venner i Skien. Det ble en shoppingtur på lørdagen, og jeg falt for dette fatet i en interiørbutikk. Likte det rustikke stettet mot det fine fatet. Osteklokka som jeg fikk til jul passet ganske godt oppå.Hortensiaen som jeg kjøpte for noen uker siden blomstrer fremdeles. Den egner seg fint til å dele av litt og sette små buketter rundt i huset.
Kveldene har blitt merkbart lysere etter at vi flyttet klokka. Om en stund er det syrintid. Men akkurat nå er det søle, snøslaps og våte plener her hos meg. Men likevel en herlig tid akkurat nå! Klem fra Trine

23 kommentarer:

Christinas låvebutikk sa...

Hei! Kunne virkelig tenkt meg mere lærdom når det angår hage! Har 3 mål bare og det er nesten ikke gjort noe! Men det kommer vel etterhvert! Kjempefin osteklokke!
Ha ei god natt!

tinemor sa...

Lekkert fat, med osteklokken.
Og tipset med ispinnene var smart!

Tvert-om-tanten sa...

Visst er det deilig med vår og lengre dager!!! Ja, tenk, like langt framover som det er siden nyttår, så har vi allerede passert midtsommer....nyt, nyt!

♥ H@rmoni ♥ sa...

Koselig osteklokke!
:O)
Du har tydeligvis peiling på hagearbeid! Kjekt med litt tips!
:O)

Magdalena sa...

ja tenk er det snart syrintid...
deilig med lysere dager, det hjelper selv om det regner! Klem til deg :)

Anita sa...

Såå lekker osteklokke! Du viser såå mye nydelig!! Ha en koselig kveld!

åsemor sa...

GRATULERER!
Så fin en sofa, likte godt både fasongen,fargen og trekket på den.

Lurer på om jeg skal prøve meg på litt såing av frø i år, er så koselig å følge med løkene som nå titter frem. Du inspirere meg :)

Ha en fin kveld !

Anonym sa...

knallbra tips med ispinnene.. men siden jeg ikke har barn så betyr det vel bare at jeg må spise en hel masse is selv da:-)))

Liker bloggen din veldig godt og stikker stadig innom.

Anonym sa...

Fin frøliste! Og godt tips med ispinnene - de fungerer flott som plantepinner. Jeg sitter med frøboksen ved siden av meg og klør etter å sette i gang jeg også, men er så redd for å glemme de små spirene i vinduskarmen som jeg har for vane å gjøre. Det er så mye som skjer fremover. Nå er det heldigvis snart varmt nok i været til at jeg kan sette igang i drivhuset!

Gry sa...

Er helt sikkert fine blomster det som du har sådd, ha,ha... Har ingen aning, men etter å ha sett bilder fra hagen din så kan det ikke bli feil ;-)

Våren kommer vel så småningom til dere oppi lia også, og da skjer det saker og ting i rapidfart! Syriner er en favoritt, likeså löytnanthjerter og pioner. Men först blomstrer vel epleträr? Eller er det samtidig? Fint er det i alle fall ;-) For meg betyr björkene mye og jeg venter spent på de förste museörene.... Hekken til naboen begynner å bli grönn og det er en fin tid ute. Jeg går med hunden hver dag og ser forskjeller fra gang til gang. Så herlig en tid!

For å möte våren og ta den med hjem, så reiser vi (mannen og jeg) til Roma på lördag. Blir til på tirsdag og håper på fine dager i den evige by. Har egentlig ikke noe opplegg på gang, men det er jo alltid steder som man vil inom på en sånn tur. Vi har lärt oss att vi rekker med mer, og uten stress, hvis vi ikke har så mye krav på oss. Det viktigste er å få tid til hverandre og til å kose oss på uterestauranger.

Ha det så fint Trine! Klem Gry

h.espe sa...

Forstår du ønsker våren velkommen...!! Det gjør jeg også - var avsted og kjøpte litt frø i går, men har ikke fått de i jorda enda...

Ha en flott dag!

Som mine dager er sa...

Jeg har også kjøpt inn blomsterfrø men har ventet litt med å så mine. Men nå ble jeg så inspirert av at du har startet, så jeg hiver meg rundt til helgen og putter de små i jorda jeg også. Veldig smart det med is-pinnene. Og gratulerer med lekkert fat.

Syntes du har en flott blogg. Liker den veldig godt og er jevnlig innom deg.

silje-sin sa...

Ja,det er helt nydelig at endelig april er her! I dag har det jo vært en nydelig vårdag også,ihvertfall her jeg bor! Gleder meg til å følge med på plantene du skal så,det blir sikkert kjempebra! Takk for tipsene du ga meg,nå må jeg bare få rotet meg til å sette i gang! Når er siste "frist" for å så? Kommer det an på planten kanskje? Ha en flott helg,håper vi får fint vær! I morgen skal jeg forresten på antikk- og samlermesse i Eikhallen,gleder meg SÅ! klem fra silje.

Hulda sa...

Jeg har ögså sådd frø, mange av de du har sådd, ser jeg. Jeg sår alle samlet i en boks, når spirene er store prikler jeg de, en i hver potte.

Hem och Lycka sa...

Mysigt att planera för trädgårdsodlingen! Och en vacker klocka.. kram!

mali-mo sa...

For en nnydelig glassklokke! Har ønsket meg en sånn lenge, men det er fremdeles handlestopp...lillegull fikk imidlertid fornying i lekehjørnet idag. Nå mali-mo mammaen har handlestopp trør mali-mormor til og kjøpte dukkevogn og huske til gullungen. Så det har vært lykke&glede og barnejubel i hele kveld.

Kjempesmart ide med ispinner, og jeg har en mistanke om at mali-mo mannen mer enn gjerne tar isspisingsjobben hehe.

Ønsker deg god helg!

tinemor sa...

Det ligger en utfordring til deg, inne hos meg!!!!

Prinsesse Elin sa...

Tkk for tipsene. Her har ikke våren kommet. Været er fortsatt stbilt....dårlig. he he. Vi har sånn et snegle vær....Ønsker deg en fin lørdag. Masse klemmer fra Elin:O)

Millygarden sa...

Härligt med vårplantering.... vilken fin gasklocka med fat.

Trevlig Söndag

Kram Marina

tinemor sa...

Det ligger en takk til deg på bloggen min.... :-)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Guri malla så mange frøsorter, her får du litt å henge fingrene i.. men nydelig blir det nok i din hage. Gleder meg til å se blomsterhavet:o)
Klem

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Så fine ting du har kjøpt, det fatet var bare lekkert! Ser at du har begynt å så også. Kan hende jeg var litt tidlig ute i år (som jeg alltid er, for jeg klarer ikke å vente...), men det får bli som det blir. Hva menes med stratifisering eller kuldebehandling? Setter du spirene i glassverandaen eller et sted hvor det er litt kaldere?
Vi får melde oss inn i hagelaget, Trine. Svigermor spurte meg akkurat her om dagen og da tenkte jeg på deg også :-)

Håper du får en flott uke!
Stor klem fra Britt :-)

krinkelkroken sa...

Så mange forskjellige frø du har plantet!!! jeg har plantet forskjellige pelargonia, og noen klatrende vekster;)
Er så spennende å vente på at de skal komme opp;)

Fatet var skjønt og klokken likeså!

Grattis med ny sofa, den var LEKKER:)
Ha en kos uke!