søndag 20. april 2008

"Den grønne" glassverandaen

Glassverandaen er et skjønt sted å være om våren, for både planter og mennesker. De mange og store vinduene gjør at lyset strømmer inn i rommet, og de hvitmalte veggene kaster lyset tilbake.
Slik ser det ut i glassverandaen vår akkurat nå. Vårstemning må man da kunne kalle det!I dette lyse rommet oppbevarer jeg mine nysådde planter, noen pelargonier som har stått her vinteren over, og en god del pelargoniastiklinger.

Det hvitmalte bordet som står der er temmelig nymalt. Det er bordet som mannen min fikk med seg fra fyllinga i påsken. Slike små bord får jeg visst aldri nok av. Etterhvert kommer flere inn fra uthuset for å sette alle pottene med planter i etterhvert som de prikles.
Den hvite krakken har jeg også akkurat malt. Du kan se på bildet under hvordan den så ut før.

Slik så krakken ut før. Absolutt sjarmerende da også, men jeg angrer ikke for at jeg malte den hvit da jeg først var i gang.
Tilbake til glassverandaen. Det gir fin effekt å blande litt kurv, litt sink og litt tre, synes jeg. Utenfor har været vært upåklagelig i helga! Sola har vært varm og sterk og stått på fra morgen til kveld. Helt herlig!
Denne stiklingen av en duftende pelargonium (vet ikke mer eksakt navn på den, men vil gjerne vite...) synes jeg fikk bedårende blomster. Fikk denne planten selv som stikling i fjor sommer, og har overvintret den og tatt noen få stiklinger fra den nå i vår. Ei plante jeg kommer til å bli glad i og fortsette med!I år har jeg også overvintret blodbeger. De er ganske store allerede, og jeg merker de har et stort forsprang i forholdt til om jeg bare hadde sådd blodbeger. Trekassa er fra fyllinga - så tingene er i bruk!
Synes det er så skjønt med alt det grønne som vever seg inn i hverandre. Det er flott å oppleve slik frodighet så tidlig på sesongen, og jeg koser meg ved synet!
Ønsker dere alle der ute ei god våruke! Klem fra Trine

33 kommentarer:

Pulsatilla sa...

Så deilig med en slik glassveranda å stelle plantene i! Og morsomt med blodbeger - nå har jeg lest så mye om den på hagegal-forumet at også jeg har kommet hjem med et par småplanter med blodbeger fra hagemessa. Blir spennende å se om jeg får dem til :-)

Ønsker deg en god uke!

Min Verden sa...

Så utrolig fin og deilig den verandaen din er. Det er det som står høyest på min ønskeliste. Fikse verandaen vår og kle den etterpå. Det ville så fantastisk. Kos deg med din :-) Hanne

Prinsesse Elin sa...

Åååååå så heldige dere er som har en slik veranda. Ikke er de bare nydelige når man ser dem utpå huset med her var det jammen flott inne også. Jeg har de stakkars små nysådde spirende opp på kjøkkenbordet....å dermed får de rett og slett nakkeslengskade der de står å strekker seg mot lyset. Mor må gå å snu på minidrivhuset hele tiden slik at de någenlude skal bli rette i ryggen.

Ønsker deg en fin fin vårdag i den flotte glass verandaen deres. Masse klemmer fra Elin:O)

Tvert-om-tanten sa...

Kjempefint i glassverandaen din!!! Skjønner at det er godt å være der!

Nyperosa sa...

Herligheten,
så heldig du
er som kan gå både på
loppemarked, sikkert Fretex
og på "skraphaugen" å plukke
med deg haugevis med ting hjem.
Å pent blir det, alt sammen.
Bloggen er din er også pen,
ja, faktisk er alt pent.

Ha en god uke i finværet : )

Anita sa...

Et flott sted den verandaen din!! Så kjekt å ha et eget sted til vår sysler! Masse flotte stiklinger og planter har du på vei også! Jeg har selv bestemt meg for ikke å så noe iår, men.... Ha en strålende uke! Klem!

Anitas hus sa...

For en deilig glassveranda du har, også så flink du har vært til å så. Ønsker deg en fin uke:)

Inger sa...

Så herlig å se at det spirer og gror. Det er en deilig tid vi går i møte nå. En glassveranda skal jeg også ønske meg - en gang...
Ha en flott dag!

Anonym sa...

Det er så herlig med sånne rom, som tar sommeren inn før den har kommet :D Vokste opp med glassveranda og de er geniale på våren og høsten og når det regner like så :)

åsemor sa...

Tenk å fått sittet der i kurvstolen din, med en god kopp te og bare nytt stunden. Når jeg lukker øynene kan jeg så levende forestille meg dette, stillheten og luktene fra plantene.........

Takk for stunden Trine:)

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Den glassverandaen deres er toppen! Så fint å ha et sted som man kan ha de nypriklede plantene :-)
Selv holder jeg på å prikle i disse dager og plantene skal inn i drivhuset til svigermor, ganske greit det...
Fikk tips av noen om at de har gamle pelargoniasorter på Plantasjen, så jeg skal dit i morgen for å sjekke om de har Mårbäcka...
Ha en flott uke!
Klem fra Britt :-)

Millygarden sa...

Så otroligt fin veranda du har!! Förstår att både du och din familj trivs att sitta där och mysa bland alla vackra blommor! Du visar verkligen ett ögongodis!! Min drömm är en egen glasveranda!

Kram Marina

Grip dagen sa...

Å, som jeg har kost meg på bloggen din ikveld!
Jeg har sett på stiklinger, loppefunn og hagearbeid. Kjempegøy!

Det er just det samme som har foregått rundt veggene her den siste måneden... Men det er så gøy å se hva andre med samme interesse finner på!
Jeg finner inspirasjon i vakre bilder, stemninger og av å se gode idèer. STORKOSER MEG!

Ha det fint videre!
Vårlig hilsen fra Marit

Gry sa...

Det er så fint med glassveranda, sukk. Din er jo skikkelig vårlig og herlig. Liker så godt malt panel og den lyse fargen gjör rommet enda luftigere ;-)

Skjönner godt att plantene dine spirer og gror der inne i sine krukker og kar.

Ha en fin uke Trine ;-) Det er jo Eldorado-time for deg nå!

Klem Gry

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Smelt, sukk og himmel så herlig glassveranda. En drøm! Tror det er noe kjent med fugleburet:o)) Var på hagesenter i dag og ble positivt overrasket, så utrolig mange sommerblomster som var kommet dit på få dager, var innom før helgen nemlig og da var det heller skralt. Fikk tak i en nydelig pelargonium, El retro ..hørt om den? Må nok søke den opp på nettet og kikke litt. Anyway kom hjem med maaange planter så nå er stuen full,minus om natten her.. Vel gleder meg til å se flere frodige bilder fra din glassveranda for det var dagens oppkvikker.
Klem

Marie sa...

Så herleg det må vere å ha ein sånn vakker glassveranda. Her spirer og gror det ser eg og alt er godt igong til det er tid for å sette blomane ut i hagen.

Ønskjer deg fine vårdagar framover :)

Hulda sa...

Så heldig du er som har en slik nydelig glassveranda! Det er en slik vi skal ha når vi skal bygge hus. Gleder meg!! Så flotte møbler du har der også, og ikke minst skjønne blomster.

Likte så godt loppefunnene dine! Du var virkelig heldig som fant de gamle rammene med bilder, sånt ser jeg også etter. Det er så flott.

Prinsesse Elin sa...

Er innom for å ønske deg en fin onsdag. Klem fra Elin:O)

♥ H@rmoni ♥ sa...

ÅÅÅÅ, så lekkert med blomster, sink, korg og gamle (& nye) trebord på en kjempeflott glassveranda. Dette har du kost deg med ser jeg!
Ha en vårlig og blomstrende uke!
:O)

My little footprints sa...

Hei Trine!
Fint å være tilbake med litt blogging igjen! Jeg har måttet satt hele bloggingen til side noen uker for å gjøre ferdig oppussingen her hjemme.
Nå må jeg virkelig si *DÅN*
For en nydelig glassveranda du har!! Dere er jo bare så utrolig heldige som har en slik veranda! Kan tenke meg at det blir tilbragt mange herlige timer der!
Så utolig mye fin brukte ting du hadde fått kjøpt deg også! En herlig sjarm over de ;) Jeg har nesten abstinenser jeg nå, for nå er det skikkelig lenge siden jeg har vært på loppis! Sikkert en måned! nå må jeg bare ta meg en tur snart, tenkte kanskje å dra til helgen ;) Se om jeg finner meg noe ;) *krysser fingrene*
Ønsker deg noen fine dager i vårsolen Trine!
klemmer fra Beth

Aalerud Stall sa...

Hei Trinemor :-)

Har en aldri så liten utfordring til deg inne på bloggen min...

Ønsker deg en koselig kveld!
Klem fra Britt :-)

Dans på roser... sa...

Så flink du er, Trine!
Sikkert kjempefint å ha den glassverandaen.
Da trenger du ikke drivhus.
Hmmm... lurt.

Så herlig det blir til sommeren med alle dine geraniumer! De er nydelige.

Klem, Kathrin.

tinemor sa...

For noe herlig med glassveranda!
Jeg må bare ta av meg hatten for deg. Så flink, masse blomster allerede. Jeg har aldri helt fått til dette med stikklinger og overvintring, så kjøper "ferdig" på gartneri. Men det må jo være mye gøyere å få det til selv!
Så gøy å se tingene fra dynga er i bruk. -Fikk jo tak i så mye fint!
Og litt maling gjør seg virkelig.
Koz deg videre i vårsola!

Drømmen om en eplehage sa...

Den glassverandaen din gir virkelig lovnad om sommer, Trine!
I år måååå vi få masse soldager. Her på sunnmøre var det ikke sommer i fjor så det er ikke rart jeg er utsultet. Med nybygd hus ser det ikke ut til at det blir noen sydhavstur heller Hi, hi.
Bare jeg får sol og en balje til å plaske med bena i kan jeg visualisere meg hvor som helst jeg så jeg er ikke så kravstor synes jeg. ;)

Her kommer de og legger på singel og mold til uken så da kan vi så plen etterhvert hvertfall.... En begynelse!

Håper du har det fint.
Kos og klem fra meg til deg :)

Elzie sa...

Vilket underbart ställe att ha. Förstår om ni trivs där.
Hoppas ni får en bra helg.
Kram Elzie

Mia sa...

Åååh, så herlig det ser ut på glassverandaen din! For et deilig sted å være, både for planter og for mennesker, tenker jeg. Og så heldig du er som har en slik fantastisk plass til plantene dine. Jeg har overvintret mine pelargonier (samt en del andre sommerblomster) i et isolert uthus, og nå den siste uken bært de ut for å herde de. Men om kvelden har jeg bært de inn igjen pga. av nattefrost. Du skulle sett pelargoniene mine... laaange hvite vannskudd, bleke og rare, huh! Men, slik ser de igrunn ut hvert år, og så kommer de seg etterhvert. Men en slik glassveranda hadde nok vært tingen, ja.

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Du kan gjøre utfordringen akkurat når det passer deg, det er ingenting som haster!
Jasså, så jeg så deg ikke da jeg kjørte bil? Det var noe nytt...neida, du vet jo heldigvis hvor fjern jeg er, hi,hi... Skal tute neste gang jeg kjører forbi huset deres. Kanskje jeg kommer innom også, for jeg fikk dessverre ikke tak i de originale mårbäcka, kun noen som lignet.

Holder på i hagen om dagen jeg også. Nå har snart all snøen gått, så vi får raket og pusset opp i blomsterbedene. Vi skal legge heller av bruddskifer på et lite stykke i blomsterbedet bak huset, på sørsiden. Det er så vanskelig å få noe til å vokse i hjørnet der, fordi det blir for tørt. Hvis jeg skal ta opp noen stauder (vet ikke hvor mye vi skal legge heller på enda), så kan du få dem :-)

Tusen takk for at du har omsprg for min kjære, snille far! han kommer i morgen for å ha kjøretime med Ingeborg. Hun har tatt trafikalt grunnkurs og har nå lov til å øvelseskjøre, så da meldte bestefar seg frivillig :-) Hun kjører selvsagt med oss også, men vi har bare automatgir på våre bilder, han har en bil med manuell girkasse.

Håper du har en flott helg og koser deg i hagen!
Stor klem fra Britt :-)

P.S Vi burde vel kunne få til en tur på Alle Tiders sånn etterhvert?

Aalerud Stall sa...

Hi, hi, vi har vel ikke automatgir på bildene, bare bilene...

Linda sa...

Hei Trine!Flotte tig du fikk handla på loppis.Det eer kos på loppemarked.Var på et i dag å sikra meg noen gobiter.
Herlig på glassverandan din.
Morro å så og sette stiklinger.
God helg!Hilsen Linda :))

Klarafina sa...

Skikkelig vårstemning! Så heldig du er som har en slik veranda.

mali-mo sa...

Det må være deilig å ha en sånn glassveranda. Alt det lyset! Ikke rart plantene stortrives. Krakken var blitt fin som hvit syns jeg, og bordet fra fyllingen må jo være et superfunn!? Sånn fylling vil jeg også ha!

Emmeline sa...

Tudelu Trinemor...

Jeg visste at du hadde noen få dager etter meg for jeg har allerede sjekket (ler)
Så egentlig hadde jeg tenkt å komme på gratulasjonstokt til deg i morgen, men du slår vel til med et jubileumsinnlegg uansett, så da blir det greit å få komme inn der for å gratulere.

Jeg har ikke tatt noen fine bilder av plantene mine enda, for det første er de ikke så store som mange av dine ( mystisk) og for det andre så står de litt her og litt der og ikke på stilige steder med stilige bord og stilig glassveranda i bakgrunnen ( hehe) Men nå har min far kommandert meg til å bære noen av dem ut om dagen og så inn igjen om natten...Så da gjør jeg det.

Du har spurt meg hva jeg har plantet. For å si det sånn så er det LITT AV HVERT. Fant slett ikke alt som du gav av på rådslisten din, men her kommer noen av sortene som jeg plukket ut...
( Litt i villelsen for å være helt ærlig)

*Praktbålkoll ( storblomstret brunelle) det sier meg ingenting men de gror ivei....
Blomkarse i to forskjellige utgaver, Slyng og fylt
Flerårig Prestekrage ( som slett ikke virker å være særlig villig)
Sommerblomster ( blanding)
Blåklint
Revebjelle
Erteblomster
Sommerlavendel
Solsikke
Tomat
Timian
Basilikum
Forglemmeiei
Tusenfryd
Valmue

Og mer enn dette har jeg rett og slett ikke plass til ( ler) Mine foreldre følger nøye med på dette hageprosjektet, og maser om at de ikke må bli for lange og tufse så derfor bærer vi ut potte og inn potter.... Jeg har listen din og på den har du kommet med noen gode råd for stauder som jeg har bestemt meg for å prøve på hytten...
Der har vi ikke så mye brunsnegl, mens her i hagen er det tusenvis---sukk!! Jaja, bilder kommer litt om litt...men nå er du iallefall litt mer oppdatert på frøsåingsprosjektet....

Jeg er faktisk på en liten takkerunde, for å si tusen takk for varmende ord på ettårsdagen for bloggen min. For å si det sånn så har jeg funnet ut at dette tar mye tid, men JAMMEN er det koselig. Oppdager den ene koselige siden etter den andre, og blir så inspirert og imponert!!

Ønsker deg en fortsatt deilig lørdagskveld, og en god helg! Kommer innom i morgen på jubileumet for å se hva du skriver da... Og ikke minst må jeg tilslutt få si at den glassverandaen er VIDUNDELIG VAKKER! Rett og slett;)

Anonym sa...

Herlig glassveranda;-)) Flott å blande tre, metall og planter. Nyt våren`))

Hilsen Kathrine